Antena 3 CNN Actualitate Viscol și vânt puternic în România! Mai multe drumuri naționale au fost închise

Viscol și vânt puternic în România! Mai multe drumuri naționale au fost închise

Mai multe drumuri naționale au fost închise de autorități, din cauza vântului puternic, care viscolește zăpada și reduce considerabil vizibilitatea șoferilor.

Viscol și vânt puternic în România! Mai multe drumuri naționale au fost închise
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2023   •   13:46

În zona de câmpie a județelor Buzău, Brăila și Vrancea vântul suflă cu putere, iar pe carosabil se formează dune de zăpadă, care îngreunează circulația autovehiculelor.

Astfel, DN22 Râmnicu Sărat-Brăila a fost închis, în această dimineață, din nou, pentru că drumarii nu reușesc să curețe drumul și este un pericol major pentru șoferi.

Sunt închise, de asemenea, drumurile DN23B Măicănești-Ciorăști, din județul Vrancea, și DN2E85 Buzău- Râmnicu Sărat, pentru toate tipurile de autovehicule.

În plus, pe DN2E85 Buzău- Râmnicu Sărat sunt restricții de circulație pentru camioanele mari, de 7,5 tone, iar între Costești și Slobozia, pe DN2C, sunt restricții de 3,5 tone.

Citește și: ANM, noi avertizări meteo de frig extrem în România. În ce zone vor scădea drastic temperaturile | Prognoza meteo actualizată

Mai mult, din cauza viscolului puternic și a vizibilității extrem de reduse, CNAIR împreună cu Poliția Rutieră, au decis închiderea circulației, pentru toate categoriile de autovehicule, pe DN2 (km 115+100 – km 140+900), între Mărăcineni și Oreavu.

Drumarii încearcă, în continuare, să curețe zăpada care se depune pe marginea drumurilor, iar polițiștii trag un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe șoferi să nu se pornească la drum, dacă nu este absolut necesar, iar dacă sunt nevoiți să o facă, ei trebuie să se asigure că mașina este echipată corespunzător.

×
Subiecte în articol: viscol vant puternic drumuri inchise
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close