Antena 3 CNN Actualitate WWF România: Ceea ce părea o ţintă spre stele a fost o reuşită. Acum trebuie să ne asigurăm că pădurile vor fi protejate

WWF România: Ceea ce părea o ţintă spre stele a fost o reuşită. Acum trebuie să ne asigurăm că pădurile vor fi protejate

WWF România: Ceea ce părea o ţintă spre stele a fost o reuşită. Acum trebuie să ne asigurăm că pădurile vor fi protejate
21 Dec 2011   •   04:39

La nici două luni de la lansarea campaniei ”Salvați pădurile virgine” de către World Wide Fund, Antena 3 și prietenii, Ministerul Mediului a semnat un acord pentru protejarea pădurilor virgine din România, cele mai întinse din Europa.

Reprezentantul Misiunii WWF, Csibi Magor, a fost invitatul lui Mihai Gâdea, marţi seară, la Sinteza Zilei şi s-a declarat bucuros că ceea ce părea "o ţintă spre stele" s-a dovedit a fi o reuşită.

 
"Acum tot ce trebuie să facem este să ne asigurăm că aceste păduri vor fi cu adevărat protejate", a afirmat Csibi Magor.

 


Prin semnarea acordului de WWF România şi Ministerul Mediului, peste 250.000 hectare de păduri virgine vor fi protejate prin lege.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că prin protocolul încheiat marţi, cele două părți se obligă ca până la sfârșitul anului 2012 să fie finalizată inventarierea tuturor pădurilor din România, cartarea pădurilor virgine şi încadrarea lor într-o altă categorie decât în prezent.
 
"Până acum ele erau încadrate într-o categorie mai soft privind intervenţiile, adică în 10% din suprafaţă se putea face intervenţii, de acum nu va mai fi posibilă nicio intervenţie", a declarat Borbely.

WWF şi Antena 3 le mulţumesc celor peste 100.000 de români care au semnat petiţia pentru salvarea pădurilor virgine, făcând, astfel, primul pas spre o societate în care putem schimba lucrurile în bine.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close