Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA
05 Iun 2016   •   22:05

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA "Rezultatele de la cele câteva secții care au fost centralizate arată că am câștigat aceste alegeri cu un scor între 60-70%. Este clar cĂ rezultatul din București este un duș rece pentru noi", a declarat primarul Ilie Bolojan. REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA Candidaţii pentru Primăria Oradea au răspuns întrebărilor referitoare la trei probleme importante ale oraşului: 1. Ce părere aveţi despre fuziunea municipiului Oradea cu comuna Sînmartin? 2. Care este prioritatea dumneavoastră numărul unu în eventualitatea în care veţi ieşi primar? 3. Cum credeţi că s-ar putea ridica nivelul de trai în Oradea, mai exact prin creşterea salariilor? REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Ilie Bolojan (PNL)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Fuziunea administrativă dintre Oradea şi comuna Sînmartin, pe teritoriul căreia se află staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai, înseamnă transformarea municipiului Oradea în capitala turismului balnear. Miza unirii este doar una economică. Oraşul s-a dezvoltat, după Revoluţie, pe baza industriei care a mai rămas în municipiu sau care a mai venit în parcul industrial. Acum trebuie să ne dezvoltăm şi pe acest motor al turismului şi trebuie să punem în valoare întreg patrimoniul arhitectonic al oraşului împreună cu marca Băilor Felix, partea balneară, de recuperare. Vrem să modernizăm aspectul staţiunii, să amenajăm pădurea din staţiune într-un parc imens, sunt multe de făcut. Eu cred că toţi vom avea de câştigat.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Prima prioritate va fi continuarea proiectelor în lucru şi să pregătim absorbţia fondurilor europene, din noul exerciţiu financiar.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Dezvoltare economică, mai multe locuri de muncă şi competiţie între firme, ceea ce va determina creşterea salariilor. E un pachet de măsuri care înseamnă diversificarea economică, înlocuirea treptată a industriilor care nu pot plăti salarii mari cu cele care generează valori adăugate mai mari şi care au capacitatea să plătească salarii mai mari, creşterea calificării, adaptarea învăţământului la realitatea economică, conectarea oraşului la sistemul european de autostrăzi şi la aeroporturile din Europa.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Adelina Coste (PSD)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Eu aş fi dezvoltat Zona Metropolitană Oradea şi aş fi făcut ADI-uri, asociaţii de dezvoltare intercomunitare, pe fiecare domeniu, nu prin fuziune acum. S-ar fi putut dezvolta foarte bine prin aceste ADI-uri pe diferite obiecte de activitate: pe logistică, pe agricultură, pe IT etc. Eu nu văd o dezvoltare printr-o fuziune concretă şi acum. Eu aş fi mers până în 2020, dacă aş fi vrut să fac o fuziune, aş fi făcut cu tot ce înseamnă Zona Metropolitană Oradea. Nu m-aş fi grăbit, pentru că problemele din Oradea sunt încă foarte mari şi m-aş apleca mai mult asupra oraşului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  În primul rând am să reinstitui respectul faţă de orădeni şi faţă de lege. Audienţele, atât de necesare şi, în definitiv, o dovadă de respect faţă de locuitorii municipiului Oradea, au lipsit cu desăvârşire în ultimii opt ani. Primul lucru de care mă voi asigura este organizarea săptămânală a audienţelor primarului, astfel încât să ascultăm problemele orădenilor şi să găsim soluţiile optime. Totodată, nu voi repeta greşelile pe care le face actuala administraţie. Mă voi asigura că admininstraţia locală nu va face abuzuri şi nu va interpreta legile în defavoarea orădenilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Creşterea veniturilor orădenilor se poate asigura printr-o dezvoltare economică sănătoasă. La capitolul 'Relansare Economică', PSD Oradea propune patru iniţiative concrete şi eficiente:
- Taxe şi impozite mai mici pentru persoanele fizice şi juridice
- Susţinerea IMM-urilor, adevăratele motoare ale dezvoltării locale
- Dezvoltarea de industrii creative şi iniţierea programului Oradea Smart City
- Încurajarea creării de locuri de muncă mai bine plătite pentru orădeni şi cu valoare adaugată mai mare pentru economia locală.
