Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ
05 Iun 2016   •   11:41

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ. Zece dintre candidaţii pentru postul de primar al municipiului Piatra-Neamţ au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la trei dintre cele mai importante probleme ale oraşului: 1. gestionarea datoriilor municipalităţii aflată la gradul maxim de îndatorare permis de lege şi în pragul de a fi executată silit pentru un credit de 10 milioane de euro; 2. atragerea de investitori şi dezvoltarea locurilor de muncă; 3. proiectele de viitor pentru a avea un oraş modern. REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Dragoş Chitic (PNL)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Din experienţa acumulată la primărie, am învăţat că bugetul cheltuit eficient permite asigurarea serviciilor publice şi realizarea unor mici investiţii. Dezvoltarea oraşului trebuie realizată, însă, prin atragerea banilor europeni, din alocările Uniunii Europene pentru exerciţiul financiar 2014-2020, care nu ţin cont de gradul de îndatorare. Am pregătit 14 proiecte europene, cu o valoare totală de circa 90 de milioane de euro, pentru co-finanţarea cărora avem prognozate în buget sumele necesare. Pentru creditul angajat în 2007 de o societate a Consiliului Local şi garantat de municipalitate, soluţia o reprezintă reeşalonarea acestuia, lucru posibil în urma discuţiilor pe care le-am demarat cu banca creditoare. Acest credit a fost folosit pentru investiţii care se află în Piatra Neamţ şi care vor trece în proprietatea Primăriei, investiţii care vor deveni profitabile printr-un management performant şi vor ajunge să acopere cheltuielile cu investiţia.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Deschiderea unui parc industrial şi realizarea unui incubator de afaceri sunt primii paşi concreţi pentru a stimula înfiinţarea de noi locuri de muncă. Platforma Săvineşti deţine teren şi utilităţile necesare. Vom pune la dispoziţia investitorilor parcele pentru hale modulare şi le vom oferi facilităţi fiscale, prin reducerea impozitelor şi taxelor locale. Cu fonduri europene, deschidem un incubator de afaceri pentru 200 de firme, în special pentru tinerii antreprenori, care vor beneficia de spaţii şi logistica necesare, dar şi de instrumente de promovare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Am mediat încheierea de parteneriate între mediul de afaceri şi Inspectoratul Şcolar, pentru ca oferta educaţională să răspundă cererii de pe piaţa muncii. În plus, susţin înfiinţarea unui centru de pregătire, specializare şi reconversie a forţei de muncă, axat pe meserii căutate.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Pentru dezvoltarea turismului, care înseamnă locuri de muncă în sfera serviciilor, avem un proiect cu finanţare europeană, prin care construim infrastructură de agrement în zone cu potenţial turistic, în scopul atragerii investiţiilor private. Vom încheia acorduri de principiu cu investitori privaţi, pentru realizarea de servicii turistice complementare şi vom iniţia o campanie de marketing, pentru promovarea acestor demersuri.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Toate facilităţile existente la Piatra Neamţ trebuie cunoscute de potenţialii investitorii, de aceea vom demara o campanie susţinută de informare, întâlniri cu reprezentanţii economici ai ambasadelor de la Bucureşti şi cu reprezentanţii ambasadeor României din întreaga lume.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Avem pregătite 14 proiecte cu finanţare europeană, aflate în diferite stadii de analiză sau de implementare, care totalizează 90 de milioane de euro. Acestea vizează: Amenajarea zonei pietonale 'CURTEA DOMNEASCĂ'; Extinderea cu 11 kilometri şi modernizarea transportului în comun; Crearea unui incubator de afaceri; Realizarea a 18,3 kilometri de piste pentru biciclişti; Amenajarea albiei pârâului Cuejdiu; Realizarea sistemelor de monitorizare video pentru managementul traficului; Reabilitarea a 34 de grădiniţe, şcoli generale şi licee; Modernizarea şi extinderea iluminatului public; Reabilitarea termică a blocurilor; Reabilitarea Casei Căsătoriilor; Înfiinţarea unui centru de zi pentru persoane defavorizate şi a unei cantine sociale; Construirea de locuinţe sociale; Crearea unui centru pentru servicii publice educative, culturale şi recreative; Crearea de infrastructuri de agrement în zone cu potenţial turistic, pentru atragerea investiţiilor private. Alte proiecte pe care le avem în atenţie şi care pot fi realizate cu fonduri europene sunt: refacerea a 14 kilometri de drumuri, realizarea unui cămin de bătrâni şi a unui centru multi-funcţional pentru servicii sociale.