Antena 3 CNN Actualitate Virgil Popescu, declaraţie surprinzătoare: ''Nu ştiu ce mască am, dacă e de import!''

Virgil Popescu, declaraţie surprinzătoare: ''Nu ştiu ce mască am, dacă e de import!''

Ministrul Economiei, Virgil Popescu recunoaşte că nu ştie dacă masca de protecţie pe care o portă este una fabricată în România, sau dacă este una de import.

Virgil Popescu, declaraţie surprinzătoare: ''Nu ştiu ce mască am, dacă e de import!''
de Iulia Gorgorin    |    18 Noi 2020   •   22:05

Declaraţia sa este cel puţin surprinzătoare, în contextul în care încurajarea economiei locale este un concept care a ajuns pe buzele tuturor polticienilor în această perioadă de criză economică.

Ministrul se laudă însă cu o producţie românească de trei milioane de măşti fabricate de compania de stat din industria Apărării, Romarm.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a mărturisit că nu ştie provenienţa măştii de protecţie pe care o poartă

''Vă spun sincer, că nu ştiu ce mască am în momentul de faţă. Pur şi simplu mi-au dat-o colegii care ne asigură protecţia, dar o să mă uit să văd. După cum arată, poate fi mască românească, sau mască de import. Romarm are o capacitate de producţie la uzina de la Dragomireşti. Din ce ştiu eu, aveau un stoc, nu ştiu dacă l-au vândut, de trei milioane de măşti în stoc. Ziceau că sunt pe cale să-l lichideze, nu ştiu despre acest stoc.  

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a retras de pe piață în această lună, peste 30 de milioane de măști de protecție, în urma unor controale făcute în ţară. 

Este vorba despre măștile importate din China care poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate. 

 

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close