Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA
05 Iun 2016   •   22:04

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  În data de 5 iunie locuitorii municipiului Bistriţa, reşedinţa judeţului Bistriţa-Năsăud, îşi vor alege primarul din rândul celor zece candidaţi înscrişi în cursă, printre care se numără actualul edil, foşti primari, un deputat, un fost preşedinte de consiliu judeţean, oameni de afaceri. REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Cei zece sunt, în ordine alfabetică: Antal Attila - UDMR, Mircea Archiudean - PER, Ovidiu Creţu - PSD (primarul în funcţie), Stelian Dolha - PNL, Ioan Mate - Blocul Unităţii Naţionale (BUN), Vasile Moldovan - ALDE, Liviu Rusu - UNPR, Alin Seserman - independent, susţinut de Partidul M10, Petru Sigartău - PNŢCD şi Ionuţ Simionca - PMP.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Nouă dintre aceştia au dat curs iniţiativei AGERPRES de a răspunde câtorva întrebări legate de viziunile lor asupra administraţiei şi de proiectele cu care vin în faţa alegătorilor pentru a le câştiga votul.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Cum ar trebui construit bugetul municipiului Bistriţa, astfel încât cetăţenii să fie mulţumiţi de modul de cheltuire a banilor colectaţi prin taxe şi impozite?

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Antal Attila (UDMR):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Cred că atunci când construim un buget trebuie să pornim de la bază, şi aici mă refer la bugetul propriu al unei persoane. Trebuie să separăm cheltuielile care sunt absolut necesare, iar apoi, ca într-o familie mare, împreună să decidem asupra cheltuielilor secţiunilor de dezvoltare. Sondajul opiniei publice asupra bugetului anual ar trebui să se desfăşoare în cursul anului anterior, iar bugetul, construit şi pe baza ideilor primite de la locuitori. Acest sondaj este făcut şi acum, dar pe fugă, nu într-un mod organizat. Cetăţenii oricărei localităţi trebuie să simtă că au pus umărul la dezvoltarea burgului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  În opinia mea, secţiunea de dezvoltare a unui buget trebuie să se axeze pe elemente cheie, cum ar fi învăţământul sau sănătatea, domenii la care suntem deficitari la nivel de ţară. Pe mai departe, traficul din Bistriţa trebuie decongestionat, mai ales prin eficientizarea transportului în comun, ocazie cu care putem scădea în mare parte şi nivelul de poluare existent. Pentru ca oraşul Bistriţa să nu se sufoce, este primordială şi crearea multor locuri de parcare, terane, supra- şi subterane. Sportul trebuie să-şi regăsească primul loc în viaţa oamenilor, şi în acest sens trebuie să pornim de la primii paşi: crearea pistelor de biciclete şi de jogging. De asemenea, salubrizarea şi gestionarea deşeurilor sunt foarte importante în viaţa de zi cu zi, trebuie să găsim soluţii mai bine gândite, cred că bistriţenii ar avea idei strălucite în privinţa aceasta. Bineînţeles, nu trebuie să uităm de drumurile noastre: în opinia mea, în secolul XXI, orice stradă din oricare oraş european trebuie să fie asfaltată!