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Cătălin Drăguşanu (ALDE)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Numai printr-o minune am putea asista la rentabilizarea investiţiilor care au condus la îndatorarea masivă a oraşului şi, cum eu nu cred în minuni, singura soluţie rezonabilă va fi rostogolirea acestor datorii. Băncile creditoare vor trebui să ţină seama de situaţia reală a finanţelor municipiului, mai ales că au partea lor de vină pentru acordarea creditelor. Marile bănci europene au hotărât, încă de la finalul anilor '90, să nu finanţeze investiţii în staţiuni pentru practicarea sporturilor de iarnă în localităţi aflate la altitudini mai mici de 2.000 de metri. Faptul că la noi nu s-a ţinut cont de aceste reguli de bun simţ, mă duce cu gândul chiar la anumite complicităţi între creditori şi vechea administraţie. Şi din acest motiv, vom vedea cum rezolvă şi alte administraţii astfel de probleme, vom fi atenţi şi la felul în care Grecia va gestiona datoria externă şi ne vom inspira din aceste exemple. În mod cert, nu vom creşte impozitele populaţiei pentru a achita datoriile făcute aiurea.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ În privinţa atragerii de investitori şi a creării de locuri de muncă, obiectivul principal rămâne ieşirea din 'izolare' a oraşului nostru, prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutier. Atâta timp cât drumul până la ieşirea din Bacău, la E 85, poate dura chiar şi două ore, e dificil să vorbim de un interes crescut al investitorilor. Eu am în program încheierea unui parteneriat pentru dezvoltare durabilă cu localităţile Alexandru cel Bun, Dumbrava Roşie şi Săvineşti, înfiinţarea unei agenţii pentru dezvoltare locală, un incubator de afaceri şi un parc industrial. De asemenea, susţin acordarea tuturor facilităţilor, la maximul permis de lege, pentru toţi cei care vor să creeze locuri de muncă. Le garantez transparenţă şi, foarte important, le garantez că nimeni nu-i va obliga să dea şpăgi la Primărie ca să-şi poată desfăşura activitatea.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ În viitorul imediat doresc încheierea unui parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, prin care să modernizăm câte o secţie a acestuia în fiecare an şi să oferim facilităţi pentru atragerea medicilor - locuinţe de serviciu, gratuităţi la transport etc - iar în perspectivă construirea unui Spital Clinic Municipal cu 120 de paturi şi cu accent pe secţiile care sunt acum deficitare la Judeţean. Fluidizarea traficului prin montarea de semafoare inteligente şi prin construirea unor pasaje pietonale. Un parc ecologic de agrement pe platoul Cozla, pentru că, măcar într-o perspectivă îndepărtată, investiţiile de acolo tot trebuie rentabilizate cumva iar turismul va rămâne un sector important şi mereu în atenţia Primăriei.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Laurenţiu Dulamă (PMP)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ . Nu este nevoie să se ajungă la executarea silită a Primăriei, ar fi în defavoarea cetăţenilor acest lucru. Datoriile se pot acoperi prin creşterea gradului de încasare de la populaţie şi societăţi comerciale şi a redevenţelor stabilite prin contractele cu Primăria. De asemenea, parteneriatele cu Primăria să fie făcute cu transparenţă şi în favoarea cetăţenilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ . Accesarea de fonduri europene pentru investiţii şi proiecte adaptabile zonei, generatoare de locuri de muncă, în special pentru tineri .

