Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 INCIDENTE LA VOT în Botoșani. Un candidat la primărie, anchetat după ce ar fi intrat în cabina de vot alături de tatăl său

INCIDENTE LA VOT în Botoșani. Un candidat la primărie, anchetat după ce ar fi intrat în cabina de vot alături de tatăl său

INCIDENTE LA VOT în Botoșani. Un candidat la primărie, anchetat după ce ar fi intrat în cabina de vot alături de tatăl său
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2016   •   15:52

Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) din comuna Blândeşti din judeţul Botoşani a sesizat, duminică, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, după ce unul dintre candidaţi l-a însoţit în cabina de vot pe tatăl lui.

Incidentul a avut loc la secţia de votare din localitatea Cerchejeni, acolo unde primarul în exerciţiu, Eugen Ciobanu, care este şi candidat pentru un nou mandat, şi-a însoţit tatăl în cabina de vot.

'Soluţionarea plângerii este de competenţa Poliţiei. Noi am direcţionat plângerea către Poliţie', a declarat preşedintele BEC, Nicoleta Landea.

Potrivit Legii 115/2015 privind alegerea autorităţilor publice locale, 'prezenţa oricărei persoane în cabinele de vot, în afara celei care votează, este interzisă'.

Actul normativ prevede că 'alegătorul care, din motive temeinice, constatate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare, în scopul de a-l ajuta, un însoţitor ales de el', însă 'acesta nu poate fi din rândul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al secţiei de votare sau al candidaţilor'.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close