Antena 3 Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ARAD

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ARAD

06 Iun 2016   •   14:58
ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ARAD

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Potrivit rezultatelor provizorii puse la dispoziție de Biroul Electoral Central, primarul în funcție, Gheorghe Falcă, a câștigat detașat Primăria Aradului. Candidatul Partidului Național Liberal a obținut 24.159 de voturi. Principalul său contra-candidat, independentul Sebastian Bulumac (susținut de PSD) a contabilizat 14.067 de voturi.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Pe poziția a treia s-a situat un alt candidat independent, desprins din PSD: Marin Lupaș; consilierul local municipal, cel mai vocal oponent al primarului Falcă în ultimii patru ani, a reușit să obțină 4.001 voturi. Pe locul patru în opțiunile arădenilor pentru Primărie s-a clasat candidatul UDMR, Levente Bognar contabilizând 3.442 de voturi. El este urmat de candidatul ALDE, Ionel Ciupe, care a obținut 3.151 de voturi.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Reprezentantul PMP, Samuel Caba, s-a situat pe locul șase în preferințele arădenilor, adunând 1.770 de voturi. Al șaptelea, cu 1.448 de voturi, s-a clasat independentul Ciprian Luca (susținut de Alianța pentru Arad). Pe locul următor s-a situat candidatul Partidului M10, Adrian Wiener, care a abținut 1.215 voturi,

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a câştigat cel de-al patrulea mandat, datele centralizate de PNL, în cadrul numărătorii paralele, din jumătate din secţiile de votare indicând că a obţinut circa 40 la sută din voturi, dublu faţă de principalul său contracandidat, Sebastian Bulumac.

Candidatul PNL la Primăria Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că a votat duminică "pentru oamenii care au făcut fapte, oamenii care trebuie respectaţi". ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Gheorghe Falcă, care este şi primarul în exerciţiu al Aradului, a votat la Secţia nr. 103, amenajată la Şcoala Generală nr. 20, din cartierul Aradul Nou, unde a s-a prezentat pentru a-şi exercita dreptul la vot, împreună cu fiica Ana şi soţia Ela.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. "În perioada campaniei electorale a trebuit să ne dovedim încrederea în valorile liberale şi sunt sigur că oraşul, care are o asemenea orientare, va refuza întotdeauna ura şi minciuna. De aceea, atunci când am votat, m-am gândit la cei care pot să ducă mai departe valorile acestui oraş", a mai spus Gheorghe Falcă (PNL), care candidează pentru un al patrulea mandat de primar al municipiului Arad.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. În continuare, candidatul liberal şi-a exprimat speranţa că, şi mai departe va exista o relaţie corectă între cetăţenii Aradului.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. "Fiecare vot contează şi astăzi cetăţenii vor decide, cu sau fără votul meu, pentru muncă, pentru împlinire şi mai puţin pentru ură şi minciună", a conchis Gheorghe Falcă

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Potrivit Biroului Electoral Central, până în jurul orei 10:00 şi-au exercitat votul 32.143 de locuitori ai judeţului nostru, reprezentând un procent de 8,16 la sută. Judeţul nostru se situează sub media pe ţară, care este de 9,23 la sută. Cele mai multe voturi au fost exprimate în judeţele Teleorman, peste 15 la sută, Olt şi Giurgiu, peste 14 la sută şi Dâmboviţa şi Călăraşi, peste 13 la sută.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Ce le-a spus Dragnea arădenilor

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a participat duminică la lansarea candidaţilor pentru Consiliul Judeţean Arad, pentru Consiliul Local Municipal Arad şi pentru primăriile din judeţ, la eveniment fiind prezenţi marea majoritate a acestor candidaţi. ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. A luat parte la întrunire şi Sebastian Bulumac, candidat independent la Primăria Aradului din partea societăţii civile, dar care este susţinut de PSD. Au fost însă şi câţiva absenţi, aflaţi la acţiuni electorale în judeţ, după cum a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Atac la Falcă

