Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IAȘI. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA IAȘI

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IAȘI. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA IAȘI

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IAȘI. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA IAȘI
06 Iun 2016   •   15:18

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IAȘI. Mihai Chirica, candidatul PSD la Primăria Municipiului Iași, este preferatul a aproape jumătate dintre electoratul care s-a prezentat duminică la vot, potrivit numărătorii paralele parțiale a PSD.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IAȘI. În urma numărătorii paralele pe un eșantion de 83 de secții de votare din 241 secții înființate în municipiul Iași, candidatul PSD Mihai Chirica are 46,04% din voturi, el fiind urmat de candidatul PNL Marius Bodea cu 24,18%.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IAȘI. Pe locul trei se află independentul Andrei Postolache, cu 13,16%.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IAȘI. Aceleași numărători arată că la Consiliul Local PSD a primit 41,81%, iar PNL 22,81%.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IAȘI. La scrutinul de duminică, 5 iunie, prezența la vot în județul Iași a fost de 42,33% și de 33,68% în municipiul Iași.

 

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI. Candidatul PSD Mihai Chirica, actualul viceprimar cu atributii de primar al municipiului Iaşi, susţine că a câştigat alegerile pentru Primăria Iaşi, surse din PSD Iaşi susţinând că el ar fi obţinut în jur de 50 la sută din voturi, scrie news.ro.

PMP Iaşi solicită intervenţia Corpului de control al premierului Dacian Cioloş pentru a verifica situaţia Regiei Autonome de Transport Public, cu precădere modul în care sunt făcute verificările la mijloacele de transport în comun, achiziţiile făcute pentru schimbarea parcului auto. ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI. Ce vor oamenii lui Băsescu

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI. Deputatul Petru Movilă, liderul PMP Iaşi, care candidează la alegerile locale atât la Primăria Iaşi, cât şi la Consiliul Judeţean Iaşi, afirmă că este necesară intervenţia Corpului de control după ce un autobuz al RATP a luat foc în trafic în zona stadionului 'Emil Alexandrescu' din Copou, unde avea loc concertul organizat cu ocazia Marşului Absolvenţilor. Acesta este al doilea incident de acest gen care a avut loc în mai puţin de o lună, tot pe Dealul Copoului.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI. "Ceea ce s-a întâmplat în ultima lună este dovada clară a lipsei de interes faţă de ieşeni, a iresponsabilităţii şi a managementului defectuos. Cum este posibil ca două autobuze să ia foc, în mijlocul oraşului, cu zeci de călători în ele? Oare primarul interimar când a mers ultima dată cu un autobuz? S-ar urca într-unul după aceste incidente? Este necesară identificarea cauzei pentru a putea remedia problema şi a elimina din transportul public toate maşinile care nu corespund normelor europene. Cât de des sunt verificate aceste autobuze? şi mai important, cine le verifică?', a spus deputatul Petru Movilă, care a explicat că PMP Iaşi are în programul de guvernare locală soluţia necesară, respectiv reînnoirea graduală şi integrală a parcului auto al regiei de transport, cu finanţare europeană.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI La rândul său, candidatul PNL la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a afirmat că viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Chirica, candidat la Primăria Iaşi, "este direct responsabil de toată această situaţie".

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI "Reţeaua de cumetrii a actualului viceprimar cu atribuţii de primar care a monopolizat transportul public, precum şi lipsa de viziune a acestuia cu privire la modernizarea flotei de autobuze şi tramvaie din oraş ne-au adus în această situaţie deplorabilă. În timp ce oraşe precum Cluj, Timişoara sau Oradea şi-au modernizat flota şi au un transport public european, noi, ieşenii, suntem obligaţi să circulăm cu hârburi aduse de către firma cumătrului lui Mihai Chirica, care, pe lângă faptul că oferă condiţii de transport modeste, ne pun viaţa în pericol", afirmă Marius Bodea.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI Primarul interimar Mihai Chirica a anunţat că a dispus demararea unei anchete urgente în cadrul RATP şi că au fost dispuse verificări la toate mijloacele de transport în comun. Conform acestuia, a fost sesizat atât Parchetul, cât şi alte instituţii abilitate pentru a investiga toate cauzele posibile ale producerii acestui incident.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI "Există semne de întrebare în legătură cu câteva coincidenţe. În două săptămâni au fost două incidente asemănătoare produse în aceeaşi zonă. Nu cred în conspiraţii. Tratăm cu maximă responsabilitate situaţia. De aceea am cerut ajutorul instituţiilor statului", a spus Mihai Chirica.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI Acuzele PSD

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI Social-democraţii ieşeni susţin că sondajul intern făcut public duminică de PNL arată că filiala locală este "disperată" întrucât candidatul lor la Primăria Iaşi, Marius Bodea, "nu este votat nici măcar de toţi liberalii".