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Mircea Archiudean (PER):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Chiar dacă primarul este cel care stabileşte priorităţile bugetului, acesta trebuie să fie în permanenţă deschis la feed-back-ul primit din partea cetăţenilor. În acest sens propunem desfăşurarea unui dialog structurat pe trei paliere: dialog real cu partenerii din Consiliul Local; consultare reală şi regulată a ONG-urilor; instituţionalizarea dialogului cu cetăţenii.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Cei care câştigă alegerile nu primesc un vot în alb pentru toate proiectele prezentate alegătorilor sau pentru orice alte idei care le vin pe parcursul mandatului. Dimpotrivă, ei trebuie să asigure protecţia şi reprezentarea corectă a intereselor tuturor cetăţenilor Bistriţei. Desigur, prioritatea noastră sunt investiţiile în infrastructură şi creşterea calităţii serviciilor publice. Abordarea priorităţilor bugetului pornind de la aceste propuneri este cea care poate da satisfacţie cetăţenilor municipiului Bistriţa.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Ovidiu Creţu (PSD):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Nu cred că există un buget care să mulţumească pe toată lumea, întotdeauna vor fi şi nemultumiţi, important să fie cât mai mulţi multumiţi şi cât mai puţini nemultumiţi. Legea bugetului ne obligă să asigurăm funcţionarea, aceasta se bugetează obligatoriu, iar sumele care rămân se vor aloca dezvoltării.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Aici intervin opţiunea şi oportunitatea, care sunt condiţionate de documentele programatice ale UAT (Strategia de Dezvoltare, Planul de Acţiune pentru Energie Durabilă, Planul de Mobilitate). Dezvoltarea se finanţează astfel încât să se asigure rezolvarea unor probleme stringente şi realizarea unor obiective care dau perspectivă. Proiectul de buget astfel construit se discută cu entităţi implicate (furnizori de utilităţi, agenţi economici importanţi, instituţii), apoi se afişează pe site-ul primăriei, se publică în presa locală timp de 30 de zile, şi apoi se organizează dezbaterea publică.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Stelian Dolha (PNL):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  În niciun caz aşa cum a fost construit în ultimii ani la Bistriţa. Nu poţi face un buget care să mulţumească cetăţenii mimând transparenţa, cu dezbateri formale în care nu oferi informaţii minimale şi nu accepţi nicio altă părere decât cea a primarului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Chiar dacă primarul este ordonatorul principal de credite, aceasta nu-i dă dreptul să trateze bugetul ca pe propria puşculiţă, care să-i satisfacă fanteziile şi capriciile. Când aloci pe un sistem de sonorizare al sălii de şedinţe cât pe o vilă de lux, dar uiţi că pe aceiaşi bani te-ai putea apuca de reconstruirea grădiniţei evacuate în urmă cu şapte ani, ai o mare problemă. Şi exemplele de genul acesta pot continua.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Bugetul al trebui construit cu responsabilitate şi viziune. Cea mai mare parte a bugetului de dezvoltare ar trebui direcţionată pe investiţii în infrastructură. Este inadmisibil ca la bugetul oraşului să rămână an de an bani necheltuiţi, în timp ce municipalitatea ia credite pentru investiţii în pârtii de schi fără zăpadă.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Ioan Mate (BUN):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Bugetul Municipiului Bistriţa va fi construit în funcţie de suma din care este constituit după cum urmează: introducerea utilităţilor (apă, gaz, canal, electricitate) gratuite pentru cartierele care nu beneficiază de acestea, precum şi pentru străzile nou constituite; modernizarea străzilor din Bistriţa şi cartierele noi conform standardelor europene; construirea a cel puţin 250 de locuinţe sociale (ANL-uri) pentru tineri, anual; oprirea risipei banului public pe proiecte nefezabile care au fost începute în prezent (de exemplu, pârtia de schi); alocarea unor fonduri pentru redarea şi punerea în circuit locativ pentru tineret a tuturor punctelor termice existente în municipiul Bistriţa.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Vasile Moldovan (ALDE):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  În comunitatea noastră cunoaştem cu toţii că necesităţile care ar trebuie acoperite doar printr-un buget anual depăşesc cu mult posibilităţile financiare, astfel că elaborarea acestuia trebuie să conţină elemente de continuare a proiectelor în implementare şi, totodată, să asigure condiţii pentru dezvoltarea multianuală a unor proiecte finanţabile din fonduri publice sau din fonduri europene.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  După o evaluare a cheltuielilor anuale, îmi propun ca o valoare importantă a bugetului anual, de minim 40%, să fie direcţionată către investiţii în infrastructura municipiului Bistriţa, respectiv asfaltarea (cu trotuare şi piste de biciclete) a drumurilor din cartierele noi şi asigurarea accesului acestora la utilităţile necesare. De asemenea, sunt necesare alocări bugetare cu proiecţie multianuală în scopul asigurării de facilităţi pentru atragerea de investiţii în domenii noi (IT) şi pregătire şcolară pentru noile locuri de muncă, precum şi pentru dezvoltarea de parteneriate cu administraţiile publice locale învecinate (Şieu Măgheruş, Mărişel, Feldru) în scopul valorificării resurselor naturale locale, prin înfiinţarea unor baze de tratament (locaţii cu apă sărată din localităţile Sărata, Sărăţel, Slătiniţa).