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Proiecte de viitor - turismul de orice fel şi serviciile de calitate în completare. Şcolile de meserii urgent înfiinţate. Investitori de orice natură caută pietreni şi nemţeni calificaţi în adevăratul sens al cuvântului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Valerică Frăţilă (PND)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ O consultare serioasă şi la obiect cu factorii de răspundere din Primărie a societăţilor subordonate şi tuturor societăţilor care funcţionează pe teritoriul municipiului Piatra Neamţ.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Pentru realizarea unui cadru propice dezvoltării unei infrastructuri a locurilor de muncă eu consider următoarele măsuri ce trebuiesc luate: un program de dezvoltare locală cu posibilităţile pe care le avem la ora actuală (oameni, pregătire profesională şi tehnică, socială, morală, capacitatea de a se adapta noilor cerinţe); ce ne poate oferi solul, subsolul, mediul înconjurător; crearea de facilităţi pentru investitori pentru o periodă de 3-5 ani.
                
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Construirea unui spital ultramodern pentru copii. Construirea unui aeroport pentru avioane uşoare de 2-6 locuri. Turismul să fie făcut profesionist care să aducă o contribuţie de 10-15 la sută la bugetul primăriei. Constituirea de microîntreprinderi cu participarea celor plecaţi la muncă în străinătate: un parteneriat public privat cu participarea primăriei, ea fiind un garant al dezvoltării ulterioare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Liviu Harbuz (PSD+UNPR)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Gestionarea datoriilor Primăriei Piatra Neamţ se poate face numai în limitele permise de legislaţia în vigoare. Elementele de bază se constituie în negocieri directe cu creditorii şi implementarea unui plan de reeşalonare a datoriilor. Orice bancă este interesată, în primul rând, de recuperarea creanţelor. Modul în care reprezentanţii societăţii Perla Invest şi cei ai Primăriei Piatra Neamţ (garant al creditului neperformant contractat de Perla Invest) au negociat în ultimul an de zile, demonstrează clar incapacitatea managementului administrativ de care au dat dovadă reprezentanţii Primăriei. Este inacceptabil, în calitate de primar, să invoci lipsa unei notificări privind soluţionarea dosarului în condiţiile în care în Primărie există un serviciu juridic care trebuie să monitorizeze dinamica litigiilor. Instanţa de judecată a hotărât să admită cererea de încuviinţare a executării silite şi a aprobat-o 'prin toate formele' şi fără cale de atac în data de 20.05.2016, decizie publicată şi pe portalul www.just.ro. Eu îmi propun o negociere profesionistă şi o securizare a programului de investiţii pentru Piatra Neamţ. Pentru aceste datorii, care cad tot în sarcina cetăţeanului, se vor impune asumări din partea celor care au generat această situaţie limită.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Printre cele mai importante obiective investiţionale se numără înfiinţarea incubatorului IT, a acceleratorului de afaceri, înfiinţarea a 5 fabrici de producţie (asamblare vehicule electrice, asamblare componente electrice auto pentru un concern german, fabricare accesorii pentru industria IT). Prin consolidarea colaborării dintre companiile IT şi liceele cu profil matematică - informatică, respectiv prin implementarea proiectului de dezvoltare urbană integrată 'Piatra Neamţ - oraş verde, Piatra Neamţ - oraş inteligent', se vor crea aproximativ 4000 locuri de muncă. Una dintre principalele direcţii de acţiune asupra căreia îmi concentrez atenţia este penetrarea pe pieţele internaţionale, prin creşterea vizibilităţii sectorului IT din Piatra Neamţ şi prin creşterea capacităţii de inovare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Proiectul 'Piatra Neamţ - oraş verde, Piatra Neamţ - oraş inteligent' este un concept bazat pe utilizarea energiei din surse regenerabile. 'Piatra Neamţ - oraş verde, Piatra Neamţ - oraş inteligent' va dezvolta companii IT din regiune, dar şi alte companii inovatoare din alte domenii. O importanţă deosebită se va acorda oferirii de suport şi consultanţă pentru start-up-uri. De asemenea, dezvoltarea unui Pol Teritorial pentru Economie Socială va integra diverse servicii conexe într-un mediu de parteneriat public - privat favorabil pentru dezvoltarea oraşului. Propunerile de dezvoltare vor integra proiectele culturale, sportive, sociale şi de dezvoltare a infrastructurii (drum, apă, canal), generând un solid reper economic regional. Integrator unic: Cardul Cetăţeanului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Andrei Ignat (independent)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Primăria Piatra Neamţ într-adevăr are o situaţie grea din punct de vedere financiar. Pentru redresarea ei sunt necesare o serie de măsuri imediate pentru stabilizarea economic financiară. În primul rând se impune oprirea furtului şi risipei şi transparentizarea activităţilor financiar contabile în toate sferele; achiziţiile de bunuri şi lucrări, achiziţiile de servicii, cofinanţarea unor activităţi. Toate aceste măsuri ar diminua cheltuielile cu sume cuprinse între 20 şi 30 de procente din sumele destinate acestor domenii, realizând economii bugetare importante. Ar fi important, de asemenea, de îmbunătăţit gradul de colectare al impozitelor şi taxelor locale în special în zona concesiunilor, renunţând la contractele păguboase pentru primărie. În sfera de activitate a societăţilor consiliului local trebuie acţionat în direcţia restrângerii domeniilor de activitate şi scoaterea la licitaţie a tuturor activităţilor de investiţii în infrastructura urbană (apă, canalizare, întreţineri şi reparaţii de drumuri), întreţinerea domeniului public (cimitire, parcuri şi spaţii verzi) şi gestionarea directă a activităţilor conexe ( transport urban).

