Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA SIBIU. Cine a câștigat primăria lui Iohannis

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA SIBIU. Cine a câștigat primăria lui Iohannis

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA SIBIU. Cine a câștigat primăria lui Iohannis
05 Iun 2016   •   22:02

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din România) este sigură că rămâne primar al oraşului şi în următorii patru ani. ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. "Victoria este categorică, peste 50 la sută sigur în cazul meu, dar şi la Consiliul Local ce am numărat până acum este peste 50 la sută, dar nu vă pot spune cât. Este o victorie aşteptată, eu am fost convinsă că vom câştiga aceste alegeri pentru că ştiu cât am muncit şi cât suflet am pus în ceea ce am făcut şi ştiu că sibienii ştiu să aprecieze între cei care se fac că fac şi cei care într-adevăr fac. Şi dacă este 40 la sută înseamnă că avem totuşi un cuvânt de spus în Consiliul Judeţean şi avem o marjă de negociere. Deocamdată am numărat 30-40 la sută din buletinele de vot", a declarat duminică noaptea, Astrid Fodor.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Primarul FDGR al municipiului Sibiu a mai spus că nu se aştepta la un scor mai mare, în primul rând pentru că este femeie.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. "Eu îl consider bun - procentul - nici nu mă aşteptam la mai mult - în primul rând sunt femeie, femeile oricum au un handicap când candidează pentru astfel de funcţie, nu l-am simţit, dar ştiu că este. Faptul că am fost în funcţie pe de o parte a fost un avantaj în sensul că oamenii m-au cunoscut, a fost şi mare dezavantaj, orice problemă negativă s-a răsfrânt asupra mea, dacă o piatră nu stătea bine în Piaţa Mare, era de vină primarul", a afirmat Astrid Fodor.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Aceasta a mai precizat că urmează să vorbească şi cu preşedintele Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului şi fost lider naţional al FDGR. Întrebată dacă a vorbit cu preşedintele Iohannis, Astrid Fodor a răspuns: "Nu, dar o să vorbesc."

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Porr, s-a declarat duminică seara, după închiderea urnelor, optimist în privinţa rezultatului pentru Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean. ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU "Da. În privinţa oraşului Sibiu, da şi în privinţa judeţului", a afirmat Paul Porr, întrebat de jurnalişti dacă este optimist.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU Paul Porr este primul candidat pe lista FDGR pentru Consiliul Judeţean Sibiu, iar edilul interimar, Astrid Fodor, este candidata Forumului pentru un nou mandat de primar. Astrid Fodor a primit deja, la sediul FDGR, felicitări din partea unor membri şi simpatizanţi.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU Reprezentanţii FDGR au ţinut să mulţumească tuturor cetăţenilor care au fost la vot duminică.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU "Nu avem încă niciun rezultat, despre asta vom discuta mâine într-o conferinţă de presă. (...) Vreau să mulţumesc tuturor cetăţenilor acestei ţări care au fost astăzi la vot, care nu au văzut în acest act doar un drept, ci şi o obligaţie morală pentru comunitate. În al doilea rând, aş vrea să mulţumesc din partea colegilor FDGR tuturor celor care au au votat listele FDGR-ului. În al treilea rând, aş vrea să mulţumesc staff-ului nostru care a dus greul acestei campanii, membrilor şi simpatizanţilor FDGR care ne-au sprijinit sub o formă sau alta. Despre rezultatele concrete din oraş sau judeţ, mâine sau mai târziu, când vom avea nişte rezultate", a susţinut Paul Porr.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Rezultate din județ

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE SIBIU Primele rezultate parţiale vin de la Avrig. Candidatul Forumului Democrat al Germanilor din România, Arnold Klingeis, pare să fi pierdut alegerile la Avrig, scrie tribuna.ro.

La o secţie din Mârşa a Adrian David (PNL) a obţinut 197 de voturi, faţă de 113 cât a obţinut 113.

La Săcădate, David a obţinut 106 voturi, iar David doar 44, iar la o grădiniţă din Avrig Adrian David a luat 257 de voturi, daţă de 166 cât a obţinut Klingeis.

Primarul Dorin Magda, de la PNL a pierdut alegerile pentru un nou mandat. Diferenţa dintre el şi candidatul PSD, Sorin Cârţan, este de 100 de voturi.

