Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. Kelemen Hunor: Eu cred că este vorba despre o încercare de a bloca alegerile

ALEGERI LOCALE 2016. Kelemen Hunor: Eu cred că este vorba despre o încercare de a bloca alegerile

ALEGERI LOCALE 2016. Kelemen Hunor: Eu cred că este vorba despre o încercare de a bloca alegerile
Sursa foto: Foto: VideoNews
04 Mai 2016   •   11:36

ALEGERI LOCALE 2016. Curtea Constituțională a României discută în 4 mai excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din Legea alegerilor locale, ridicată la Tribunalul București, au confirmat joi oficiali ai CCR.

ALEGERI LOCALE 2016. Excepția înregistrată la CCR vizează prevederile art. 50 alin. 2 și art. 101 alin. 2 și 3 din Legea 115/2015 privind alegerile locale.

ALEGERI LOCALE 2016. Președintele UDMR, Kelemen Hunor a explicat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că discuția despre constituționalitatea alegerilor într-un tur sau două nu are nicio legătură cu democrația.

ALEGERI LOCALE 2016. “Sunt sigur că nu există elemente de neconstituționalitate și sunt convins că CCR va spune că alegerile vor fi organizate normal, cum este prevăzut în actuala lege. Altfel, am intra într-o zonă total necontrolabilă, mandatele primarilor ar trebui să fie prelungite, ceea ce nu se poate face, este neconstituțional.”

ALEGERI LOCALE 2016. “Plus că dezbaterea despre un tur sau două tururi nu are nicio legătură, este democratic indiferent cum le organizezi. Eu cred că este o încercare de a bloca alegerile locale. Dacă CCR spune că există o problemă de neconstituționalitate, atunci nici pe 5 iunie nu am putea organiza alegeri. Și cred că nici în 5 iulie. Și ar însemna reluarea jocului și am intra într-o zonă obscură,” a explicat Kelemen.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close