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Cea mai importantă componentă însă rămâne relansarea economică a oraşului prin crearea unui parc industrial pentru tehnologii de vârf şi domenii ocupaţionale pentru atragerea capitalului autohton şi de import având ca scop principal oprirea declinului demografic; stabilizarea forţei de muncă, în special a tinerilor şi reîntoarcerea concetăţenilor noştri plecaţi la muncă în străinătate. Asta pentru că Piatra Neamţ nu înseamnă numai blocuri şi străzi, ci în primul rând oamenii care trăiesc aici. Relaţia cu băncile o vom putea gestiona echitabil, în nici un caz nu voi permite ciopârţirea patrimoniului oraşului nostru cum de altfel s-a procedat până în prezent.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Crearea unui parc industial este capital pentru dezvoltarea economică a oraşului. Desigur investitorii români şi străini au importanţa lor în relansarea economică a oraşului, dar cred că mai important este să stimulăm mediul de afaceri prin măsuri de transparentizare a activităţilor primăriei şi în special în domeniul achiziţiilor de servicii şi lucrări. Reducerea birocraţiei este o măsură imediată, funcţionarii primăriei trebuie să înţeleagă faptul că sunt plătiţi din banii noştri, ai cetăţenilor; eşti corect şi îţi faci treaba, rămâi în funcţie. Eşti leneş şi şpăgar, zbori chiar dacă eşti frate cu primarul.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ În calitate de viitor primar mă voi limita la ceea ce-mi pot asuma într-un mandat, respectiv cei cinci paşi ai proiectului pe care l-am propus şi l-am dezbătut cu pietrenii, şi fără de care nu putem opri declinul economic şi demografic al oraşului: Parcurile industriale, calea spre dezvoltare economică; O primărie fără mafie politică, fără nepotism, cu respect faţă de cetăţean; Un oraş mai sigur; Cartierele, o prioritate în faţa centrului; Voi opri furtul Apaserv prin reducerea cheltuielilor acestei companii cu birocraţia proprie şi prin stoparea supraevaluării investiţiilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Ana Monda (M10)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Acest lucru constituie o adevărată problemă pe care actualul primar interimar pare să o minimalizeze. Singura soluţie de criză de a salva primăria este o negociere foarte serioasă făcută cu banca privind reeşalonarea datoriei şi o administrare dură, cât mai eficientă, corectă a bugetului public. Pentru asta este nevoie de oameni competenţi, capabili să lase interesele personale deoparte şi să urmărească binele comunităţii.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ . Atragerea investitorilor care să ducă la crearea locurilor de muncă se va face, în primul rând, printr-o mai strânsă legătură între primărie şi mediul de afaceri, încurajând şi ajutând micro şi macroîntreprinderile să se dezvolte. Este foarte important să le oferim un climat serios şi sigur pentru ca aceştia să vină în Piatra Neamţ. Am purtat discuţii cu investitori atăt din ţară cât şi din străinătate, care s-au arătat interesaţi să investească pentru a face zona noastră mult mai atractivă turistic. De asemenea trebuie să lucrăm serios la o bună infrastructura de drumuri prin lucrări de calitate, controlate şi monitorizate, cu respectarea garanţiilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Câteva dintre cele mai importante obiective pentru dezvoltarea pe plan economic, social şi cultural al municipiului sunt:

