Antena 3 CNN Actualitate Putin, avertisment pentru vecini: "Nu agravați situația!" | Liderul rus cere să nu i se impună Rusiei noi restricții

Putin, avertisment pentru vecini: "Nu agravați situația!" | Liderul rus cere să nu i se impună Rusiei noi restricții

Președintele rus Vladimir Putin le-a cerut vineri vecinilor țării sale să nu escaladeze tensiunile, în cea de-a noua zi de când Moscova și-a trimis forțele armate să invadeze Ucraina.

Putin, avertisment pentru vecini: "Nu agravați situația!" | Liderul rus cere să nu i se impună Rusiei noi restricții
de Adrian Iclozan    |    04 Mar 2022   •   14:09

"Nu avem intenții rele la adresa vecinilor noștri. Și i-aș sfătui și pe ei să nu escaladeze situația, să nu introducă nicio restricție. Ne îndeplinim obligațiile și vom continua să le îndeplinim", a spus Putin, într-o declarație televizată.

"Aici, nu vedem rostul să agravăm sau să înrăutățim relațiile noastre. Și toate demersurile noastre, dacă vor fi, vor apărea întotdeauna ca răspuns la acțiuni neprietenoase, acțiuni împotriva Federației Ruse", a adăugat el.

Potrivit BBC, Putin a fost prezentat la televiziune în timp ce participa online, de la reședința sa de la periferia Moscovei, la o reuniune guvernamentală.

Sursa citată mai notează că apelul președintelui rus vine în timp ce miniștrii de externe din NATO sunt prezenți la Bruxelles pentru a decide  în privința acțiunilor de răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina.

Vladimir Putin a avut, joi, un alt discurs la televiziunea rusă de stat, în care a susținut că "operațiunea militară se desfășoară conform planului" și că familiile militarilor ruși care au murit în luptele din Ucraina vor primi de la stat echivalentul a circa 40 de mii de euro.

Miercuri, armata rusă a recunoscut, în premieră, moartea a circa 500 de militari în Ucraina, de la începutul invaziei.

Între cei uciși se află și general-maiorul Andrei Suhovețki, comandantul adjunct al Armatei 41 Combinate din Districtul Militar Central al Rusiei.

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Român arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei
x close