ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BOTOȘANI. Cine câștigă Primăria Botoșani

05 Iun 2016   •   19:58
ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BOTOȘANI. Cine câștigă Primăria Botoșani

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI Primarul municipiului Botoşani, social- democratul Ovidiu Portariuc, care a candidat pentru un nou mandat, şi-a recunoscut înfrângerea în faţa candidatului PNL, Cătălin Flutur. ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI Acesta a declarat, într-o conferinţă de presă, că, în urma numărătorii paralele, a rezultat faptul că reprezentantul Partidului Naţional Liberal (PNL) este câştigător.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI 'Din centralizarea datelor până la această dată, rezultatul pare clar. Este clar că în aceste alegeri candidatul PNL a obţinut votul botoşănenilor. Mulţumesc botoşănenilor care ne-au dat votul şi ne-au susţinut', a afirmat Portariuc.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI Acesta susţine că, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, va susţine proiectele de interes public pentru botoşăneni.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI Pe de altă parte, liderii PSD Botoşani sunt convinşi că vor obţine majoritatea în Consiliul Judeţean şi vor impune viitorul preşedinte al judeţului.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI Ce spuneau pesediștii

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că a votat pentru un judeţ prosper, cu comune în care oamenii să fie mulţumiţi că trăiesc. ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI "Eu am votat la Bolintin acolo unde sunt arondat, am votat pentru un judeţ prosper cu comune în care să se dezvolte proiecte şi oamenii să fie mulţumiţi că trăiesc, sunt mulţumit de prezenţa la vot mai ales că suntem printre primele judeţe din ţară, am mai auzit de nereguli pentru că aşa sunt românii, fac exces de zel, am auzit că în unele comune ar intra câte doi în cabina de vot", a afirmat senatorul Bădălău.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI El a mai spus că este afectat de accidentul în care a fost implicat candidatul PSD la Primăria Cosoba şi fiica lui de 19 ani, cei doi fiind loviţi pe marginea drumului de o maşină proiectată în afara carosabilului după ce a fost izbită de o alta.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI Doi pietoni şi şoferul unui Opel au fost accidentaţi la Cosoba după ce şoferul unui autoturism de teren nu s-a asigurat în timpul unui viraj la stânga şi a proiectat un autoturism marca Opel în două maşini parcate pe marginea drumului şi în doi pietoni aflaţi lângă acestea, fiind vorba de candidatul PSD la primăria din localitate, în vârstă de 41 de ani, şi fiica acestuia de 19 ani.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI Ce a decis BEJ

 Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Botoşani a adoptat, vineri după-amiază, o hotărâre în baza căreia afişele electorale ale candidaţilor la alegerile locale din 5 iunie pot fi lipite pe autoturismele proprietate personală ale persoanelor fizice.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI  Membrii BEJ au respins, astfel, o contestaţie a unui candidat la funcţia de primar al comunei Mihălăşeni prin care sesiza faptul că afişele electorale ale unui contracandidat sunt lipite pe geamurile unui autoturism aparţinând unui localnic, ceea ce încalcă Ghidul Autorităţii Electorale Permanente.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI  Membrii BEJ consideră că, potrivit Legii 115/2005, afişajul electoral este permis şi în alte locuri decât cele stabilit de administraţiile locale "numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, deţinătorilor" şi că "autoturismul proprietate a unei persoane fizice constituie un astfel de loc, în înţelesul prevederilor textului de lege mai sus menţionat".

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI  Vizită la mănăstire

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI  Consilierii judeţeni din Botoşani au vizitat, joi, la finalul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean (CJ), Mănăstirea Coşula, asistând şi la o slujbă oficiată de stareţul Calinic Chirvasie.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI  Consilierii au răspuns, astfel, unei invitaţii lansate de preşedintele Gheorghe Sorescu, care consideră că 'reabilitarea şi valorificarea Mănăstirii reprezintă un proiect de anvergură al CJ care a fost finalizat cu succes în acest mandat'.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI  În cadrul vizitei au fost prezentate toate obiectivele complexului monahal, considerate a avea o mare valoare arhitectonică şi artistică: Biserica 'Sf. Nicolae', Casa Egumenească, Arhondaricul şi Turnul clopotniţă.

' ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI  Mănăstirea Coşula reprezintă o perlă turistică a judeţului nostru şi un loc unde credincioşii pot veni pentru a-şi găsi liniştea sufletească', a declarat Gheorghe Sorescu.

REZULTATE ALEGERI LOCALE BOTOȘANI Complexul Monahal Coşula din judeţul Botoşani a fost restaurat şi reabilitat prin Programul Operaţional Regional, valoarea totală a proiectului fiind de 14.945.658,82 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene de 11.919.777,04 lei.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI . Acuzațiile PSD

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI  PSD Botoşani a depus luni la Biroul Electoral Municipal o sesizare privind acuzaţiile nefondate şi defăimătoare la adresa candidatului PSD Ovidiu Portariuc, prezentate în cadrul emisiunilor de la posturile locale şi a publicaţiilor din Botoşani.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI  În cadrul întâmpinării se precizează că formularea în timpul campaniei electorale a unor acuzaţii cu incidenţă penală împotriva unui candidat, fără ca aceste acuzaţii să fie probate sau să fi fost confirmate de o autoritate publică, reprezintă o încălcare gravă a legii electorale care 'interzice orice forme, mijloace sau acţiuni de defăimare'.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI  În aceste condiţii, PSD Botoşani solicită Biroului Electoral Circumscripţia nr. 1 Botoşani să dispună ca Organizaţia PNL Botoşani să publice, de îndată, pe cheltuiala proprie, în aceeaşi publicaţie, în aceleaşi pagini şi în aceleaşi condiţii grafice o dezminţire prin care să admită public faptul că informaţiile difuzate în materialul care face obiectul sesizării sunt nefondate şi neconfirmate de nicio autoritatea publică din România.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE PRIMĂRIA BOTOȘANI  'În legătură cu pronunţarea şi motivarea unei hotărâri cu privire la prezenta întâmpinare subliniem faptul că, potrivit Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, art. 25 alin (23) 'în realizarea atribuţiilor ce revin birourilor electorale, membrii acestora exercită o funcţie ce implică autoritatea de stat. Exercitarea corectă şi imparţială a acestei funcţii este obligatorie. Aceste dispoziţii legale se aplică tuturor membrilor Biroului Electoral Circumscripţia nr. 1, inclusiv în cazul reprezentanţilor partidelor politice, care trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile în conformitate cu legea şi nu pe baza unor partizanate politice sau înţelegeri situate în afara cadrului legal. În caz contrar, eventualele decizii ale acestor membri care încalcă în mod vădit alte dispoziţii legale în vigoare sau drepturi legale garantate de Constituţia României, fie care urmare a unor partizanate politice, fie în baza unor înţelegeri politice, se supun sancţiunilor legale în vigoare. Introducerea pe ordinea de zi a acestei sesizări constituie dovada legală că membrii prezenţi ai Biroului Electoral Circumscripţia nr. 1 au la cunoştinţă de toate aspectele enunţate în prezenta întâmpinare', se arată în sesizarea depusă de PSD Botoşani.

sursa: agerpres

 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close