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Totul va începe cu depolitizarea funcţiilor de conducere din cadrul societăţilor primăriei, cooptarea persoanelor cu cea mai buna pregătire în domeniile de interes, oameni pregătiţi pe specialitatea respectivă în CA-uri.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Soluţia parteneriatului public-privat duce la o dezvoltare economică viabilă a municipiului Piatra Neamţ cu costuri minime pentru primărie şi beneficii pentru comunitate. Astfel nu vom fi nevoiţi să cheltuim din banul public pentru a face acest lucru ci ne vom îndrepta atenţia înspre investitorii privaţi sau chiar ONG-uri. Aceasta este o practică des întâlnită în ţările civilizate, prea puţin uzitată la noi.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Vom demara proiecte în colaborare cu reprezentanţi ai bisericii şi ai ONG-urilor pentru înfiinţarea unor centre sociale, programe de after school fără costuri din partea părinţilor. Pe aceleaşi principii, vom realiza centre de vacanţă pentru copii de grădiniţă şi elevi, în care părinţii vor putea să îi lase sub supraveghere, beneficiind de cadre specializate.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Vom încuraja sectorul de organizaţii nonprofit să se implice, alături de primărie, în rezolvarea problemelor de ordin social: sărăcie, sănătate, siguranţa publică, abuzuri în familie, violenţă domestică.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Este necesară eficientizarea obiectivelor turistice cu ajutorul unor proiecte fezabile care vor fi discutate cu cetăţenii, reprezentanţi ai ONG-urilor, ai societăţii civile. Dorim să încurajăm segmentul cultural, artistic, tinerii talentaţi care sunt adevăraţi ambasadori ai municipiului Piatra Neamt, atât în ţară cât şi peste hotare. Vom aplica la programul de eficientizare energetică în blocurile de locuinţe, finanţat cu bani europeni. Astfel putem accesa fonduri pentru repararea acoperişurilor, a lifturilor sau chiar pentru iluminatul din blocuri.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Florin Roca (PRU)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ  Datoriile Primăriei vor fi judicios gestionate, eventual eşalonate şi achitate, printr-o cheltuire a banului public cu foarte mare răspundere. O măsură importantă din programul meu, care este al nostru şi al PRU, este transparenţa implementată prin achiziţia a tot ce este necesar de pe Bursa de Mărfuri. Promovarea meritocraţiei a tuturor angajaţilor, eliminarea nepotismului şi angajarea cel puţin pe perioada verii sau a diferitelor concedii ale angajaţilor din Primărie şi a societăţilor subordonate, a tinerilor cu studii superioare sau întorşi din Diaspora, care vor fi remuneraţi după prestaţie iar cei mai valoroşi vor fi angajaţi permanent, astfel se va profesionaliza personalul din administraţie şi implicit vom promova tinerii, care sunt viitorul municipiului Piatra-Neamţ. Nu în ultimul rând, stoparea scurgerii fondurilor prin diferite ONG-uri cu dedicaţie sau a unor lucrări supraevaluate ori nefinalizate.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ . Cel mai important punct pe ordinea de zi a mea, cuprins şi în programul electoral al meu, al nostru al tuturor şi al PRU, este crearea locurilor de muncă. Prima măsură este amenajarea unei zone industriale între Speranţa şi Izvoare unde există deja o mică zonă industrială. Primăria va amenaja zona cu căi de acces şi utilităţile necesare. Investitorii vor fi ademeniţi prin facilităţi fiscale în funcţie de numărul de locuri de muncă create şi valoarea investiţiei, fiind scutiţi de taxe şi impozite între 1 şi 5 ani. Se poate colabora şi cu Guvernul prin facilităţile deja existente asupra investitorilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Un alt punct din programul meu electoral este eficientizarea şi ecologizarea sistemului de colectare a gunoiului. Se vor construi fose betonate pe actualele amplasamente, iar deasupra se vor construi magazii din zidărie, prevăzute cu uşi metalice şi cartele magnetice, cetăţenilor arondaţi acestor puncte. Vom economisi bani cu colectarea gunoiului, deoarece o vidanjă va colecta resturile menajere din fosă odată la 3 - 4 săptămâni, iar prin achiziţia unei instalaţii de transformare a acestora în biogaz vom face această investiţie profitabillă şi ecologică. Biogazul poate fi comercializat staţiilor speciale de vânzare, îmbutelierea de butelii uz casnic sau pe viitor încălzirea agentului termic. Nu în ultimul rând, crearea de facilităţi investitorilor în turismul autohton, extinderea la amenajarea de debarcadere pe râul Bistriţa, a digurilor şi falezelor, nu excludem apariţia de mici ambarcaţiuni. Continuarea liniei Piatra-Neamţ oraş turistic, un punct foarte important din programul meu electoral.