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Intenţionez să asigur transparenţa modului de constituire a bugetului municipiului prin prezentarea publică a acestuia locuitorilor urbei, anterior propunerii de aprobare către Consiliul Municipal, cu fundamentarea acestuia raportat la priorităţi, în vederea semnalării eventualelor propuneri sau inadvertenţe de către locuitorii municipiului. Pentru asigurarea transparenţei în cheltuirea banului public, trimestrial voi asigura informarea cetăţenilor, prin mijloacele media disponibile, în scopul cunoaşterii de către cei interesaţi a modului de cheltuire a banilor colectaţi prin taxe şi impozite.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Alin Seserman (independent):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Bugetul trebuie aşezat pe priorităţi şi prezentat din timp cetăţenilor, pe domenii de activitate. Simpla afişare pe site-ul Primăriei Bistriţa este un lucru insuficient pentru ca informaţiile să fie procesate corect, iar problemele să fie dezbătute în mod real.  

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Petru Sigartău (PNŢCD):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Bugetul municipiului Bistriţa ar putea fi alcătuit astfel încât banul public colectat din impozite şi taxe să se întoarcă la cetăţeanul plătitor, ca unic beneficiar al proiectelor. Trebuie să existe transparenţă totală în ce priveşte cheltuirea banului public, iar sumele încasate ar trebui să se reflecte cu exactitate în cheltuielile efectuate de municipalitate în folosul cetăţeanului. Administraţia locală trebuie să elimine îndatorarea generaţiilor următoare, prin accesarea unor credite pentru proiecte fanteziste şi utopice, şi să întocmească proiecte realiste şi realizabile.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Ca priorităţi, voi avea în vedere următoarele investiţii din bugetul local: finalizarea restaurării Bisericii Evanghelice, simbol al oraşului Bistriţa - 2 milioane lei; restaurarea clădirilor din centrul oraşului - 2-3 milioane de lei; restaurarea Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu" - 4 milioane de lei; amenajare străzi neasfaltate - 15-20 de milioane lei; construirea de noi locuinţe (ANL) - 3 milioane de lei; amenajarea Pieţei Decebal - 10 milioane de lei.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Ionuţ Simionca (PMP):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Modul de folosire a banilor din bugetul unei primării ar trebui să fie făcut pentru patru ani, pe toată durata mandatului primarului. Aşa, pe lângă cheltuielile de funcţionare (salarii, utilităţi, reparaţii etc.), banii destinaţi investiţiilor pot fi împărţiţi echitabil către toate cartierele şi localităţile aparţinătoare. Normal ar trebui făcute studii separate pentru fiecare cartier în parte, pentru că nevoile şi necesităţile oamenilor diferă de la un cartier la altul. Iar transparenţa sistemelor administrative şi comunicarea sunt baza!

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Care sunt domeniile spre care ar trebui să se concentreze administraţia locală în atragerea de fonduri europene?

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Antal Attila (UDMR):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Administraţia locală trebuie să aibă în vedere sprijinirea bugetului local şi prin atragerea fondurilor europene sau, de ce nu, acoperirea integrală a unor noi domenii prin investiţii străine, însă nu într-un mod care atrage noi taxe sau creşte nivelul actual al taxelor şi impozitelor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Actualmente, oraşul Bistriţa este sau a fost un bun exemplu în privinţa atragerii fondurilor europene, doar că trebuie regândite aceste fonduri, de ce nu şi în direcţia transportului nepoluant în comun sau pentru centre noi de colectare a deşeurilor. Crearea parcărilor sub- şi supraterane, modernizarea transportului în comun şi a staţiilor de autobuz pot fi de asemenea gândite din fonduri europene. Primordială va fi şi modernizarea continuă a centrului istoric pentru introducerea oraşului nostru în circuitul turistic european, precum şi construcţia unor bazine didactice şi centre de sport în masă pentru tineret şi, mergând mai departe, modernizarea malurilor râului Bistriţa, dar nu înainte de eficientizarea metodelor de curăţare a apei.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Mircea Archiudean (PER):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Domeniile spre care administraţia locală trebuie să se concentreze sunt cele pentru care este beneficiar eligibil în cadrul Programului Operaţional Regional. Este vorba de axele prioritare 3-5, 8 şi 10. Iată câteva exemple: creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public; realizarea de piste pentru biciclişti; amenajare spaţii verzi; crearea de facilităţi pentru recreere; instalare Wi-Fi în spaţiile publice; conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a identităţii culturale; modernizarea şi echiparea infrastructurii pentru educaţia timpurie - preşcolară (creşe şi grădiniţe), învăţământul general, profesional şi tehnic.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Ovidiu Creţu (PSD):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Administraţia locală trebuie să se concentreze pe domeniile în care poate atrage fonduri, oricare! Totuşi, domeniile prioritare pentru fonduri europene trebuie să fie cele care au obiective costisitoare şi care trebuie rezolvate în timp scurt, deci acolo unde UAT nu poate asigura o finanţare intensivă (clădirile mari ale şcolilor, arterele principale de circulaţie, poduri sau pasarele).

