Antena 3 CNN Actualitate Zegrean o învaţă pe Udrea cum să atace votul

Zegrean o învaţă pe Udrea cum să atace votul

Zegrean o învaţă pe Udrea cum să atace votul
de S.T.    |    24 Feb 2015   •   19:42

Preşedintele CCR Augustin Zegrean a declarat, marţi, referitor la votul pentru încuviinţarea arestării Elenei Udrea, că dacă un articol dintr-o lege sau dintr-un regulament intră în contradicţie cu Constituţia, Legea Fundamentală este cea care prevalează.

"Constituţia prevalează întotdeauna. (...)A fost o tentativă de modificare în 2013, dar a fost declarat neconstituţional şi de atunci nu s-a mai revenit", a spus Zegrean.

Prin urmare, deşi în statutul parlamentarilor este prevăzut faptul că o cerere de arestare preventivă nu poate fi încuviinţată decât prin acordul a jumătate plus unu din membrii Camerei Deputaţilor, se va aplica prevederea constituţională potrivit căreia Camera Deputaţilor poate adopta orice hotărâre prin votul majorităţii celor prezenţi.

Astfel, votul de luni în cazul Elenei Udrea a fost unul valid.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, susţine că votul de luni din Camera Deputaţilor privind ridicarea imunitaţii Elenei Udrea în vederea arestării preventive este unul de "neavizare".

"Au fost doar 170 de voturi pentru, din 199 minim necesare pentru aprobarea cererii", a arătat avocatul Marius Striblea.

"Avocaţii pot să facă orice", a precizat Zegrean.

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean Elena Udrea
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close