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Voi pune în aplicare pe rând toate punctele expuse în programul meu electoral şi anume: transparenţă în exercitarea mandatului şi o cheltuire judicioasă, echilibrată şi transparent a banului public. Investiţii benefice urbei, iar din urma acestor proiecte să beneficieze cât mai mulţi cetăţeni. Crearea de noi locuri de muncă prin atragerea de investitori străini, dar şi autohtoni. Profesionalizarea personalului primăriei şi a societăţilor subordonate prin promovarea tinerilor cu studii superioare şi medii din Piatra-Neamţ. Eliminarea anumitor taxe care împovărează cetăţenii ilegal şi crearea de noi locuri de parcare. Amenajarea râurilor din municipiu prin proiecte viabile de construire pe unele de parcări şi spaţii supraetajate, iar îndiguirea şi exploatarea pentru agrement a altora. Proiectele de interes major să se facă în urma unei consultări în prealabil cu cetăţenii. Nu în ultimul rând, crearea de facilităţi pentru copii, tineri şi vârstnici, de exemplu creşe noi, o masă caldă în şcoli şi after school, noi cămine de bătrâni. Solidaritate socială cu cei în nevoie, de exemplu persoanele fără adăpost, mame şi copii, victime ale violenţei în familie, persoanele vârstnice singure, orfanii şi persoanele cu dizabilităţi.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Aurelia Simionică (PSRO)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Creditele contractate în perioada 2004 - 2008 au ca termen de restituire 2016 (iulie!) - 2027, cu vârf de plată 2017 - 2019. În aceste condiţii se impun:

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Măsuri ferme de prioritizare a investiţiilor şi diminuarea cheltuielilor de funcţionare, creşterea gradului de colectare a impozitelor şi taxelor locale, atragerea de fonduri din programe naţionale de dezvoltare, fonduri guvernamentale, private, fonduri structurale şi fonduri cu beneficiar direct alocate de la Bruxelles.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Soluţiile privind executarea silită în valoare de zece milioane euro vor trebui aplicate după clarificarea situaţiei creditoarei Perla Invest aflată în insolvenţă şi acestea pot fi: eşalonarea la plată cu acordul băncii, solicitarea alocării din fondul de rezervă al primului ministru a sumei aferente, cerere de finanţare pentru plata arieratelor (cu îndeplinirea condiţiilor legale). Există posibilitatea refinanţării creditelor existente, cu asumarea costurilor suplimentare, scăderea gradului de îndatorare şi cu acceptul Ministerului Finanţelor - preluarea contractului de credit pentru care Primăria Piatra Neamţ este garant.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Se impune conceperea unei strategii locale cu implicarea directă a primarului şi prin cooperare cu toate entităţile de profil:
- Ofertare către asociaţiile patronale interne şi externe cu descrierea posibilităţilor locale (materii prime, forţă de muncă specializată, facilităţi locale, etc.)
- Identificarea şi inventarierea primară a elementelor ce pot constitui elementele de bază în realizarea ofertării.
- Organizarea cu implicarea Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ de seminarii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului privat.
- Acordarea unui pachet de facilităţi locale: utilităţi, termene reduse pentru obţinerea autorizaţiilor aferente, consultanţă pe relaţia cu celelalte instituţii implicate, etc.