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Stelian Dolha (PNL):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Mă gândesc la programe de investiţii pentru crearea de structuri de afaceri, cum este incubatorul de afaceri. Apoi vom accesa măsurile pentru educaţie timpurie, pentru construcţia de creşe şi grădiniţe, axa 4.4 din POR. Avem cel puţin trei grădiniţe care au nevoie de spaţii noi, două care funcţionează în spaţii pentru care se plătesc chirii usturătoare şi o altă relocată de şapte ani într-un spaţiu impropriu după ce clădirea s-a surpat, care au nevoie urgentă de intervenţie. Pentru turnul fostei uzine termice se pot accesa bani pentru decontaminare şi reconversie, inclusiv străzile adiacente zonei. În apropiere, pentru că proiectul o permite, putem face şi un bazin acoperit pe axa 4.2. - POR. Un alt proiect va fi continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Ioan Mate (BUN):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  S-ar impune alocarea unei cote mai mari cu cel puţin 10% din bugetul local pentru studii de fezabilitate în vederea construirii centurii oraşului Bistriţa după un studiu eficient. De asemenea, ne putem gândi la amenajarea cursului de apă a râului Bistriţa prin atragerea de fonduri, astfel încât să se poată folosi şi construi baze de agrement în colaborare cu investitorii privaţi, dar şi la alocarea de fonduri în vederea modernizării centrului istoric al Bistriţei după studii făcute de către arhitecţi care sunt specializaţi în acest domeniu.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Vasile Moldovan (ALDE):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Pentru municipiul Bistriţa sunt prioritare atragerea de fonduri europene în scopul reabilitării şi modernizării infrastructurii stradale - drumuri, străzi, trotuare, piste de biciclişti etc.; creării unor condiţii moderne de transport local şi introducerea unor circuite care să permită valorificarea potenţialului turistic local, de sfârşit de săptămână sau de afaceri; dezvoltării de noi zone verzi şi de agrement pentru petrecerea timpului liber pentru toate categoriile de vârstă; modernizării şi dotării spaţiilor şcolare cu echipamente adecvate - astfel ar putea fi implementate cu adevărat metodele moderne de educaţie primară, gimnazială şi preuniversitară care să ofere servicii educaţionale competitive, la standarde europene.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Alin Seserman (independent):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Municipalitatea trebuie să se concentreze pe problemele şi pe domeniile importante. Pe toţi ne interesează să avem drumuri bune, utilităţi, şcoli şi grădiniţe la standarde ridicate şi spaţii publice amenajate. Cred că Bistriţa are câteva urgenţe, şi anume modernizarea infrastructurii de acces, extinderea şi modernizarea iluminatului public şi crearea de condiţii bune în unităţile de învăţământ, fie că vorbim de dotări sau de spaţii.   

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Petru Sigartău (PNŢCD):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Potrivit Programului Naţional de Dezvoltare Locală, ai cărui beneficiari eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale ale municipiilor şi oraşelor, administraţia locală poate întocmi proiecte de dezvoltare edilitară care se referă la: sisteme de alimentare cu apă; sisteme de canalizare; unităţi de învăţământ preuniversitar; unităţi sanitare; drumuri publice; poduri, podeţe sau punţi pietonale; obiective culturale de interes local; pieţe publice, comerciale, târguri, oboare; modernizarea bazelor sportive; sediile instituţiilor publice ale autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi a instituţiilor publice din subordinea acestora; infrastructura turistică dezvoltată de autorităţile publice locale ca instrument de punere în valoare a potenţialului turistic local, pentru obiectivele de investiţii aflate în proprietatea publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale sau în administrarea acestora.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Ionuţ Simionca (PMP):

