Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Donald Trump a cedat! A acceptat inițierea procesului de tranziție către administrația Joe Biden

Donald Trump a cedat! A acceptat inițierea procesului de tranziție către administrația Joe Biden

Donald Trump a autorizat, în cele din urmă, luni seara, tranziția pentru ca președintele ales, Joe Biden, să preia funcția, la mai bine de două săptămâni de când democratul l-a învins în alegerile prezidenţiale din SUA.

Donald Trump a cedat! A acceptat inițierea procesului de tranziție către administrația Joe Biden
Sursa foto: Twitter/ Nypost
de Laura Dinu    |    24 Noi 2020   •   08:25

Anunțul a venit, ca de obicei, pe Twitter, unde Donald Trump a spus că agenția federală care supraveghează predarea trebuie „să facă ceea ce trebuie făcut”, în timp ce el va continua să conteste înfrângerea electorală în instanță. 

”Vreau să îi mulțumesc lui Emily Murphy (coordonatoarea serviciului de la Casa Albă care se ocupă de tranziție - n.red) pentru devotamentul și loialitatea ei fermă față de țara noastră. A fost hărțuită, amenințată și abuzată - și nu vreau să mai văd acest lucru întâmplându-se ea, familia ei sau angajaților Serviciilor Generale din cadrul Administrației Prezidențiale. Cazul nostru continuă cu tărie, vom ține pasul!”, a fost postarea președintelui Donald Trump. 

”... luptăm și sunt încrezător că vom învinge! Cu toate acestea, spre binele țării noastre, recomand ca Emily și echipa ei să facă ceea ce trebuie făcut în privința inițierii protocoalelor și am spus echipei mele să facă același lucru”, a adăugat președintele pe Twitter.

 

La scurt timp, Donald Trump a postat un nou mesaj prin care îi asigură pe americani că nu este dispus să își recunoască înfrângerea , susține în continuare că votul a fost fraudat și spune că își va continua lupta în justiție.

 

 

Administrația Serviciilor Generale (GSA) a declarat că îl recunoaște pe Joe Biden drept „aparent câștigător”, scrie BBC. Totul s-a întâmplat când victoria lui Biden în Michigan a fost certificată oficial, o lovitură majoră pentru Trump.

Imediat după acest anunț, Pentagonul a spus că va oferi „sprijin echipei Biden într-un mod profesional, ordonat și eficient, care se potrivește cu așteptările publicului față de Departament și cu angajamentul nostru față de securitatea națională”.

Răspunsul echipei lui Joe Biden 

Echipa lui Joe Biden a salutat începerea procesului de tranziție, în timp ce președintele ales se pregătește să depună jurământ la data 20 ianuarie.

"Decizia de astăzi este un pas necesar pentru a începe abordarea provocărilor cu care se confruntă națiunea noastră, inclusiv punerea sub control a pandemiei și aducerea economiei noastre pe drumul cel bun", se spune într-un comunicat al echipei.

„Această decizie finală este o acțiune administrativă definitivă pentru a începe procesul de tranziție cu agențiile federale”, se mai arată în comunicat. 

×
Subiecte în articol: Donald Trump Joe Biden
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close