Antena 3 CNN Actualitate Cele mai bune vitamine pentru ten. Dermatolog: ”Asta este vitamina tinereţii”

Cele mai bune vitamine pentru ten. Dermatolog: ”Asta este vitamina tinereţii”

Vitaminele sunt extrem de importante în această perioadă, însă trebuie să ştim că unele dintre ele sunt benefice şi pentru piele. Dermatologul Olga Melnic ne spune la ce ne ajută vitaminele C,D şi zincul, când vorbim de tenul nostru. Şi încă ceva important: flora intestinală este responsabilă pentru frumuseţea pielii noastre.

Cele mai bune vitamine pentru ten. Dermatolog: ”Asta este vitamina tinereţii”
de Milena Niță    |    07 Ian 2021   •   10:45

Vitaminele C şi D nu ne ajută numai la o imunitate mai crescută, în această perioadă de pandemie, dar ajută şi pielea, pentru că, aşa cum ne simţim în interior se vede la exterior. Pielea este oglinda sănătăţii noastre, spun medicii.

"Vitamina C este unul dintre cele mai puternice antioxidante şi ea creşte foarte mult rezistenţa organismului. La nivelul pielii, se luptă cu radicalii liberi şi e considerată vitamina tinereţii.

Vitamina D este una foarte importantă. Ea nu e numai despre rahitism şi copii, dar participă foarte mult la sănătatea noastră, ajută femeile în perioada de pre şi post menopauză, în lupta cu osteroporoza, deci intră în toate procesele de rezistenţă a organismului", a explicat medicul Olga Melnic, joi, la Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

La nivelul pielii, vitamina D se produce când facem băi solare. Acum fiind iarnă, trebuie să luăm suplimente cu vitamina D.

Vitaminele benefice pentru ten

La ce ajută zincul când vorbim de piele

"Zincul este un microelement care participă la regenerarea şi maturizarea pielii, în reglarea producţiei sebumului", a spus dermatologul Olga Melnic.

De asemenea, el este de mare folos celor cu acnee, după cum arată studiile, precizează dermatologul.

O floră intestinală cu probleme, efecte la nivelul pielii

În plus, zincul ajută la vindecarea plăgilor, a inflamaţiilor şi face să avem un ten mai curat. Pentru cei interesaţi, există şi creme cu zinc.

"Dacă avem probleme la nivelul tractului gastrointestinal sau mâncăm ceva care nu e sănătos, precum fast-food sau alimente procesate, se schimbă microflora de la nivelul intestinului, se produc nişte microorganisme şi toate acestea se reflectă la exterior", a arătat dermatologul.
 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Olga Melnic vitamine
Parteneri
Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close