Antena 3 CNN Actualitate "Vladimir Putin e mai ușor de ucis decât de trimis în judecată!" | Declarația făcută de adjunctul Procurorului General din Ucraina

"Vladimir Putin e mai ușor de ucis decât de trimis în judecată!" | Declarația făcută de adjunctul Procurorului General din Ucraina

De la începutul războiului, sute de copii ucraineni au fost uciși în raidurile și bombardamentele armatei ruse. 

"Vladimir Putin e mai ușor de ucis decât de trimis în judecată!" | Declarația făcută de adjunctul Procurorului General din Ucraina
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2022   •   16:43

Acestă informație transmisă de presa internațională este adusă la zi de Maksim Yakubovski, adjunctul Procurorului General al Ucrainei, într-un interviu în exclusivitate pentru News Hour with CNN.

Potrivit oficialului, în cinci luni de război peste 1.000 de copii din Ucraina au avut de suferit din cauza luptelor, pentru că, pe lângă cei 400 care au fost uciși, alți circa 600 s-au ales cu diverse traume.

În același timp, 2.300 de copii ucraineni au fost răpiți și duși în Federația Rusă.

Anchetatorii ucraineni se pregătesc să deschidă cercetarea penală pentru acuzația de genocid, pe lângă acuzațiile de crime împotriva umanității și crime de război.

Trei soldați ruși au fost condamnați până acum în Ucraina pentru astfel de infracțiuni și alți șase sunt judecați în prezent.

Alți inculpați, printre care şi oficiali ai Federației Ruse, urmează să fie trimiși în judecată în cele 30 de mii de dosare aflate încă în cercetare.

În ceea ce-l privește pe Vladimir Putin, situația este mai complicată, recunoaște adjunctul Procurorului General al Ucrainei.

"Cel mai greu e să vedem cadavrele copiilor făcute bucăți de artileria rusă (...) E și mai greu să vezi corpurile carbonizate complet ale copiilor descoperiți alături de mamele lor, la Bucea. E foarte greu. Ca procuror, n-am nicio îndoială că e mai ușor să-l ucizi pe Putin, decât să-l trimiți în fața tribunalului", a spus Maksim Yakubovski în interviul acordat News Hour with CNN.

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close