Antena 3 CNN Externe Un general-maior rus, ucis în Ucraina. Este cea mai mare pierdere a Rusiei de până acum

Un general-maior rus, ucis în Ucraina. Este cea mai mare pierdere a Rusiei de până acum

Generalul-maior Andrey Suhovetsky, care era comandantul adjunct al Armatei 41 Combinate din Districtul Militar Central al Rusiei, a murit miercuri, în timp ce forțele de apărare ucrainene respingeau ofensiva rusă.

Un general-maior rus, ucis în Ucraina. Este cea mai mare pierdere a Rusiei de până acum
Sursa foto: Facebook/ Florian Tudorache
de Cerasela Stafie    |    03 Mar 2022   •   20:28

Moartea sa nu a fost încă confirmată oficial de Ministerul Apărării al Rusiei, dar a fost anunțată pe rețelele de socializare de colegul său Serghei Chipilyov și a fost raportată pe scară largă de mai multe instituții de știri ruse și ucrainene.

O sursă militară a confirmat că a fost ucis ”de un lunetist” și a sugerat că o înmormântare pentru generalul-maior - de departe cea mai înaltă personalitate rusă care a murit în conflict până acum - va avea loc sâmbătă în Rusia.

După zile de negare, Kremlinul a recunoscut ieri că 498 dintre militarii săi au fost uciși și 1.600 au fost răniți în ”operațiunea militară specială” din Ucraina, dar cifra reală este, cu siguranță, mai mare.

Între timp, forțele armate ale Ucrainei au susținut astăzi că armata Rusiei a suferit 9.000 de victime – deși, în declarație, se recunoaște că numărarea acestora ”este complicată de intensitatea ridicată a ostilităților”, scrie Daily Mail.

Serghei Chipilyov, de la Uniunea Forțelor Aeropurtate a Parașutistilor Ruși, a confirmat astăzi decesul lui Suhovetsky pe rețelele de socializare, poate cea mai clară dovadă a dispariției generalului.

”Cu mare durere, am primit vestea tragică despre moartea prietenului nostru, general-maior Andrey Aleksandrovich Suhovetsky, în Ucraina, în timpul unei operațiuni speciale. Exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiei sale”, se arată în postare.

Bărbatul de 47 de ani era un veteran foarte decorat, care a fost numit comandant adjunct al armatei diviziei 41 în octombrie 2021.
Înainte, a condus timp de trei ani Divizia a 7-a de asalt aeropurtat din Novorossiysk și a finalizat mai multe desfășurări de luptă în războiul din Cecen, Abhazia și intervenția în Siria.

Suhovetsky a participat de două ori la Parada Victoriei din Piața Roșie din Moscova și a fost decorat cu două Ordine de curaj, Ordinul Meritul Militar și Medalia Curajului. El a primit, de asemenea, laude speciale pentru participarea sa la anexarea Crimeei de către Rusia.

Pierderea este considerată în Ucraina ca încă un semn încurajator că invazia rusă nu progresează conform planului.

×
Subiecte în articol: general rus Război Ucraina Rusia omorat
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close