Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Excepția privind Legea alegerilor locale, înregistrată la CCR

Excepția privind Legea alegerilor locale, înregistrată la CCR

Excepția privind Legea alegerilor locale, înregistrată la CCR
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    19 Apr 2016   •   16:03

Curtea Constituţională a României a primit excepţia de neconstituţionalitate a unor prevederi din Legea alegerilor locale, ridicată la Tribunalul Bucureşti, privind organizarea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, au confirmat marţi oficiali ai CCR, potrivit agerpres.ro

Acum urmează să fie stabilită şedinţa de judecată în care va fi analizată excepţia de neconstituţionalitate.

Excepţia înregistrată la CCR vizează, potrivit surselor citate, prevederile art. 50 alin. 2 şi art. 101 alin. 2 şi 3 din Legea 115/2015 privind alegerile locale.

Soarta alegerilor locale este acum pe masa CCR, datorită unui jurnalist, Liviu Avram, care a reuşit să facă ce nu a putut PNL. Asta după ce Tribunalul Bucureşti, instanţa sesizată de acesta, a decis să trimită excepţia de neconstituţionalitate a legii la CCR. 

Augustin Zegrean a dat de înţeles deja că varianta cu două tururi ar arunca în aer scena politică. 

În ceea ce priveşte solicitarea liberalilor la Curtea de Apel, aceasta a fost respinsă de judecători.

Curtea de Apel Bucureşti a respins plângerea formulată de PNL pe tema organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin, hotărârea nefiind definitivă.

PNL a depus pe 12 februarie o plângere prealabilă la Secretariatul General al Guvernului prin care înştiinţează că va ataca Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale. 

Demersul PNL este singura cale procedurală pe care partidul o mai avea la dispoziţie pentru a pune în discuţie legea alegerilor locale, respectiv organizarea acestora într-un singur tur de scrutin. Legea este în vigoare şi nu poate fi atacată la CCR decât în cadrul unui proces pe rolul instanţelor sau, direct, de Avocatul Poporului.

Guvernul a alocat pentru desfăşurarea alegerilor locale suma de 350 milioane de lei

Guvernul a decis că alegerile locale vor avea loc la data de 5 iunie.

×
Subiecte în articol: alegeri locale alegeri locale 2016
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close