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  În domeniul social, e nevoie de locuinţe sociale pentru tineri şi specialişti care contribuie la bunăstarea comunităţii (medici şi asistenţi medicali, militari, jandarmi, poliţişti, magistraţi, profesori, învăţători şi educatori, ingineri şi orice altă categorie de specialişti în diferite domenii). În domeniul educaţiei - creşe, grădiniţe, program after school, şcoli şi licee dotate cu laboratoare şi ateliere moderne, performante, cluburi pentru activităţi şcolare şi extraşcolare. În sănătate, ne dorim servicii mobile de îngrijire la domiciliu şi de transport pentru bolnavii şi persoanele vârstnice fără aparţinători sau aflate în cazuri speciale. În ce priveşte infrastructura - apă şi canalizare, iluminat public şi asfalt pentru toate cartierele oraşului, parcări amenajate în zona instituţiilor publice, parcări de timp pick up în faţa creşelor, grădiniţelor şi şcolilor, piste pentru biciclete, role, alergare. În domeniul transport, pot fi gândite linii ecologice de transport dimensionate în funcţie de nevoile reale, staţii de taxi de tip drive în care să se împiedice efectuarea de manevre care duc la blocarea, aglomerarea şi încetinirea inutilă a traficului auto, benzi de circulaţie în zonele aglomerate sau cu trafic încetinit pentru categoriile de autovehicule speciale (ambulanţe, pompieri, transport în comun etc.).

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  În eventualitatea în care veţi obţine mandatul de primar, cum ar trebui să arate Bistriţa în anul 2020, la viitoarele alegeri?

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Antal Attila (UDMR): Poate sunt unul dintre candidaţii la primărie cu cele mai puţine şanse la aceste alegeri, fiind din partea UDMR. Consider că, deşi suntem în UE, mai trebuie să treacă o perioadă până să avem şi mentalitatea europeană, şi majoritatea să voteze un maghiar în fruntea Bistriţei.
Încerc să privesc realist lucrurile, fără idei fanteziste, şi să-mi închipui cum ar trebui să arate municipiul Bistriţa peste patru ani: toate drumurile asfaltate, trafic decongestionat de noile mijloace de transport în comun, de pistele de biciclete şi de o centură reanalizată a oraşului, staţii de autobuz uniformizate în tot judeţul, nu doar în oraş, adaptate la nevoile persoanelor cu handicap şi cu sistem GPS, care să arate exact timpul de sosire.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Sper să se finalizeze şi noile parcări, malul râului va fi loc de plimbare şi relaxare. În oraş, cel puţin un bazin didactic va fi finalizat. La intrare în oraş, vor fi amplasate panouri cu principalele obiective turistice de vizitat, iar monumentele istorice vor avea inscripţii multilingve, la fel cum este astăzi de exemplu la Sibiu. O mare parte din energia administraţiei locale se va îndrepta spre localităţile arondate, pentru ca acestea, în anul 2020, să aibă apă, canalizare şi gaz, elemente necesare unui cetăţean european al secolului XXI.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Mircea Archiudean (PER): Principalele teme ale proiectului meu pentru Bistriţa sunt infrastructura şi serviciile. Este însă foarte important ca toţi cetăţenii să se simtă beneficiari ai proiectelor municipalităţii. Bistriţenii sunt cei ce dau viaţă acestui oraş. Putem creşte suprafaţa spaţiilor verzi sau putem asfalta străzile, putem face o mulţime de parcuri şi fântâni; dacă oamenii părăsesc oraşul, iar cei rămaşi care le folosesc nu sunt fericiţi, atunci toate acestea sunt degeaba.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Când faci proiecte pentru viitorul oamenilor, trebuie să te gândeşti la nevoile lor, iar nevoile se schimbă odată cu vremurile. Pentru mine, principala direcţie este scoaterea Bistriţei din conul de umbră în care se află şi introducerea ei într-o adevărată competiţie a oraşelor din România, o competiţie în care principalul criteriu să fie nivelul de trai al cetăţeanului. Îmi doresc ca în 2020 oamenii să câştige mai mult, şi Bistriţa să le asigure o calitate ridicată a vieţii din punct de vedere al mediului, al serviciilor şi al oportunităţilor pe care le oferă. Bistriţa trebuie să fie un oraş dezvoltat complex şi adaptat pe toate planurile vremurilor şi pregătit să facă faţă provocărilor viitorului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Ovidiu Creţu (PSD): Prin realizarea obiectivelor, cele 11 propuse în oferta electorală, dar şi a celorlalte obiective, cele mai multe demarate în anul trecut, în 2020 Bistriţa va fi un oraş european frumos, civilizat, monden şi dinamic. El va oferi cetăţenilor săi variante multiple pentru o viaţă spirituală, culturală, socială şi economică împlinită, iar vizitatorilor, un loc în care să se simtă aşa de bine încât să-l iubească şi să-şi dorească să revină iarăşi şi iarăşi.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Stelian Dolha (PNL): În primul rând dinamică, cu un alt ritm, orientată spre creativitate. Va fi un oraş deschis spre nou, spre ideile creative, care va încuraja micile afaceri ale tinerilor, un oraş care încearcă să-şi compenseze limitările naturale printr-o deschidere spre nou. Un oraş care să le ofere antreprenorilor de toate vârstele un mediu economic prietenos.
Este, dacă vreţi, o provocare, aceea de a schimba paradigma în care se dezvoltă Bistriţa, aceea de a opri exodul inteligenţei spre alte zone şi de a le oferi un mediu prietenos aici, acasă. Bistriţa va fi acel oraş tânăr, în care toate vârstele să se simtă bine. Este absolut necesară şi o regândire unitară a urbanismului, care să-i redea Bistriţei statutul unui oraş al bunului gust, în care kitch-ul să nu mai fie prezent la fiecare colţ de stradă sub formă de struţi, blocuri vopsite strident ori fântâni bizare, rupte de peisajul ambiental în care au răsărit.

I REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  oan Mate (BUN): Dorim ca în anul 2020 oraşul Bistriţa, precum şi localităţile aparţinătoare să arate cu adevărat că facem parte dintr-un spaţiu european, iar mentalitatea tuturor cetăţenilor care locuiesc în Bistriţa să fie schimbată, astfel încât să fie mândri că locuiesc în acest oraş, care este cu adevărat al lor. Tot atunci, centura oraşului Bistriţa să existe cu adevărat, nu ca şi până acum, plimbată de pe partea dreaptă pe partea stângă, în funcţie de interesele celor care au condus oraşul Bistriţa.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Vasile Moldovan (ALDE): Bistriţa anului 2020 va fi mult mai aproape de ceea ce înseamnă un oraş modern, prin reducerea decalajului de dezvoltare faţă de celelalte reşedinţe de judeţ din regiune, pe de o parte prin reabilitarea şi modernizarea infrastructurii, iar pe de altă parte prin pregătirea corespunzătoare a forţei de muncă în instituţiile de învăţământ locale, adaptată la necesităţile mediului economic local, care să asigure menţinere tinerilor în municipiul nostru.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  La finalul mandatului, infrastructura va asigura valorificarea potenţialului turistic local (cultural, ecumenic şi de afaceri), condiţii moderne de transport care să contribuie semnificativ la reducerea poluării urbane (zone verzi şi încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun utilate cu facilităţi tehnologice actuale), creşterea confortului locuitorilor şi a atractivităţii urbei prin asigurarea de locuri de agrement şi de locuri de parcare adecvate şi suficiente pentru fiecare zonă a municipiului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Alin Seserman (independent): Bistriţa în 2020 va avea şcoli puse la punct, străzi bune, piaţă agroalimentară modernă, iar întreaga zonă a pădurii Codrişor şi malurile râului vor fi modernizate. Sportul va fi o prioritate, iar oraşul va fi deschis cetăţenilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Petru Sigartău (PNŢCD): Sunt sigur că, gestionând corect bugetul primăriei, vom reuşi performanţa unor proiecte executate cu un înalt grad de calitate şi vom aşeza Bistriţa în rândul celor mai frumoase oraşe din Transilvania şi din Europa. Ca orice gospodar, consider că în anul 2020 Bistriţa va arăta ca un adevărat oraş european, curat, cu străzi asfaltate, parcări şi circulaţie rutieră şi pietonală în condiţii civilizate, un mediu economic sănătos şi un mediu social organizat. Toate acestea reprezintă priorităţile mele pentru bistriţeni, sintetizate în programul "Bistriţa, pe Calea Dreaptă".

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA BISTRIȚA  Ionuţ Simionca (PMP): Un oraş întinerit, cu puţine cazuri sociale reale, cu un sector privat bine dezvoltat. Un oraş curat, civilizat, bine organizat, administrat corect şi fără birocraţie. Un oraş unde Poliţia Locală nu va hărţui cetăţenii corecţi, antreprenorii şi întreprinzătorii din sectorul privat, ci se va ocupa de cerşetori şi problemele reale care ţin de această instituţie.
Bistriţa va fi o destinaţie turistică cu numeroase obiective turistice. Administraţia municipiului Bistriţa va fi transparentă, eficientă şi operativă. Birocraţia şi indiferenţa faţă de cetăţenii plătitori de taxe şi impozite vor fi de domeniul trecutului. Datorită transparenţei totale în achiziţionarea de bunuri şi servicii de către primărie, firmele din Bistriţa sunt cele care vor contribui la realizarea proiectelor derulate cu bani publici, banii bistriţenilor. Bistriţa tânără, Bistriţa în mişcare.

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close