Antena 3 CNN Actualitate Zeci de percheziții în București și în patru județe. Sunt vizate mai multe primării

Zeci de percheziții în București și în patru județe. Sunt vizate mai multe primării

Zeci de percheziții în București și în patru județe. Sunt vizate mai multe primării
12 Sep 2014   •   09:30

Polițiștii efectuează vineri dimineață 31 de percheziții domiciliare și la sediile unor firme în București și județele Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, 25 de persoane urmând a fi duse la audieri, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), conform AGERPRES.
Persoanele fizice și juridice respective sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale.

Suspecții au subcontractat lucrări unor firme fictive și au înregistrat achiziții nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăți de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor, arată IGPR.

Potrivit unor surse oficiale din IGPR, în vizorul polițiștilor și procurorilor se află și mai multe primării, contractele fiind semnate cu autorități locale.

Prejudiciul estimat până în prezent de anchetatori este de 2 milioane de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

La acțiune, care beneficiază de suportul de specialitate al SRI, participă 130 de polițiști specializați în investigarea fraudelor și investigații.

Dosarul penal se află în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.



×
Subiecte în articol: perchezitii evaziune fiscala primarii
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close