Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Liviu Dragnea: Consider că sentința este profund nedreaptă. Am decis să rămân în continuare președinte al PSD

Liviu Dragnea: Consider că sentința este profund nedreaptă. Am decis să rămân în continuare președinte al PSD

Liviu Dragnea: Consider că sentința este profund nedreaptă. Am decis să rămân în continuare președinte al PSD
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Apr 2016   •   16:47

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat vineri, după condamnarea primită în dosarul Referendumul, că a decis să rămână în funcția de președinte al PSD, după consultarea cu colegii din partid.

Dragnea a explicat că sentința i se pare în continuare nedreaptă. 

"E un nou început. Am avut o discuție colegială, unii zic că a fost CEX, alții că nu a fost, chiar nu are importanță. Pe mine m-a interesat să am această discuție cu colegii, pentru a asculta punctul de lor de vedere generat de această situație și această sentință pe care o consider profund nedreaptă. Vreau să spun câteva lucruri. Nu comentez decizia instanței, că e legală, că nu e legală, vreau doar să spun, pentru că am văzut multe comentarii. Eu am fost condamnat pentru două lucruri (...) Aceste două acuzații au dus la concluzia primei instanțe că prezența la vot reprezintă un folos necuvenit pentru PSD. PSD nu a candidat atunci și cel care ar fi putut să aibă un folos necuvenit ar fi fost chiar președintele în funcție de atunci, nu vreun partid. Nu am înțeles nici de la procurori nici de la instanță până la cel nivel o prezență este cuvenită și de unde nu este cuvenită. Am avut discuția în partid, ce m-a interesat foarte mult să aflu de la colegi, dincolo de solidaritate."

Dragnea a explicat că în partid lucrurile s-ar complica puternic dacă și-ar da demisia din funcția de președinte, chiar înainte de alegeri, așa că a decis să rămână președinte. 

"Părerea majorității a fost că o retragere a mea poate să destabilizeze toate activitățile de campanie și poate face ca PSD să nu obțină scorul pe care îl previzionăm cu toții. În aceste condiții, am decis să rămân în continuare în această funcție".

Dragnea a adăugat că a văzut și comentariul făcut de Victor Ponta, pe Facebook, după condamnarea sa, și i-a mulțumit pentru susținere. 

 

×
Subiecte în articol: Dragnea presedinte PSD
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close