Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE. Cine câștigă alegerile în BAIA MARE

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE. Cine câștigă alegerile în BAIA MARE

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE. Cine câștigă alegerile în BAIA MARE
05 Iun 2016   •   11:07

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Prezenta la vot pe tara la alegerile locale a fost pana la ora 10,00, de 7,93%, potrivit datelor anuntate de Biroul Electoral Central (BEC). In Maramures, la ora 10.40, prezenta a fost de 9,11%, votand 39.307 persoane.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Maramuresenii sunt asteptati duminica, 5 iunie, la urne pentru a-si alege primarii, consilierii locali si pe cei judeteni.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Candidaţii pentru Primăria municipiului Baia Mare au prezentat la solicitarea proiectele şi soluţiile pentru rezolvarea problemelor locale şi pentru dezvoltarea oraşului, aceştia prezentând totodată o sinteză a programului lor electoral, scrie agerpres.ro.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Călin Herţeg (M10)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Proiectul nostru prevede: înfiinţarea unui parc industrial de mari dimensiuni şi a unui parc ştiinţific şi tehnologic, politici publice pentru transformarea Băii Mari într-o capitală a mobilei. Baia Mare poate să devină capitala eco-turismului şi placa turnantă a agro-turismului şi etno-turismului din România; instituirea unor ghişee sau birouri unice (one stop shop) pentru toţi cei ce doresc să îşi înfiinţeze afaceri; susţinerea lanţurilor de distribuţie alimentară scurte ale producătorilor agricoli din jurul oraşului; acordarea de scutiri de taxe şi impozite pentru companiile mici şi mijlocii care se află în primii trei ani de activitate şi angajează minim trei locuitori din Baia Mare; încurajarea afacerilor IT şi a celor care folosesc înaltă tehnologie, prin crearea Clusterului Digital Baia Mare.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE O administraţie transparentă şi utilităţi la preţ corect reprezintă o prioritate. În acest sens propunerile se referă la: reformarea radicală a companiei de apă Vital şi reducerea consistentă a costurilor de operare şi a tarifelor acesteia; stabilirea de preţuri accesibile şi a unor standarde de calitate verificate de experţi independenţi pentru serviciile de salubritate, amenajare spaţii verzi, iluminat public, întreţinere a drumurilor. Inventarierea integrală şi rapidă a patrimoniului municipiului Baia Mare şi stabilirea unor standarde de cost comunicate public şi verificate de experţi independenţi pentru toate cheltuielile şi investiţiile publice sunt alte priorităţi ale candidatului M10. De asemenea, se urmăreşte transparenţă totală în cheltuirea banilor publici, în acest sens, toate contractele încheiate de municipalitate şi toate plăţile mai mari de 100 de lei efectuate de către Primărie şi instituţiile subordonate vor fi publicate pe pagina web în maxim 48 de ore de la încheiere. Lansarea a cel puţin 5 noi proiecte de urbanizare pe fonduri europene până în iunie 2017, în valoare minimă de 3 milioane de euro fiecare, este o altă propunere.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE În ceea ce priveşte educaţia orientată spre piaţa muncii proiectele sunt: reînfiinţarea sau constituirea şcolilor profesionale şi de meserii pentru industria mobilei, industrie mecanică şi electrică, mecanică agricolă, gastronomie, ghizi turistici şi personal hotelier; înfiinţarea în Baia Mare a unei şcoli superioare de turism, industria lemnului, agricultură şi IT, în colaborare cu o universitate de prestigiu sau într-un format autonom; înfiinţarea, împreună cu mediul de afaceri, a unui fond de burse de merit pentru studenţii şi elevii din Baia Mare, în valoare de minim 150.000 euro anual; acordarea unor burse în valoare de 1.000 de euro anual pentru cei mai buni 100 de tineri băimăreni absolvenţi ai liceelor din judeţ, care decid să urmeze studiile universitare în Baia Mare; acordarea unor prime de relocare în valoare de 1.000 până la 5.000 de euro pentru băimărenii cu vârsta sub 30 de ani, absolvenţi de studii superioare în alte centre universitare, cu medii de absolvire peste 8.00, care decid sa revină acasă şi să lucreze aici pentru o perioadă de minim cinci ani.