Potrivit numărătorilor paralele, PNL a câştigat alegerile la Jina, noul primar fiind Vasile Beschiu.

La Şura Mare, câştigător este Cornel Marin, de la PSD.

Actualul primar de la Gura Rîului, Gheorghe Călin, a câştigat un nou mandat.

Bogdan Bucur (PNL) a câştigat un nou mandat la Răşinari.

Actualul primar de la Sălişte, Horaţiu Răcuciu, a câştigat un nou mandat.

Şi la Cisnădie a câştigat actualul primar, Gheorghe Huja (PNL).

La Păuca a câştigat Nicolae Dancu (PNL), el fiind singurul candidat la Primărie.

Tot PNL a câştigat şi la Sadu. Valentin Ivan a onţinut un nou mandat, potrivit numărătorii paralele.

Maria Greavu (PSD) a câştigat un nou mandat la Loamneş. Scorul a fost de aproape 80 la sută.

Un scor mai mare a câştigat primarul Mihail Lienerth (PSD), care a câştigat la una dintre secţii aproape 90 la sută din sufragii.

Sibienii îşi pot găsi mai uşor secţia de votare de care aparţin cu ajutorul unei aplicaţii gratuite puse la dispoziţie de primărie, care poate fi accesată pe site-ul www.sibiu.ro, anunţă un comunicat de presă remis marţi AGERPRES. ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. "Aplicaţia se poate accesa pe site-ul www.sibiu.ro, pe pagina principală, printr-un buton pe banda din dreapta numit 'Găseşte secţia unde votezi'. După completarea străzii şi a numărului imobilului la care locuiţi, aplicaţia va indica secţia la care puteţi vota şi o va localiza pe harta Sibiului. Link: http://193.186.10.36/webgis2/#zoom=4&lat=45.79785&lon=24.15153&layers=BTTTTTTTT", se arată în comunicat.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Primăria Sibiu a delimitat un număr de 105 secţii de vot în municipiul Sibiu şi staţiunea Păltiniş. Conform evidenţelor instituţiei, în municipiul Sibiu există un număr de 143.867 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi pe listele permanente şi pe cele complementare.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Pentru ca toate aceste persoane să găsească mai uşor secţia de votare de care aparţin, Primăria Sibiu pune la dispoziţia alegătorilor o aplicaţie pentru identificarea secţiei pe listele căreia vor putea vota la alegerile locale din 5 iunie.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Apelul sindicaliștilor

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU.  Liderii de la Sibiu ai CNSLR Frăţia şi Cartel Alfa au adresat luni recomandarea publică, către "cetăţeni membri şi nemembri de sindicat", de a-i vota în 5 iunie pe candidaţii PSD, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. "Dragi cetăţeni ai judeţului Sibiu, membri şi nemembri de sindicat, noi reprezentanţii structurilor sindicale ale judeţului Sibiu, cu respect şi buna-credinţă, după o atentă analiză a ofertei electorale, la alegerile din data de 05.06.2016 şi după o întâlnire cu candidaţii PSD Sibiu (singurii care ne-au contactat) va recomandăm votarea candidaţilor stângii, respectiv candidaţii Partidului Social Democrat. Îndrăznim, cu respect, să vă recomandăm aceasta deoarece în calitate de reprezentanţi ai membrilor de sindicat, cetăţeni ai judeţului Sibiu, considerăm că la aceste alegeri, în judeţul Sibiu candidaţii stângii au cea mai realistă ofertă, iar oameni ca Ioan Cindrea sau Ovidiu Sitterli au demonstrat în ultimii patru ani că ştiu administraţie şi au responsabilitatea funcţiei pe care o ocupă", se arată în comunicat.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. În opinia liderilor locali ai CNSRL Frăţia şi Cartel Alfa, PSD Sibiu "are oferta credibilă, realistă, cu o echipă care a demonstrat că ştie şi poate administra corect".

