Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. Gabriela Firea: Florentin Pandele a decis să candideze independent

ALEGERI LOCALE 2016. Gabriela Firea: Florentin Pandele a decis să candideze independent

ALEGERI LOCALE 2016. Gabriela Firea: Florentin Pandele a decis să candideze independent
Sursa foto: Foto: Antena 3
11 Mai 2016   •   15:37

ALEGERI LOCALE 2016. Primarul de Voluntari a decis să candideze pentru un nou mandat în calitate de independent, a declarat miercuri președintele organizației PSD București-Ilfov, Gabriela Firea, adăugând că nu a făcut decât să avizeze solicitarea organizației locale privind excluderea acestuia din partid. 

Citiți și:  ALEGERI LOCALE 2016. Excludere surpriză din PSD

"Acum ceva vreme, Florentin Pandele, soțul meu, a decis să candideze independent la Primăria orașului Voluntari. A luat această decizie cu strângere de inimă, pentru că nu este simplu, a candidat trei mandate din postura de membru PSD, dar acum a considerat că postura mea de candidat al PSD la Primăria Generală a Capitalei, precum și faptul că eu am o funcție importantă în această formațiune politică — sunt vicepreședinte în Biroul Permanent Național — s-ar putea considera, poate, de către contracandidați, poate de către societatea civilă sau presă, că s-ar folosi cumva de procentele la nivel național ale PSD și s-ar ascunde, să spunem, sub acestea și nu ar vedea el singur, ca persoană, ca primar în funcție, care este gradul de credibilitate, de dorință de a fi reales. Și, de aceea, a decis să candideze independent", a spus Firea.

ALEGERI LOCALE 2016. Ea a adăugat că în calitate de președinte al PSD București-Ilfov nu a făcut decât să avizeze decizia PSD Voluntari.

"Având în vedere hotărârea sa, nu am avut ce să fac eu în calitate de președinte al PSD București-Ilfov decât să avizez decizia luată de către organizația de bază, organizația locală PSD Voluntari. Practic am avizat solicitarea organizației PSD din orașul Voluntari. Nu a fost foarte simplu, dar, înainte de a mă căsători, eu am avut propriul meu parcurs profesional, de asemenea el era deja primar de foarte mulți ani și avem fiecare o carieră separată, chiar dacă destinul personal ne este comun și avem împreună doi copii foarte mici. Cei care sunt familiști, dar și oameni de carieră mă înțeleg", a declarat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului.

ALEGERI LOCALE 2016. Întrebată dacă îl va invita pe Florentin Pandele să revină în PSD, dacă va câștiga alegerile locale, Gabriela Firea s-a arătat sceptică vizavi de faptul că soțul său ar dori să facă acest lucru.

"Îi urez succes și sunt convinsă că va câștiga aceste alegeri, pentru că este prețuit de locuitorii din orașul Voluntari, a transformat o comună într-un oraș, se află în top 10 la absorbția de fonduri europene la nivel național, a construit un spital, nu o catedrală, a reabilitat toate școlile, toate grădinițele și liceele din orașul Voluntari, nu mai există străzi care să nu fie asfaltate sau să nu fie racordate la rețeaua de canalizare. Cred că nu va mai dori el să se întoarcă într-o formațiune politică dacă va câștiga acest mandat independent. Mereu spune: 'Știi, am și o vârstă'—eu zic că e foarte tânăr, dar el probabil cochetează — și nu ar fi corect acum în fața alegătorilor dacă ar câștiga de unul singur, fără o siglă de partid mandatul, pe urmă totuși să se întoarcă într-o formațiune politică. Dar nu vreau eu să vorbesc în numele lui", a arătat senatoarea PSD.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea primar florentin pandele
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close