Antena 3 CNN Actualitate ANM, noi avertizări meteo de frig extrem în România. În ce zone vor scădea drastic temperaturile | Prognoza meteo actualizată

ANM, noi avertizări meteo de frig extrem în România. În ce zone vor scădea drastic temperaturile | Prognoza meteo actualizată

România a avut cea mai geroasă noapte din an. Temperaturile au scăzut până la -22 de grade, iar jumătate de țară se află sub cod galben de viscol. Iată prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    06 Feb 2023   •   17:22

Meteorologii anunță că se așteaptă încă 4 zile de frig extrem. Ce zone sunt vizate. 

"Minus 19 grade au fost în zonele joase de relief, la Târgul Ogrești, azi-noapte dar este adevărat că în zilele următoare o să fie tot mai frig. Cele mai reci nopți vor fi cele de joi și de vineri de joi și vineri dimineață cel mai frig, ger, adică sub -10 grade în multe regiuni în țară, cu precădere în Maramureș, Transilvania, Crișana.

De asemenea, prin Moldova, zonele deluroase din restul țării, dar chiar și în rest, pe alocuri o să avem temperaturi sub -10 grade aceste temperaturi putem com coborî chiar spre -20 de grade în aceste nopți, probabilitatea mai mare fiind în estul Transilvaniei, dar izolat și în rest.

ANM, prognoza meteo actualizată. Cum e vremea în Bucureşti

Așadar, câteva nopți geroase cele mai reci joi vineri. Dacă ne referim la zilele cele mai reci, acestea vor fi cele de mâine și de poimâine marți și miercuri când după-amiaza vor fi în general între -5 și 3-4 grade cele mai mici în Moldova, în estul Transilvaniei, cele mai mari în zona Olteniei. Chiar și în București temperaturi tot mai scăzute ziua 1-2-3 grade foarte apropiată de 0 grade.

Miercuri chiar ar putea să nu depășească 0 grade să fie undeva la -2 minus un grad, iar nopțile să aibă temperaturi între -7 -5 grade mai scăzute în zona preorășenească, spre -8 minus 9 grade.

ANM, prognoza meteo actualizată. Cum e vremea în Bucureşti

Așadar, din punct de vedere termic, așa ne vom aminti că este iarnă și chiar unele valori vor fi sub cele care ar trebui să fie în mod normal la această dată.

Vor fi și ninsori, însă slabe cantitativ. Mâine le așteptăm în jumătatea de est a țării, poimâine în sud-est, iar cele din sudul Moldovei, din Muntenia, Dobrogea, trecător vor fi asociate și cu intensificări ale vântului, însă să fie cumva la mi limită vânt în general între 40-50 de kilometri pe oră, iar ninsorile acestea foarte, foarte slabe.

ANM, prognoza meteo actualizată. Cum va fi vremea în weekend

Însă senzația va fi neplăcută, poate da pe alocuri aspectul acesta de viscol și să intensifice senzația de frig.

După aceea, joi vineri vreme bună, fără precipitații sub formă de ninsoare. De altfel, nu vom avea deloc precipitații, iar weekend-ul să ne aducă din nou ninsori în vest, în nord, în centru și pe suprafețe mai mici în rest", a spus Meda Andrei, meteorolog în cadrul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM vremea in romania prognoza meteo
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close