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Ce vrea Dragnea

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, îşi doreşte o victorie în municipiul Sibiu la alegerile locale, sperând ca astfel alegătorii "să rupă vraja", după ce "au fost vrăjiţi de farmecul lui Klaus Iohannis", care a fost primarul oraşului din 2000, până când a devenit preşedintele României.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. "A venit momentul ca acest municipiu să înceapă să arate aşa cum se spune că arată. (...) Cred, sper ca cetăţenii din Sibiu să reuşească să rupă această vrajă. Pentru că a fost o vrajă în adevăratul sens al cuvântului", a declarat Liviu Dragnea, în discursul ţinut miercuri, la lansarea candidaţilor PSD Sibiu.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Întrebat ulterior, dacă îl consideră pe Klaus Iohannis, ca şi politician, un "vrăjitor", Liviu Dragnea a explicat: "În sensul bun. Un om care a convins populaţia unui municipiu apreciat şi respectat în ţară şi nu numai, să primească voturi păstrând în continuare o sută de străzi de pământ, înseamnă că are talente ascunse, pe care noi, care suntem ingineri şi care suntem mai aplicaţi, nu le avem. Noi vorbim despre lucruri realiste şi mi-am exprimat speranţa că totuşi Ovidiu, candidatul nostru, va avea şansa să facă lucruri, să folosească cuvinte realiste, cuvinte care se transpun în fapte, în sensul acesta. Eu nu am folosit cuvântul vrăjitor. Am vorbit de vrajă. Vrajă aşa când se face o manipulare profesionistă, foarte inteligentă, poate fi definită ca şi vrajă. Adică oamenii sunt vrăjiţi de farmecul unui candidat, nu că este vrăjitor, Doamne fereşte".

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Contactat de corespondentul AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a precizat că, în prezent, în municipiu există 120 de străzi de pământ, dintr-un total de 700.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Sibiul este condus, din 2000 şi până în prezent, de reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor din România. În momentul de faţă, după Klaus Iohannis, primar interimar al Sibiului şi candidat al Forumului pentru această funcţie este Astrid Fodor.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Ce vor oamenii lui Băsescu

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Preşedintele Organizaţiei Judeţene PMP Sibiu, Diana Popa, candidat în fruntea listei partidului pentru Consiliul Judeţean, şi-a propus să extindă evenimentele din cadrul programului Capitală Culturală Europeană în tot judeţul şi mai ales să creeze condiţii şi la ţară, ca la oraş.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. "Sibiul este un centru de atracţie turistică, dar în ultima vreme a scăzut numărul de turişti în Sibiu. Dacă Sibiul era înainte cotat în regiune primul ca şi număr de turişti, acum noi suntem pe locul trei, ca număr de turişti, în regiunea centru. Eu cred că o prioritate pentru judeţul Sibiu ar fi aceasta de a atrage cât mai mulţi turişti. De a ajunge numărul unu în regiunea centru. (...) PMP poate să rezolve această problemă. (...) PMP poate să rezolve aceste diferenţe urban-rural. E foarte trist ce am văzut la ţară. Sunt oameni care nu au condiţii minime de existenţă", a declarat Diana Popa, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Recent intrată în politică, Diana Popa vrea să transforme Sibiul într-o "capitală regională".

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Printre obiectivele PMP Sibiu pentru CJ se numără construcţia unui spital nou.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Ce visează un candidat

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Ioan Gligor, candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) pentru postul de primar al Sibiului, a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că va transmite on-line toate şedinţele Consiliului Local pentru maximă transparenţă, dacă va câştiga cursa electorală.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. "Sunt pregătit să preiau conducerea Primăriei Sibiu. Nu vin cu idei fanteziste, nu vin să fac propaganda minciunii, în faţa electoratului. Ca fost militar, ştiu să îmi ating obiectivul. (...) Eu am avut o educaţie spartană. Ce înseamnă? Mi-am propus ceva, am şi realizat. (...) Am câteva obiective. (...) Încep cu primul obiectiv, care l-am învăţat: transparenţă. (...) Promit sibienilor că am să respect acest articol din Constituţie. Şedinţele de Consiliu Local vor avea totală transparenţă. Vor fi transmise on-line. (...) Fiecare sibian trebuie să ştie ce se întâmplă cu banul public, banul cetăţeanului. Eu nu am ce ascunde în Consiliul Local", a promis Ioan Gligor.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Candidatul PMP reproşează actualei conduceri a municipiului că "sunt propuse proiecte, aprobate mecanic de Consiliul Local, mai ales cele agreate în mod special de primar".

