Antena 3 CNN Actualitate Zi decisivă pentru industria HORECA! Astăzi se decide redeschiderea restaurantelor

Zi decisivă pentru industria HORECA! Astăzi se decide redeschiderea restaurantelor

Decizia redeschiderii restaurantelor va fi luată astăzi, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care va stabili şi ce măsuri de protecţie vor fi obligatorii în localuri.

Zi decisivă pentru industria HORECA! Astăzi se decide redeschiderea restaurantelor
Sursa foto: pixabay
de Diana Dragotescu    |    27 Aug 2020   •   08:10

Măsura este sustinuta de președintele Klaus Iohannis dar şi de ministrul Economiei, Virgil Popescu.Reprezentantii Horeca propun ca localurile să funcţioneze, măcar la jumătate din capacitate, altfel 200 de mii de angajaţi vor deveni, in curand, şomeri. 

Redeschiderea restaurantelor in interior începand cu 1 septembrie depinde de Guvern, însă masura este susţinută de preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul economiei. 

Restaurantele vor funcționa la jumătate din capacitate

Reprezentanții HORECA au propus ca localurile să funcționeze la jumătate din capacitate, iar Executivul să decidă dacă la o masă vor putea sta cel mult 4 ori 6 persoane. În prima lună, acestea ar putea funcţiona fără aer condiţionat, pentru că există îngrijorări ca sistemele de climatizare ar duce la răspândirea virusului.

Președintele a anunțat ca din 1 septembrie s-ar putea redeschide teatrele, cinematografele și sălile de spectacol, cu respectarea condițiilor speciale.

Zi decisivă pentru industria HORECA! Asăzi se decide redeschiderea restaurantelor

×
Subiecte în articol: restaurante redeschide Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close