Doar sprijinind aceste companii locale, precum şi tinerii antreprenori vom putea oferi salarii mai mari orădenilor. Spre deosebire de actuala administraţie locală, noi vrem ca investitorii care vin în Oradea şi sunt sprijiniţi de primărie să fie selectaţi în funcţie de profilul activităţii şi cel ocupaţional vizat, precum şi de salariile pe care le oferă angajaţilor, astfel încât la Oradea să crească nu doar numărul locurilor de muncă, dar şi nivelul de salarizare oferit angajaţilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Ştefan Herchi (ALDE)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  . De acord cu fuziunea administrativă, iar mai târziu şi celelalte localităţi din zona metropolitană.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Modificarea sistemului de lucru în sensul consultării populaţiei municipiului în toate marile proiecte de dezvoltare urbană, de servicii prestate de municipalitate inclusiv încălzire, transport local etc.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Prin sistemul de taxe şi impozite locale care să fie dimensionate astfel încât să faciliteze dezvoltarea antreprenorilor locali pentru ca aceştia să asigure mai multe locuri de muncă şi mai bine plătite. Nu vom uita nici marii investitori care să aducă tehnologii performante cu valoare adăugată semnificativă nu doar firme de montaj şi de lohn, aşa cum se întâmplă acum.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Huszar Istvan (UDMR)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  . Având în vedere că avem suficiente probleme de rezolvat încă în Oradea, străzi neasfaltate, lipsa parţială a unor servicii publice (apă,canal, gaz, termoficare, iluminat public, transport public etc) consider că este prioritară rezolvarea acestora. Comuna Sînmartin este membră a zonei metropolitane, entitate ce a fost înfiinţată tocmai pentru a putea aplica pentru finanţări internaţionale având ca beneficiari ADI-uri (asociaţii de dezvoltare intercomunitară).

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Dacă voi fi ales primar voi forma o echipă de profesionişti cu care vom pregăti următoarele proiecte, dar numai după o analiză economică vizând capacitatea financiară a oraşului de absorbţie a fondurilor. Voi păstra actuala echipă şi voi extinde direcţiile deficitare din punct de vedere al resurselor umane.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Nivelul de trai pentru mine înseamnă o diversitate de activităţi socio-culturale, evenimente culturale, sportive etc, corelate cu capacitatea de suportabilitate a cetăţeanului, stabilizarea siguranţei (financiare) a familiilor, prin reducerea prudentă a taxelor şi impozitelor către limitele inferioare permise de codul fiscal, generând astfel o relaxare economică. Va trebui să ne orientăm sau să ne reorientăm către IMM-uri, PFA-uri, ÎI şi alte societăţi comerciale de tradiţie, care au avut curajul să pornească în anii 1990 - 2 000 propriile lor antreprize, pentru că ei vor rămâne în oraşul nostru indiferent de influenţele economice internaţionale oferind o stabilitate şi o siguranţă economică cetăţenilor din Oradea. Crearea unui sistem de sprijinire a tinerilor antreprenori.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Horea Vuşcan (PMP)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  . În momentul de faţă, eu consider că este o deturnare de la problemele reale ale Oradiei. Al doilea lucru, consider că este important ca primăria Oradea să reducă taxele la nivelul comunei Sînmartin, nu invers. Chiar dacă în Sînmartin, taxele nu vor creşte sau vor creşte progresiv, timp de zece ani, la urma urmei, acei oameni vor începe să plătească taxele şi impozitele din Oradea, ceea ce este total incorect. Sunt pentru fuziunea cu comuna Sînmartin, cu condiţia ca Oradea să scadă taxele la nivelul din Sînmartin, nu viceversa.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  . Prima măsură pe care aş lua în calitate de primar ar fi scoaterea taxelor de parcare. Din punctul meu de vedere, principala modalitate prin care se jecmănesc de bani cetăţenii este această taxă de parcare. Desigur apoi aş începe toate reducerile de taxe şi impozite, pentru că asta este viziunea mea, spargerea monopolurilor deţinute de Primăria Oradea, atât private cât şi de stat, şi încurajarea tehnologiilor ecologiste.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Primăria Oradea nu are un obiectiv direct şi nu poate să intervină direct în mărirea salariilor. Salariile sunt crescute de către privaţi. Dar în clipa în care privatului îi sunt impuse o sumedenie de taxe şi restricţii care îi îngrădesc activitatea, practic, banii produşi îi dă la stat. De aceea eu spun că reducerea taxelor şi impozitelor, încurajarea dezvoltării Universităţii Oradea va aduce mai mulţi antreprenori în Oradea, creşterea profesionalismului în diferite sectoare va creşte şi salariul. Salariile pot creşte datorită oportunităţilor pe care primăria le creează pentru privaţi.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Zatyko Gyula (PPMT)

