Antena 3 CNN Actualitate Licitaţie caritabilă pentru militarii răniţi: Continuăm lupta ''Pentru cei rămași''

Licitaţie caritabilă pentru militarii răniţi: Continuăm lupta ''Pentru cei rămași''

Ceştile de porţelan ale Familiei Regale, racheta lui Horia Tecău şi o biblie veche de sute de ani dăruită de Otilia Sava sunt doar cîteva dintre obiectele valoroase care vor fi scoase la licitatie mâine pentru o cauză nobilă. Banii vor fi folositi pentru construirea primului pavilion al Centrului de Recuperare şi Refacere pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii. Sunt sute de militari răniţi care şi-au servit tara cu toată dăruirea sunt peste 18.000 care au rămas cu traume adânci după socul din misiuni.

Licitaţie caritabilă pentru militarii răniţi: Continuăm lupta ''Pentru cei rămași''
de Iulia Gorgorin    |    10 Noi 2020   •   13:30

Mai multe obiecte donate de personalităţi vor fi licitate mâine, pe 11 noiembrie, la Casa de Licitaţii Artmark, în cadrul evenimentului caritabil "Pentru cei rămaşi".

Alina Panico, reprezentantul Artmark, şi Adrian Udrea, reprezentantul Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu dizabilităţi din România.

Mai multe obiecte donate de jurnaliști, artiști, sportivi și oameni politici, vor fi licitate pe data de 11 noiembrie, la casa de licitație Artmark, în cadrul evenimentului caritabil ''Pentru cei rămași''

''Casa de licitaţii Artmark este onorată să ia parte la acest demers onorabil. Devine deja o tradiţie, având în vedere că evenimentul se află deja la cea de-a doua ediţie. Cotinuăm lupta pentru cei rămaşi, pentru militarii veterani care au apărat ţara cu stoicism, iar anul acesta alături de această cauză sunt mari personalităţi ale socieităţii româneşti şi ne bucură că au dat curs acestei invitaţii, atât sportivi de performanţă, jurnalişti celebri, politicieni care pun umărul prin aceste obiecte de colecţie donate pentru a construi acest centru atât de necesar militarilor veterani'', a spus Alina Panico, reprezentant Artmark.

''Acest centru este foarte necesar, nu numai militarilor care s-au întors cu răni fizice din teatrele de operații. Un studiu al Armatei Americane spune că opt din 20 soldați se întorc cu sechele, cu șoc postraumatic care până anul trecut nu a fost acceptat de către statul român, nici măcar recunoscut. Nu aveam nici specialiști care să trateze acest șoc post-traumatic în România. Ușor-ușor ne adaptăm condițiilor și apar ușor și specialiști care să ne poată trata. Sprijin psihologic în primul rând. Pe lângă asta, toți cei care se întorc cu răni fizice din teatrele de operații, tot americanii spun, pentru că ei sunt cei mai buni în arta asta de război, să spunem așa. Spun că recuperarea se face foarte bine alături de familie. Noi în România în acest moment nu avem un loc unde militarul se poate trata alături de familie''', spune Adrian Udrea, reprezentantul Asociației Militarilor Veterani.

×
Subiecte în articol: licitatie Artmark Pentru cei rămaşi
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close