Antena 3 CNN Actualitate Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații. Antena 3, alături de militari căzuţi la datorie

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații. Antena 3, alături de militari căzuţi la datorie

De Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii, Antena 3 se alătură Ministerului Apărării şi Asociaţiei de Caritate din Armata României, Camarazii. Prezentatorii Antena 3 vor purta astăzi bujori în piept, în semn de respect pentru toţi cei 30 de militari căzuţi la datorie şi alţi peste 200 răniţi în perioada 1996-2019.

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații. Antena 3, alături de militari căzuţi la datorie
de Iulia Gorgorin    |    11 Noi 2020   •   12:30

Bujorul este asociat, în cultura noastră, cu devotamentul, sacrificiul şi sângele. Pe 11 noiembrie, în 1918, s-a auzit ultimul tun ce punea capăt Primului Război Mondial, după intrarea în vigoare a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania.

Iar în 2003, pe 11 noiembrie, a murit primul militar român în teatrul de operaţii din Afganistan, sublocotenentul Iosif Silviu Fogoraşi. 

Antena 3 se alătură Ministerului Apărării și Asociaţiei de Caritate din Armata României

Realizatorii de emisiuni vor purta în piept bujorul românesc în semn de respect pentru veteranii de război și din Teatrele de Operaţii.

 Bujorul este asociat, în tradiția și cultura romanească, cu devotamentul, sacrificiul și sângele.

În perioada 1996-2019, România a pierdut 30 de militari în misiunile executate în teatrele de operaţii, iar alţi peste 200 au fost răniţi

Ziua Veteranilor a fost instituită prin Legea nr.150/2014, privind modificarea şi completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celor decedați.

Cu prilejul Zilei Veteranilor, în București și în garnizoanele în care există unități militare ce au executat misiuni în teatrele de operații vor fi organizate miercuri, 11 noiembrie, ceremonii militare și religioase în format restrâns.

Din cauza pandemiei de coronavirus ceremonia se va desfășura fără public.

Citiţi: Licitaţie caritabilă pentru militarii răniţi: Continuăm lupta ''Pentru cei rămași''
 

×
Subiecte în articol: Ziua Veteranilor Antena 3 miitari bujor
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close