Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 679 de tineri care fac azi 18 ani pot merge la vot

679 de tineri care fac azi 18 ani pot merge la vot

679 de tineri care fac azi 18 ani pot merge la vot
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Iun 2016   •   08:40

Un număr de 679 de persoane, care împlinesc duminică 18 ani, pot vota la alegerile locale, în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

De asemenea, peste 40.000 de cetăţeni ai Uniunii Europene, care au domiciliul sau reşedinţa în România, au dreptul de a alege în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români.

"Conform legislaţiei electorale, actele de identitate pe baza cărora se poate vota sunt următoarele: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare - carnetul de serviciu militar", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Ea a menţionat că, pe parcursul campaniei electorale care s-a încheiat sâmbătă, pe lângă activităţile de menţinere a unui nivel ridicat de siguranţă, MAI a desfăşurat şi o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la respectarea legislaţiei electorale.

"Campania 'Tu votezi, MAI te informează' s-a derulat la nivel naţional şi a inclus distribuirea a 22.000 de afişe de informare, inclusiv în toate secţiile de votare, difuzarea a trei spoturi video şi o informare permanentă în mediul online. Şi în cursul zilei de ieri, în diverse localităţi din ţară, Poliţia Română a desfăşurat acţiuni informativ-preventive, ocazie cu care poliţiştii s-au întâlnit cu cetăţenii şi i-au informat despre prevederile legale în legătură cu procesul electoral", a spus Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, alegătorii din ţară vor primi la urne trei buletine de vot - pentru primar, Consiliu Local şi Consiliu Judeţean. Alegătorii din Bucureşti vor primi patru buletine - pentru primarul general, primarul de sector, Consiliul Local al sectorului şi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close