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Pentru o infrastructură urbană modernă se are în vedere: finalizarea centurii municipiului Baia Mare şi fluidizarea traficului la punctele de intersecţie ale acesteia cu infrastructura rutieră de interior; modernizarea reţelei rutiere, de trafic pietonal şi a spaţiilor verzi din toate cartierele; marcarea/numerotarea locurilor de parcare din jurul blocurilor şi închirierea acestora, pe bază de taxă anuală, către cetăţenii care locuiesc în zonă; realizarea de noi parcări acolo unde se impune şi spaţiul o permite; amenajarea unei reţele urbane interioare de 30 de kilometri de piste de biciclete, delimitate şi protejate, pe carosabil, amplasarea unui număr de 50 de spaţii de parcare de biciclete în cele mai importante puncte ale oraşului şi, în termen de trei ani, lansarea unei infrastructuri complete de închiriere a bicicletelor de tip de bike-share/bike-rent, cu 15-20 puncte de distribuţie.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE La capitolele sport şi cultură proiectele sunt: înfiinţarea Academiei Populare şi a Muzeului Viu al Maramureşului; acordarea unei burse anuale de 100 de euro pentru fiecare copil băimărean care activează legitimat în cadrul unui club sportiv, pentru asigurarea echipamentelor şi antrenorilor; administraţia locală va oferi echipelor profesioniste o finanţare anuală de maxim 200.000 de euro pentru fiecare echipă de primă ligă naţională participantă în competiţii externe şi de maxim 100.000 de euro pentru echipele de primă ligă neimplicate în competiţii externe; construirea a 7 noi săli de sport polivalente cu tribune de maxim 300 de locuri, pe lângă şcolile generale din cartiere, pentru a asigura infrastructura tehnică a Proiectului Baia Mare - Capitala Sportului pentru copii şi juniori; modernizarea imediată a terenului de atletism de lângă Sala Polivalentă şi înfiinţarea a 3 noi spaţii pentru sport în aer.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Gabriela Mărieş-Leş (ALDE)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Dezvoltarea municipiului Baia Mare se poate realiza doar prin implicarea responsabilă a tuturor factorilor decizionali din administraţia locală. Având strategii coerente şi adoptând proiecte viabile, administraţia locală din Baia Mare poate determina creşterea nivelului de trai al locuitorilor urbei noastre, care este astăzi scăzut din cauza lipsei investitorilor, neaccesării fondurilor europene, precum şi a lipsei de interes în susţinerea IMM-urilor locale. Astfel, atragerea de investiţii, perfecţionarea şi specializarea profesională continuă pot stabiliza economia băimăreană şi pot determina o creştere a gradului de satisfacţie al cetăţeanului. Toate acestea se pot realiza doar într-un mediu economico-social caracterizat prin transparenţă decizională în viaţa comunităţii, moralitate şi integritate, precum şi legalitate în activitatea publică.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Proiectul privind Primăria Baia Mare al candidatei ALDE este structurat pe următoarele idei:

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Respect faţă de cetăţeni: corectitudine şi transparenţă în serviciile Primăriei, program săptămânal de audienţe atât la primar cât şi la consilierii locali şi întâlniri cu băimărenii în toate cartierele oraşului.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Relansare economică: un audit al Curţii de Conturi, ca bază de plecare pentru noua administraţie, locuri de muncă mai bine plătite, taxe şi impozite mai mici, susţinerea IMM-urilor pentru creşterea investiţiilor locale, inventarierea patrimoniului primăriei pentru identificarea spaţiilor şi terenurilor existente şi a modurilor în care acestea pot fi puse în valoare.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Infrastructură: lucrări de calitate finalizate în termen, locuri de parcare şi mai multe spaţii verzi în jurul blocurilor de locuinţe.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Educaţie şi sănătate: investiţii în educaţia copiilor prin modernizarea şcolilor şi a grădiniţelor, alocarea de burse pentru elevi, revigorarea vieţii studenţeşti şi crearea unui campus universitar modern, parteneriat între mediul de afaceri şi universităţi pentru implicarea activă în dezvoltarea forţei de muncă locale, cabinete medicale bine dotate în fiecare şcoală, contracte cu medici oftalmologi, stomatologi şi psihologi pentru controale lunare gratuite pentru elevi şi eradicarea violenţei domestice de orice fel prin educaţie.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Cultură şi turism: reţea de piste pentru biciclişti funcţionale şi interconectate, investiţii în promovarea turismului local pentru relansare economică, sală modernă de spectacole, prin reabilitarea Casei de Cultură.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Iustin Talpoş (PMP)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Candidatul PMP "şi-a făcut lecţiile" referitor la problemele vechi şi noi ale oraşului Baia Mare şi le-a împărţit în trei categorii:

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Lecţia 1 - Prioritate Cod Roşu face referire la parcul industrial şi anume reconsiderarea rolului Zonei Metropolitane şi renegocierea pe principii de egalitate a condiţiilor de realizare cu primarii implicaţi şi generarea de resurse financiare pentru implementarea proiectului ce va genera: locuri de muncă, taxe la bugetul local, extensie pe orizontală a activităţilor. Lecţia 1 mai face referire la aeroportul Baia Mare, adică reconsiderarea rolului UAT Baia Mare în asociere pentru bunul mers al lucrărilor şi funcţionării Aeroportului internaţional Baia Mare care presupune asociere cu proprietarii în exploatare, operare şi finanţare, întreţinere, marketing şi atragerea de companii interne şi internaţionale care să opereze pe Aeroportul Baia Mare şi la proiectul de reamenajare a Râului Săsar (Energie şi Divertisment) similar cu proiectul de modernizarea a cursului Râului Dâmboviţa: ecologizare şi crearea unor spaţii de relaxare, sport şi divertisment.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Lecţia 2 - Prioritate Cod Portocaliu face referire la înfiinţarea în cadrul primăriei a unui grup de lucru interdisciplinar pentru realizarea de proiecte europene şi implementarea lor rapidă care să controleze, să urmărească strict rambursările creditelor existente şi să supravegheze plăţilor noi doar pentru cofinanţări şi proiecte europene precum şi anularea urgentă a tuturor datoriilor care există la ora actuală şi să urmărească stingerea lor prin resurse proprii.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Lecţia 3 - Prioritate Cod Galben se referă la analizarea economică şi iniţierea unei consultări publice pentru verificarea opţiunilor privind nivelului de susţinere a băimărenilor pentru echipele sportive de prim rang din Baia Mare precum şi construirea de săli de sport în toate unităţile de învăţământ şcolar (şcoli generale şi licee). De asemenea se urmăreşte susţinerea necondiţionată şi continuarea proiectului Baia Mare, Capitală a Culturii Europene cu identificarea urgentă a resurselor financiare legale şi necesare pentru susţinerea examenului final şi implementarea proiectului. Lecţia 3 face referire şi la reorganizarea instituţiilor subordonate primăriei precum şi a cheltuielilor cu întreţinerea acestora (VITAL şi URBIS), introducerea transportului gratuit pentru elevi, studenţi şi pensionari precum şi construirea de locuinţe sociale în fiecare cartier şi izolarea termică a tuturor blocurilor.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Florin Tătaru (PSD)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Băimărenii merită să aibă venituri mai mari şi costuri reduse la facturile lunare. Aceasta este principiul conform căruia mi-am construit strategia de guvernare locală. Vreau să creez locuri de muncă bine plătite, de aceea priorităţile mele sunt: construcţia unui Parc Industrial în Zona Metropolitană Baia Mare, deschiderea şi sprijinirea unui Incubator de Afaceri, a unui Centru de Afaceri Mici şi Mijlocii, a unui Centru de Afaceri Sociale şi înfiinţarea Soft Village - un parc ştiinţific destinat firmelor de IT şi industriilor creative. Pe de altă parte, la nivelul serviciilor publice promit o scădere efectivă a facturii de apă-canal pentru fiecare cetăţean şi transport public gratuit pentru elevi şi studenţi.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE În ceea ce priveşte infrastructura Băii Mari, printre priorităţile mele se numără: construcţia de parcări de cartier supraterane/subterane pe structură modulară, accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a tuturor blocurilor, realizarea cadastrului general gratuit pentru toţi cetăţenii Băii Mari, reabilitarea Pieţei Revoluţiei şi a reţelei stradale.