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Printre obiectivele candidatului PMP la Primăria Sibiu se mai numără o bună colaborare cu Consiliul Judeţean, construirea unui spital nou, construcţia de creşe şi grădiniţe, asfaltarea tuturor drumurilor din municipiu şi dispariţia sensurilor unice.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Ioan Gligor candidează pentru postul de primar al municipiului Sibiu şi ocupă locul întâi şi pe lista PMP pentru Consiliul Local.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Câtă hârtie se folosește pentru buletinele de vot

 ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Prefectura Sibiu a anunţat, vineri, că 34 de tone de hârtie se vor folosi pentru tipărirea a peste 1,2 milioane de buletine de vot, necesare alegerilor locale din judeţ.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. "Pentru judeţul Sibiu a fost solicitată tipărirea a 418.719 buletine de vot folosite în procesul electoral pentru alegerea Primarului, a altor 418.719 buletine de vot pentru alegerea Consiliului Local, iar 418.731 buletine de vot, pentru alegerea Consiliului Judeţean Sibiu. Cantitatea de hârtie estimată a fi folosită pentru tipărirea buletinelor de vot din judeţul Sibiu este de 34 de tone, cantitate ce poate fi suplimentată în caz de necesitate. Buletinele de vot se vor distribui preşedinţilor de circumscripţii de votare în perioada 1-3 iunie", se arată într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Prefectura Sibiu a semnat contractul de tipărire a buletinelor de vot pentru alegerile locale din data de 5 iunie 2016. În urma licitaţiei publice, firma desemnată câştigătoare este S.C. Gutenberg S.R.L., din Arad. Potrivit contractului, preţul unei pagini A4 este de 0,00996 lei, cu TVA inclus, iar valoarea totală va fi determinată pe baza procesului verbal de recepţie finală, în funcţie de numărul de pagini de buletin de vot tipărite.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. În judeţul Sibiu au fost constituite 370 de secţii de votare, numărul alegătorilor înscrişi în Registrul Electoral fiind până în prezent de 376.975 de persoane. Bugetul alocat judeţului Sibiu pentru organizarea alegerilor locale din data de 5 iunie 2016 este de aproximativ 4 milioane de lei, 660.000 de lei fiind prevăzuţi pentru cheltuieli materiale (buletine de vot, ştampile, cheltuieli tehnice), iar 3.341.000 lei, pentru cheltuieli de personal, a arătat Prefectura Sibiu.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Acuzații la adresa PSD

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu a sesizat, vineri, Biroul Electoral Judeţean (BEJ), că PSD se foloseşte în campania electorală de imaginea instituţiilor publice, subordonate CJ şi finanţate din bani publici, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. "Dezaprobăm faptul că un partid politic aflat în competiţia electorală, respectiv PSD Sibiu, a ales să folosească în scop electoral imaginea Consiliului Judeţean Sibiu, prin instituţiile aflate în subordine, precum şi imaginea unor manageri ai acestor instituţii. Demersul nostru legal pentru remedierea acestei situaţii este înaintarea unei sesizări către organele competente, respectiv Biroul Electoral Judeţean şi Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu", a declarat Constantin Şovăială, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJ Sibiu.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. CJ a primit numeroase sesizări telefonice din partea unor cetăţeni privind faptul că la sediul organizaţiei judeţene a PSD Sibiu, de pe strada Samuel von Brukenthal, nr. 2-4, sunt expuse materiale electorale - afişe, slide-uri foto - în care sunt folosite în scop electoral instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Printre acestea se numără Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Aeroportul Internaţional Sibiu, SC Drumuri şi Poduri SA, Camera Agricolă Judeţeană Sibiu, Serviciul Public Sala Transilvania, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul Junii" Sibiu.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. CJ acuză PSD că foloseşte în scop electoral proiectele realizate şi finanţate din bani publici (modernizarea drumurilor judeţene şi comunale, reabilitările de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, extinderea activităţii Aeroportului Internaţional Sibiu, Piaţa Ţărănească Transilvania, acţiunile culturale la care a participat Ansamblul Profesionist "Cindrelul Junii Sibiului").

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. "Pe toate aceste afişe electorale cu investiţiile realizate şi finanţate din bugetul Judeţului Sibiu, apare suprapus sloganul de campanie al PSD Sibiu 'Vorbele trec, faptele rămân'", se arată în comunicatul CJ Sibiu.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA SIBIU. Preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, primul pe lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean este cel care a condus instituţia până în acest an, când, din cauza problemelor sale juridice, a fost schimbat din funcţie.

sursa: agerpres

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close