Antena 3 CNN Actualitate ”Vinerea Verde”, ziua în care suntem rugați să ne lăsăm mașina acasă. Transportul în comun ar putea fi gratuit

”Vinerea Verde”, ziua în care suntem rugați să ne lăsăm mașina acasă. Transportul în comun ar putea fi gratuit

Astăzi are loc ”Vinerea Verde” , iniţiativa lansată de Ministerul Mediului prin care cetăţenii sunt îndrumaţi să renunţe la maşinile personale şi să folosească alte mijloace de transport mai puţin poluante.

 ”Vinerea Verde”, ziua în care suntem rugați să ne lăsăm mașina acasă. Transportul în comun ar putea fi gratuit
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    12 Mar 2021   •   08:34

Miniştrii din Guvernul Cîţu sunt aşteptaţi să vină la muncă pe jos, cu tortineta sau cu transportul în comun.

Ministrul Tánczos Barna a anunţat că va ajunge la birou, folosindu-se de metrou. 

Transportul în comun ar putea fi gratuit vineri

Ministrul Mediului le cere oamenilor ca în fiecare vineri să-și lase mașinile acasă și să circule cu mijloacele de transport în comun.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a afirmat că în Bucureşti se deplasează cu maşină hibrid sau cu un mijloc de transport în comun, iar în fiecare vineri va merge cu bicicleta, cu STB-ul sau pe jos, menţionând că va lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri.

”În Bucureşti circul cu maşină hibrid sau cu mijlocul de transport în comun. Am testat metroul, ieri am venit cu STB-ul şi în fiecare vineri cât sunt în Bucureşti o să vin cu bicicleta, cu STB-ul sau pe jos”, a menţionat Tanczos Barna, cu ocazia lansării Campaniei 'Vinerea Verde-Stop!Azi, maşina stă pe loc!', o iniţiativă care îşi doreşte să impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat, peste tot în ţară.

Transportul în comun ar putea fi gratuit vineri

”Vom lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri. Cred că am avea un impact pozitiv şi cu privire şi la celelalte zile ale săptămânii când va creşte cu siguranţă numărul persoanelor care vor alege mijloace de transport în comun şi aşa zisele pierderi, sau banii care nu se mai plătesc pe bilete în zilele de vineri, cu siguranţă vor fi compensate în celelalte zile ale săptămânii prin creşterea numărului persoanelor care vor alege soluţii alternative de transport.

Aceste măsuri ar trebui să ducă în primul rând la reducerea poluării în marile oraşe şi cu siguranţă vom avea susţinere şi din partea instituţiilor publice”, susţine Tanczos Barna.

Vinerea Verde: Premierul a venit pe jos la birou

Premierul Florin Cîțu a venit pe jos la birou, pentru a marca demararea campaniei Ministerului Mediului, „Vinerea Verde”: „Exclusiv pe jos. Fac foarte des acest lucru”.

Mai mulți miniștri au venit la birou cu bicicleta, transportul în comun de suprafață sau metroul.

Lucian Bode a venit cu metroul, Cătălin Drulă cu tramvaiul, Ciprian Teleman de la Ministerul Cercetării cu autobuzul. De asemenea, Sorin Cîmpeanu, Raluca Turcan și Virgil Popescu au ales ca mijloc de transport mașini electrice.

 

×
Subiecte în articol: Vinerea Verde transport in comun
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close