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Educaţia este prima cărămidă ce stă la baza dezvoltării societăţii, aşa că îmi propun înfiinţarea programului 'Şcoli EuRopene' menit să modernizeze printr-o abordare integrată şcolile şi liceele băimărene, construirea şi finanţarea unor centre de excelenţă pentru olimpicii băimăreni şi a unor centre speciale pentru meditaţii în vederea pregătirii pentru examenul de Bacalaureat şi facilitarea accesului gratuit la cursuri de înot în cadrul orelor de educaţie fizică pentru elevii băimăreni.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Universitatea este şi ea o prioritate pentru mine. Cred că trebuie să creştem autonomia centrului universitar Baia Mare pentru a dezvolta specializări noi în cadrul Universităţii care să corespundă cu cererea de pe piaţa de muncă locală. Astfel, tinerii vor avea posibilitatea să rămână să studieze şi să lucreze în oraşul lor. Sunt convins că având tineri specializaţi şi bine pregătiţi vom atrage şi investitori pentru dezvoltarea economică a oraşului.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Principalele mele obiective privind protecţia socială sunt construcţia a 1.000 de locuinţe sociale şi respectarea Legii nr. 15/2003 care permite autorităţilor locale să atribuie gratuit teren tinerilor care doresc să îşi construiască o casă sau să se asocieze pentru construirea unui bloc de locuinţe.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Turismul, cultura, sănătatea şi sportul în Baia Mare sunt toate elemente ce trebuie susţinute şi încurajate. Am propus pentru Baia Mare o strategie de guvernare locală fezabilă, care include toate elementele necesare dezvoltării sănătoase a societăţii şi a economiei Băii Mari.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Dacă vă întrebaţi de unde vom avea bani pentru dezvoltare în condiţiile în care Baia Mare are deja datorii foarte mari, vă voi spune că răspunsul este simplu: fonduri europene. Principala axă care că stă la baza creşterii inteligente a Băii Mari este creşterea absorbţiei de fonduri europene, aşadar voi dezvolta un departament intern în cadrul primăriei specializat pe management de proiect şi atragerea finanţărilor nerambursabile.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE  Cristian Niculescu Ţâgârlaş (PNL)

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Obiectivele programului politic şi ale planului de administraţie se referă la: legalitate în activitatea administraţiei locale şi moralitate în viaţa politică şi publică; redobândirea credibilităţii administraţiei prin transparenţă decizională în urma consultării cu comunitatea; realizarea unui audit public privind situaţia financiară a municipiului; identificarea abuzurilor şi recuperarea banilor publici folosiţi ilegal; dezvoltarea economică locală şi regională bazată pe strategii durabile integrate; deschiderea şi disponibilitatea faţă de mediul de afaceri, industrializarea municipiului prin atragerea resurselor financiare existente pe piaţa de capital internă şi externă, prin politici dinamice de căutare şi identificare a oportunităţilor existente.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE De asemenea, candidatul PNL susţine stoparea exodului şi readucerea forţei de muncă plecate din municipiu prin politici publice care să susţină şi să motiveze revenirea tinerilor în municipiu.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Totodată, prioritate sunt şi proiectele privind un parteneriat între administraţia publică, mediul academic şi de afaceri; promovarea unor programe educaţionale care să susţină viitoarele industrii creative; accesarea de fonduri europene pe baza unui program integrat şi coordonat la nivel comunitar; implicarea administraţiei, mediului de afaceri şi a ONG-urilor în proiecte comune; identificarea priorităţilor şi dirijarea investiţiilor către cartierele municipiului; infrastructură rutieră; unităţile de învăţământ şi nevoile reale ale comunităţii; ordine publică şi siguranţa pentru cetăţean prin măsuri de prevenţie şi combatere a fenomenelor de risc infracţional, în cartiere, trafic şi zonele publice.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BAIA MARE Nu în ultimul rând candidatul PNL îşi propune susţinerea financiară a activităţii tinerilor, sportului de masă, finanţarea din resurse publice a proiectelor culturale locale şi tradiţionale, administrarea eficientă şi transparentă a proiectului Baia Mare Capitală Culturala Europeana 2021, prin dezvoltarea infrastructurii artistice şi turistice.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close