- Intermedierea în relaţia cu unităţile de învăţământ sau de profil pentru calificarea forţei de muncă în funcţie de solicitările angajatorului.
- Manifestarea disponibilităţii către comunicare şi susţinere în relaţie cu agenţii economici.
- Iniţierea unor proiecte locale prin parteneriat public privat sau de economie socială conform posibilităţilor conferite de lege.
- Înfiinţarea unui birou de informare şi sprijin a investitorilor locali pentru accesarea fondurilor europene (eventual în colaborare cu firmele de profil).

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Este însă necesar ca prin implicarea directă a primarului să se înainteze solicitări argumentate către instituţiile competente în ceea ce înseamnă necesitatea dezvoltării zonale, asigurarea unor căi de transport adecvate, dezvoltarea unei strategii comune.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Înfiinţarea unei structuri specializate la nivelul municipiului Piatra Neamţ pentru exploatarea investiţiilor în turism şi realizarea unui concept unitar prin colaborarea cu firme private din domeniu. Finalizarea şi completarea investiţiilor de pe platoul Cozla. Oferirea de pachete turistice spre beneficiari ţinta - tineri, familii, vârstnici, tabere. Obţinerea statutului de "staţiune balneoclimaterică".

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Dezvoltarea unitară a oraşului şi aducerea tuturor zonelor la acelaşi nivel în ceea ce priveşte: utilităţi, iluminat, servicii de curăţenie, securitate, sănătate şi învăţământ.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ Cristian Tomuleţ (PNŢCD)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ . Sunt datorii de achitat şi scadenţele lor încep să apară. Datoria consiliului local al municipiului Piatra Neamţ a fost în vara anului 2004 de aproximativ 500.000.000.000 lei vechi. De atunci a crescut continuu. Pe moment trebuie accesate credite de refinanţare pentru cele scadente şi pentru celelalte curente trebuie să se facă o reeşalonare împreună cu instituţiile de creditare pentru ca achitarea ratelor curente să fie suportabilă pentru executiv. Mai mult, dacă situaţia este aşa tragică, cum ne explicăm faptul că se lucrează în campania electorală la asfaltări de străzi, lucrări care consumă cele mai mari resurse financiare?

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ De ce trebuie atraşi investitorii? De ce firme consolidate şi de renume pe plan internaţional nu investesc în România, alegând ţări ca Polonia, Ungaria, Cehia, ca să numim câteva dintre cele care au trecut prin comunism şi în care taxele şi impozitele sunt mai mari decât la noi? Ce le poţi oferi în plus în Piatra Neamţ faţă de celelalte localităţi din ţară? Întrebări care au acelaşi răspuns:
- ca să poţi atrage investitori în municipiul Piatra Neamţ trebuie stabilite cauzele care sunt aceleaşi ca şi pe plan naţional:
infrastructura rutieră, cauza care a determinat ca investiţiile străine să se oprească în partea de vest a ţării (Oradea, Cluj, Arad, Timişoara);
- justiţia din România, care nu apără investitorii în caz de abuzuri a instituţiilor statului, de fraude sau de concurenţă neloială. Justiţia trebuie să fie nu numai inamovibilă dar şi responsabilă pentru hotărârile luate;
- modificările legislative dese, legi stufoase, interpretabile, inechitabile şi ineficiente din punct de vedere economic care pun în dificultate investitorii să facă un plan pe termen mediu sau lung precum şi lipsa de predictibilitate în modificarea şi adoptarea legislaţiei (ex. codul fiscal englez are 3 pagini).

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PIATRA NEAMȚ . a) Consolidarea administraţiei publice prin consultarea şi atragerea la actul de decizie a cetăţenilor din municipiul Piatra Neamţ; b) reorganizarea serviciilor pentru populaţie într-o singură societate comercială care să aplice 'preţul de cost'; c) înfiinţarea unor centre de asistenţă sanitară în unele cartiere sau grupuri de locuinţe; d) continuarea şi dezvoltarea infrastructurii de turism; e) înfiinţarea unui 'club' al persoanelor în vârstă.

sursa: agerpres

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close