Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Funcționar public suspendat din funcție, membru într-o secție de votare

Funcționar public suspendat din funcție, membru într-o secție de votare

Funcționar public suspendat din funcție, membru într-o secție de votare
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2016   •   15:19

Secretarul suspendat al comunei sucevene Şcheia, Luminiţa Rîşca, cercetat sub control judiciar de DNA pentru fapte de corupţie, este locţiitorul preşedintelui la o secţie de votare, situaţie ce a fost semnalată Autorităţii Electorale Permanente de prefectul judeţului, Constantin Harasim., scrie Agerpres.

Luminiţa Rîşca, care are şi interdicţie de a-şi exercita profesia, meseria şi de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, este locţiitorul preşedintelui Secţiei de votare nr. 478 din Şcheia. 

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat presei că a informat biroul din Suceava al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), ce poate înlocui preşedinţii sau locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare. 

''Noi am anunţat în timp util, imediat după ce am primit ordonanţa DNA, biroul din Suceava al AEP, privind măsurile impuse prin măsura controlului judiciar. Ei urmau să verifice şi să ia măsuri'', a spus Harasim. 

Totodată, preşedintele BEJ Suceava, Cătălin Temneanu, a spus că persoana respectivă apare în corpul experţilor electorali şi cei din circumscripţie ar fi trebuit să sesizeze AEP care să facă înlocuirea. 

''AEP trebuie sesizat pentru că ei desemnează şi înlocuiesc preşedinţii şi locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare'', a arătat Temneanu. 

Luminiţa Rîşca este cercetată, din data de 27 mai, sub control judiciar de DNA pentru luare de mită, fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la luare de mită şi dare de mită într-un dosar în care este cercetat penal şi primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, tot sub control judiciar, pentru două infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi două infracţiuni de fals intelectual. 

×
Subiecte în articol: femeie Suceava comisie membru sectie de vot
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close