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI "Prin ultimul aşa-zis sondaj de opinie aruncat pe piaţă, candidatul PNL Marius Bodea transmite trei mesaje. Primul, candidatul PNL îşi bate joc de profesia de sociolog, inventând sondaje realizate pe genunchi, cu 300 de oameni inventaţi. Pe de altă parte, sondajul pare realizat printre prietenii şi colegii de partid ai lui Marius Bodea. Al treilea, nici măcar toţi liberalii nu votează candidatul PNL, motiv pentru care Bodea are un scor electoral sub cel al PNL Iaşi', se menţionează într-un comunicat de presă al PSD Iaşi.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI Documentul face referire la un sondaj pre electoral prezentat duminică jurnaliştilor de preşedintele filialei municipale a PNL, Marius Bodea, care este candidat la Primăria Iaşi.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI Conform studiului pre electoral efectuat telefonic pe un eşantion de 313 persoane şi care are o marjă de eroare de 5,5 la sută, candidatul PSD la Primărie, Mihai Chirica, ar primi 40,7 la sută din intenţia de vot a respondenţilor, candidatul PNL - 35 la sută din sufragiile a celor intervievaţi, pe locul trei fiind clasat independentul Andrei Postolache, cu o intenţie de vot de 6,6 la sută.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI În documentul de presă al PSD Iaşi se subliniază că sondajul de opinie reprezintă "încă o minciună din lungul şir de neadevăruri lansate de Marius Bodea".

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI "A furat startul campaniei electorale, tipărind ilegal materiale politice înaintea datei de 6 mai. A furat identitatea vizuală a materialelor folosite pentru dezbaterea publică privind proiectele Iaşului, alegându-se cu plângere penală. A încălcat legea electorală tipărind ziare mizerabile şi ilegale din bani publici. A depăşit bugetul alocat materialelor tipărite, încălcând flagrant legea electorală. A folosit minori, plătiţi la negru, pentru a face campanie negativă ilegală, punându-i pe acei tineri în situaţia de a răspunde în faţa organelor de anchetă. I-a atacat murdar pe toţi contracandidaţii săi, reproşându-le faptul că nu vor să-l susţină pe el şi doar pe el. Şi-a dezamăgit până şi propriul partid, mulţi membri PNL preferând să nu se mai implice în campania electorală. Aşa se explică şi diferenţa de cel puţin 10 puncte procentuale între scorul candidatului PNL şi cel al partidului său", se menţionează în comunicatul de presă.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI Prin intermediul aceluiaşi document, social-democraţii îi solicită liberalului Marius Bodea să îşi ceară scuze publice "pentru modul mizerabil în care şi-a făcut campanie electorală".

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI "În lipsa acestui gest de minim bun simţ, Marius Bodea rămâne un personaj nefrecventabil, motiv pentru care niciun candidat onorabil nu va participa alături de acesta la dezbateri electorale sau alte acţiuni publice", se mai arată în comunicat.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI. Apelul PNL

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI Candidatul PNL la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a lansat un apel, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, către alţi aspiranţi la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de a-şi coaliza forţele pentru a-l combate pe candidatul PSD, Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar interimar.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI Candidatul PNL la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a prezentat rezultatele unui studiu preelectoral efectuat telefonic pe un eşantion de 313 persoane cu drept de vot.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI În sondajul efectuat pe 26 mai, care are o marjă de eroare de 5,5%, la întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea alegeri pentru Primăria Municipiului Iaşi, dvs. cu care dintre următorii candidaţi aţi vota?", 40,7% dintre respondenţi au răspuns Mihai Chirica (PSD - n.r.) , 35% Marius Bodea (PNL - n.r.) , 6,6% Andrei Postolache (independent), 4,8% Viorel Blăjuţ (independent), 4% Radu Bodez (ALDE), 3,3% Petru Movilă (PMP), 3,1% Camelia Bogdănici (UNPR), 1,2% Anca Preda (independent), 0,9% Traian Dobre (PSRO).