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. În cuvântul său adresat participanţilor la întrunire, Liviu Dragnea a spus, între altele, că Aradul nu a ajuns să arate aşa cum ar fi trebuit să arate raportat la posibilităţile pe care le-a avut în cei 12 ani în care a fost condus de primarul Gheorghe Falcă.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. "Gheorghe Falcă va pierde aceste alegeri, iar din acest motiv este speriat. Este speriat fiindcă se gândeşte că dacă va pierde, după alegeri, se va găsi cineva care va verifica cum se poate ca în România anului 2016, într-o campanie electorală, să fie folosiţi bani publici pentru diferite activităţi culturale, sportive, spectacole, pentru ridicarea nivelului unui candidat de primar, lucru care este absolut ilegal. (...) Iar nivelul de nervozitate al domnului Falcă este foarte ridicat, deoarece simte că va pierde alegerile', a afirmat Liviu Dragnea.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Despre situaţia din judeţul Arad, acesta a spus că, potrivit informaţiilor sale, PSD a depăşit PNL în ceea ce priveşte intenţiile de vot ale electoratului.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Dragnea le-a cerut social-democraţilor arădeni ca în ultima săptămână de campanie electorală să păstreze acelaşi ritm, acelaşi curaj, aceeaşi încredere în ei înşişi.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. La final, liderul social-democraţilor a susţinut că membrii acestui Guvern nu îi iubesc pe români, explicând că nu a constatat nicio măsură prin care miniştrii să arate că s-au gândit la români atunci când au luat anumite decizii.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. După încheierea întrunirii, Liviu Dragnea s-a fotografiat alături de candidaţii social-democraţi arădeni.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD.  Acuzații la adresa lui Falcă

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD.  Actualul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, profită de ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal din această legislatură şi de lipsa de vigilenţă publică datorată campaniei electorale pentru a supune la vot o nouă afacere imobiliară 'marca Falcă', susţine senatorul Mihai Fifor.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. 'Chiar la finalul acestui mandat, Falcă îşi adună maşina de vot pentru a aproba un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care vizează un Complex rezidenţial şi de servicii, amplasat pe terenul fostului Combinat de Prelucrarea Lemnului (IMAR), PUZ întocmit de firma Pro Arhitectura care aparţine familiei sale (capitalul social este împărţit între cei doi soţi, Ela - 55% şi Gheorghe - 45%, conform declaraţiei de avere pe 2015, depusă la Primărie de Gheorghe Falcă. n.red.)', a declarat miercuri, într-un briefing de presă, Mihai Fifor.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. În continuare, acesta şi-a exprimat regretul pentru faptul că oamenii au uneori memorie scurtă şi par a fi uitat "scandalul Kaufland", legat de complexul comercial ridicat pe locul legendarului stadion CFR, subiect despre care a curs multă cerneală la vremea respectivă.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. 'Şi atunci, ca şi acum, a făcut-o tot din 'dragoste pentru Arad şi cetăţeni', de la înălţimea penthouse-ului său, construit - nu-i aşa - din salariul de primar. PSD Arad nu poate fi de acord cu acest PUZ, din respect faţă de locuitorii oraşului. Cetăţenii urbei nu sunt naivi cum crede Falcă, iar Aradul nu merită o bandă de afacerişti încă flămânzi de câştiguri în diagonală', a adăugat senatorul Mihai Fifor.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Băsescu: Nu am niciun fel de relații politice cu Falcă

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a efectuat, vineri, o vizită la Arad pentru a-şi exprima susţinerea "necondiţionată" pentru candidatul partidului la primăria municipiului, Samuel Caba, şi a se întâlni cu membrii filialei arădene a formaţiunii politice.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Băsescu a susţinut şi o conferinţă de presă în cadrul căreia a precizat că, în prezent, nu are niciun fel de "relaţii politice" cu Gheorghe Falcă, cu care nu s-a mai întâlnit de peste doi ani, dinaintea fuziunii PDL - PNL.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. "Le cer celor care se ocupă de campania electorală a lui Falcă să nu mai propage asemenea minciuni, cum ar fi acelea că am avea o înţelegere politică şi că la Arad, PMP nu este decât o aripioară a PNL. Eu nu am nicio înţelegere politică cu Ghiţă Falcă, pe care nu-l iert pentru faptul că a fost unul dintre cei care a predat PDL-ul în braţele PNL-ului. Nu m-aş fi văzut niciodată alături de Ghiţă Falcă în PNL", a afirmat preşedintele PMP.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. Traian Băsescu a menţionat că reprezentanţi ai partidului său au fost contactaţi de câteva zeci de parlamentari care şi-au exprimat dorinţa de a trece la PMP.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA ARAD. "Au fost nu mai puţin de 67 parlamentari care ne-au contactat, dorind să treacă la PMP, însă i-am refuzat, deoarece i-am simţit că doar îşi doreau un loc călduţ la viitoarele alegeri parlamentare. Sunt mai multe nume sonore, din tot spectrul politic, care ne-au contactat şi pe care i-am refuzat. Iar acum sunt membri tot în vechile lor partide. Dar au şi adeziuni semnate la noi", a spus Băsescu.

sursa: agerpres

 

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close