Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Dosar penal pentru vicepreședintele unei secții de votare. Cum încerca să fraudeze alegerile

Dosar penal pentru vicepreședintele unei secții de votare. Cum încerca să fraudeze alegerile

Dosar penal pentru vicepreședintele unei secții de votare. Cum încerca să fraudeze alegerile
05 Iun 2016   •   12:12

Vicepreşedintele unei secţii de votare din Zorlenţu Mare, judeţul Caraş-Severin, s-a ales cu dosar penal şi cu măsura controlului judiciar luată de procurori, deoarece a fost surprins, sâmbătă seara, de poliţişti având asupra sa bani şi cărţi de identitate ale unor reşiţeni cărora ar fi intenţionat să le facă vize de reşedinţă în această comună, transmite Agerpres.

'Autoritatea Electorală Permanentă a înlocuit, încă de sâmbătă seara, vicepreşedintele, astfel încât situaţia a fost rezolvată, iar alte incidente nu au fost înregistrate la nivelul judeţului', a declarat prefectul de Caraş-Severin, Florenţa Albu, care spune că a votat pentru o administraţie eficientă. 

La aceste alegeri, un număr de 5.400 de tineri vor vota, duminică, pentru prima dată, având în vedere că au împlinit 18 ani, în perioada ce a trecut de la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 până în prezent. De asemenea, potrivit directorului Direcţiei de Evidenţa Persoanelor Caraş-Severin, Corina Vârvoni, chiar în zilele de sâmbătă şi duminică opt tineri au împlinit vârsta majoratului. 

În ceea ce priveşte candidaţii pentru consiliile locale, doi dintre ei au sub 20 de ani, iar alţi doi au 94, respectiv, 92 de ani. 

Cifra exactă pentru judeţul Caraş-Severin este 273.794 alegători, cei mai mulţi dintre ei regăsindu-se în Reşiţa, municipiul reşedinţă de judeţ, şi anume 75.462. Cei mai puţini votanţi, însă, sunt în localitatea Brebu Nou, respectiv 281, acolo unde este, de altfel, un singur candidat la funcţia de primar. 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close