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI "Lansez un apel să ne coalizăm toate forţele ca după 5 iunie PSD să nu mai rămână la puterea locală", a declarat Marius Bodea în cadrul conferinţei de presă.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI El s-a arătat dispus să apeleze la serviciile unei case de sondare independente pentru efectuarea unui sondaj de opinie. În funcţie de rezultat, susţine Bodea, candidatul cel mai bine plasat ar urma să fie susţinut de alţi candidaţi la Primărie, pentru ca astfel să-l combată pe candidatul PSD, care stă cel mai bine în sondaje.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI "Cine are mai multe şanse să fie susţinut de ceilalţi. Nu mai există nicio explicaţie să spui că doreşti schimbarea şi refuzi în momentul în care ai posibilitatea să faci acest lucru. Astfel, nu faci altceva decât să-l ţii la butoane pe Mihai Chirica", a spus Marius Bodea.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI De cealaltă parte, independentul Andrei Postolache, cel care potrivit studiului preelectoral efectuat de PNL Iaşi se clasează pe locul trei ca şi intenţie de vot, declară că nu va răspunde apelului liberalilor.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI "Nu îl pot susţine principial. Mai mult decât atât, de câteva zile alegătorii noştri ne atrag atenţia că primesc întrebări în legătură cu acest sondaj, întrebări care sunt făcute să iasă domnul Bodea la răspuns, aceeaşi oameni sunt sunaţi de două ori. Acest sondaj nu e în niciun caz serios, e o intoxicare, o improvizaţie, o reacţie de aşteptat. După apariţia sondajului IRES, era de aşteptat să apară un sondaj care să arate altceva. Au făcut un sondaj în care să iasă ceea ce au vrut ei să iasă. Nu reprezintă nimic', a declarat, pentru AGERPRES, Andrei Postolache.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI Petru Movilă, candidatul PMP la Primăria Iaşi, a precizat, pentru AGERPRES, că exclude participarea la o astfel de alianţă şi îl acuză pe Marius Bodea de "demagogie" şi "aroganţă".

"Nu particip la jocuri de imagine. Dacă liberalii voiau o construcţie serioasă pentru Iaşi, ar fi dat un răspuns aceluiaşi apel făcut de PMP la începutul anului pentru Consiliul Judeţean, Primăria Iaşi, Primăria Paşcani. Din nefericire, faptul că sunt aşa de încrezuţi i-a condus la situaţia de azi. Mi se pare cât se poate de populist şi demagogic acest demers atât timp cât buletinele de vot sunt deja tipărite. Nu este posibil tehnic vorbind. Acest demers trebuia făcut până la tipărirea buletinelor de vot. În plus, au fost atât de îngâmfaţi, încât au spus că în această competiţie electorală doar PSD şi PNL contează, restul sunt partide mici. PMP nu este un partid mic", a adăugat Petru Movilă.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI Candidatul UNPR la Primăria Iaşi, deputatul Camelia Bogdănici, a declarat la rândul său că nu poate spune în acest moment "nu", dar că nu vrea să bulverseze electoratul înainte de alegeri.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI "Consider că sondajul PNL mă subapreciază, arătând că am o intenţie de vot de 3,1 la sută. Probabil la alegeri voi avea mult mai mult. În acest moment, eu lupt nu numai pentru mine să ajung viitor primar. Am o întreagă echipă. UNPR are candidaţi şi la Consiliul Local, şi la Consiliul Judeţean. În plus, nu ar fi corect faţă de electorat să iau o astfel de decizie. Atât eu, cât şi UNPR ne dorim ca în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean să fie mai multe partide politice, nu doar PSD şi PNL. Cred că echipa UNPR va fi votată de ieşeni şi vom obţine mai mult decât pragul de cinci la sută", a declarat, pentru AGERPRES, Camelia Bogdănici.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI. Plângere penală

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI PNL Iaşi a formulat o plângere penală împotriva candidatului PSD Mihai Chirica, prin intermediul căreia îl acuză pe primarul interimar al municipiului reşedinţă de judeţ de conflict de interese, abuz de funcţie, deturnare de fonduri şi abuz în serviciu.

Primarul interimar Mihai Chirica este acuzat de PNL că utilizează bugetul Primăriei Municipiului Iaşi pentru a-şi finanţa campania electorală.

Potrivit unui comunicat remis, vineri, presei, fondurile destinate Festivalului Internaţional pentru Educaţie (FIE) şi dezbaterii pentru Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Iaşi (SIDU) au fost deturnate în scop electoral.

"FIE a început înainte de aprobarea bugetului şi fără a permite consilierilor locali să analizeze modalitatea de cheltuire a banilor. Strategia Integrată de Dezvoltare a Municipiului Iaşi nu conţine în caietul de sarcini buget pentru publicitate out-door. Pe panourile afişate în oraş nu s-a făcut o informare a cetăţenilor, ci s-a afişat doar un slogan electoral menit să completeze sloganul de campanie al candidatului PSD. Facem un apel public către candidatul PSD Mihai Chirica ca măcar în al 12-lea ceas să nu mai deturneze evenimentele publice în scop electoral", se arată în comunicatul de presă.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI De cealaltă parte, viceprimarul cu atribuţii de primar interimar Mihai Chirica, canidatul PSD la Primăria Iaşi, a declarat că din punctul său de vedere nu a încălcat legislaţia.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA IASI "FIE a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local, cu unanimitate de voturi, inclusiv ale celor din PNL. În ceea ce priveşte Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Iaşiului, acesta este un document care nu are treaba cu campania electorală. E păcat că ajungem în astfel de situaţii", a declarat pentru AGERPRES Mihai Chirica.

sursa: agerpres

 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close