Antena 3 CNN Actualitate Vlad Voiculescu, reacţie după violenţele de la proteste: "Sunt consternat şi furios. S-a ajuns prea departe!"

Vlad Voiculescu, reacţie după violenţele de la proteste: "Sunt consternat şi furios. S-a ajuns prea departe!"

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a comentat, marţi, violenţele de la protestele anti-restricţii şi a condamnat manifestările care au vizat spitalele şi medicii care îngrijesc bolnavi COVID.

Vlad Voiculescu, reacţie după violenţele de la proteste: "Sunt consternat şi furios. S-a ajuns prea departe!"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    30 Mar 2021   •   16:28

Vlad Voiculescu: Ca ministru al Sănătăţii, sunt consternat şi furios

"Trebuie să spun că, în calitate de ministru al Sănătății, sunt consternat și oarecum furios, și nu din cauza protestelor în sine, pentru că acestea pot avea justificări și știm că au justificări, pot avea justificări personale.

Dar cred că s-a ajuns prea departe, în special cu violența și agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spital, în mai multe locuri din țară. Lucrul acesta nu este acceptabil. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente, în general de cei care poartă haina albă și au grijă de cei care au nevoie, care au cea mai mare nevoie.

Cei care au fost azi-noapte în curți ale spitalelor, la Bacău, la Galați și nu numai, aș spune că au greșit și m-aș opri deocamdată aici. Aș spune că au greșit. În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor, sunt tratați oameni care au neapărată nevoie de îngrijire medicală. Sunt oameni în ATI, sunt oameni care încearcă să se lupte pentru propria viață și de multe ori în fața spitalelor sau chiar în curtea spitalelor sunt aparținătorii acestor oameni, care așteaptă vești bune, cu siguranță nu așteaptă ca cei care ar trebui să se concentreze pe a-i salva, pe a-i ajuta să fie înjurați, să fie învinovățiți de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea", a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Cu toţii suntem de acord cu 'Jos pandemia' dar putem ajunge acolo doar prin vaccinare

El a continuat anunţând că în următoarele două luni vor intra în România 7 milioane de doze de vaccin iar procesul de vaccinare va deveni mai facil.

"Marea majoritate a românilor care doresc să se vaccineze o vor putea face aproape de casa, în siguranţă. Am vazut ca se scanda 'Jos pandemia'. Aş putea sa zic ca suntem toţi de acord. 

Însă singurul mod în care putem da jos pandemia este prin vaccinare. Daca respectăm măsurile de sigurnaţă, câştigăm timp pentru vaccinare şi acest al 3-lea val ar putea sa fie ultimul mare hop.

Vlad Voiculescu: Când vrem o ţară ca afară, să ţinem cont că afară restricţiile sunt mai dure

A fost un an greu si foarte greu pentru mulţi. Dar măsurile luate de România nu sunt mai dure, mai drastice decat în alte ţări. Sunt ceva mai blânde, mai relaxate. Când spunem vrem o ţară ca afară, orice ţară din afară are restricții mai dure decât cele pe care le avem acum.

Nu s-a inventat o magie sa baţi din palme şi pandemia să dispară. Singura șansă este vaccinarea", a concluzionat ministrul Sănătăţii.

Bolnav COVID-19 privește de la geamul salonului de spital protestele anti-restricții din Brașov

Unul dintre participanții la protestul din Braşov a filmat un bolnav de COVID-19 care privește coloana mărșăluind prin fața geamului de la salonul unde se află internat, în timp ce respira cu ajutorul unei măști de oxigen.

Brașovul a fost, luni seara, pe lista orașelor din România în care oamenii au ieșit în stradă pentru a contesta restricțiile anti-COVID-19 impuse de autorităţi.

Câţiva zeci de protestatari s-au adunat la Prefectură, apoi, în mașini, au mers pe străzile principale din oraș.

Pe reţelele de socializare a devenit viral un clip filmat de unul dintre participanții la protest, în care poate fi văzut un bolnav de COVID-19 ce respiră cu ajutorul unei măști de oxigen în timp ce privește coloana mărșăluind prin fața geamului de la salonul unde se află internat.

Bilanțul protestelor violente anti-restricții

"După cum știți, luni seară a avut loc un protest în două locații, în Piața Victoriei și Piața Universității, care, la un moment dat, și-a pierdut caracterul pașnic. Un grup de manifestanție, plecând din Piața Victoriei spre Piața Romană și ulterior spre Piața Universității și Piața Unirii, s-au așezat pe carosabil fără niciun motiv. 

La un moment dat, 3 persoane din acest grup au schimbat direcția de mers, câțiva colegi de-ai mei au încercat să relaționeze cu aceștia pentru legitimare și pentru a înțelege direcția de deplasare, moment în care aceștia au devenit violenți. La momentul interceptării și imobilizării acestora, o mare parte a grupului care era așezat pe carosabil a adresat injurii forțelor de ordine, a folosit obiecte contondente provocând rănirea colegilor mei și pagube materiale. 

Ulterior am dispus adoptarea unor dispozitive specifice pentru interceptarea acestor persoane, identificarea și luarea măsurilor legale ca urmare a faptelor comise. La acest moment avem identificat un număr de 188 de persoane. 

12 dintre colegii mei au fost răniți, 3 dintre ei deplasându-se la UPU Floreasca, din fericire nu au necesitat ingrijire medicale deosebite sau internare. 

Vreau să asigurăm cetățenii Capitalei și toți cetățenii României că toate acțiunile noastre sunt făcute în beneficiul și siguranța cetățeanului”, a declarat colonel Ionel-Cătălin Stegăroiu, șeful Jandarmeriei București. 

12 jandarmi răniți, 222 sancțiuni, 188 persoane conduse la Poliție

”Poliția Capitalei, sub supravegherea unităților de Parchet competente, a declanșat cercetări sub aspectul infracțiunii de ultraj, dar și de tulburare a liniștii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dar și port de obiecte periculoase. 

Referitor la distrugeri, vorbim despre vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, stații de autobuz, dar și geamuri ale mijloacelor de transport.

Cercetarea la fața locului a fost efectuată în toate cazurile, dosarele urmând să fie instrumentate de procurorii din cadrul parchetelor de pe lângă Judecătoriile Sectoarelor 1,3 și 4.

Toate cele 188 de persoane conduse la Poliție, sunt la acest moment identificate, fotografiate, amprentate. Mare parte dintre au fost sancționate. La această oră au fost aplicate 222 de sancțiuni, în valoare de peste 200.000 de lei. 8 sancțiuni au fost acordate organizatorilor.

De asemenea, desfășurăm investigații pentru identificarea tuturor celor care au provocat distrugeri și au tulburat ordinea și liniștea publică”, a declarat Bogdan Berechet, director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu proteste
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close