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Părerea mea este că această fuziune nu va aduce beneficiu nici unei părţi. Sînmartinul pierde libertatea de a decide propria soartă, propriul buget, priorităţile de dezvoltare. Vor creşte impozitele, iar condiţiile impuse de un oraş nu totdeauna sunt prielnice pentru cei care mai cresc animale. Orădenii pierd deoarece pe lângă comuna Sînmartin mai sunt anexate cinci sate subdezvoltate (Cihei, Rontău, Betfia, Cordău, Haieu). Ridicarea acestor sate la standardele unui oraş necesită fonduri mari, plătite din bugetul Oradei şi aşa îndatorată peste măsură.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Prioritatea numărul unu dacă aş fi primar va fi crearea unor locuri de muncă mai bine plătite prin sprijinirea firmelor care asigură munci mai calificate. Preconizez continuarea programului de refacere a faţadelor clădirilor din centru, pentru atragerea turiştilor, alcătuirea unui grup de specialişti care verifică şi răspunde pentru calitatea lucrărilor executate la recepţie şi alcătuirea unui grup de specialişti care scriu proiecte pentru accesarea fondurilor de la Comunitatea Europeană.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Cum s-ar putea ridica nivelul de trai în Oradea, mai exact salariile? Prin salarii mai mari, prezentate la punctul 2. Şi prin reducerea cheltuielilor: reducerea cheltuielilor cu impozitele, reducerea preţului de producţie a agentului termic de la CET prin folosirea altor agenţi termici (apa geotermală, biogaz, peleţi), izolarea termică a blocurilor, introducerea gazului în tot oraşul. Astfel cu salarii mai mari şi cu cheltuieli mai mici ar creşte nivelul de trai al orădenilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Campus universitar

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Primăria Oradea va fi una dintre primele autorităţi locale din România care va construi un campus universitar, cu specializări adaptate cererii de pe piaţa forţei de muncă, a declarat luni, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, candidat la primărie pentru al treilea mandat.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  'Am fi una din primele autorităţi locale din România care ar investi programat în învăţământul universitar. Nu există alte cazuri ca autorităţi locale din România să construiască asemenea campusuri. Noi trebuie să suplinim acest deficit, pentru că trebuie să discutăm deschis: tinerii nu se duc la o universitate numai pentru o specializare, ci şi pentru viaţa de student. Eu, care am terminat la Timişoara, ştiu ce înseamnă complex studenţesc. Iar Oradea are nevoie de un complex studenţesc. Eu cred că Ministerul Educaţiei, indiferent cine va fi ministru, dacă va vedea că o autoritate locală investeşte sume consistente - este o practică pe care am experimentat-o deja - sigur va veni cu o cofinanţare pentru că au bani pentru aşa ceva', a declarat, luni, în conferinţă de presă, primarul Bolojan.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Edilul şef a vorbit despre construirea unui campus, în următorii opt ani, prin relocarea unei unităţi de jandarmi din apropierea Universităţii Oradea, oferta fiind aceea de 'investiţii contra reforme'. În fiecare an, ar urma ca primăria Oradea şi ministerul să aloce, în baza unei negocieri, câte două-trei milioane de euro, pentru a construi cămine, laboratoare, săli de curs şi facilităţi universitare, astfel încât, treptat, printr-un schimb de proprietăţi, oraşul să preia clădirile împrăştiate pe care universitatea le foloseşte în tot oraşul, iar universitatea să preia clădirile noi. În schimb, primăria aşteaptă ca universitatea să dezvolte acele specializări care sunt cerute pe piaţa muncii din Oradea, mai ales sectorul de inginerie şi cel de IT, care ar susţine în viitor localizarea unor industrii cu valoare adăugată mare şi care să genereze o creştere a salariilor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Primarul Bolojan a subliniat nevoia pregătirii forţei de muncă, prin studii universitare şi şcoli profesionale adaptate companiilor prezente în oraş, în cadrul proiectelor de dezvoltare a oraşului. Edilul a precizat, cu aceeaşi ocazie şi care sunt proiectele prioritare care în opinia sa ar trebui dezvoltate în Oradea, cu ajutorul fondurilor europene, în viitor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Cel mai mare proiect pe fonduri europene va fi cel legat de conectarea municipiului la autostrada Transilvania printr-o şosea de legătură, pe patru benzi, la nodul rutier de la Biharia, 85 de milioane de euro.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Vor urma proiectele pe mobilitate urbană, în valoare de 30-35 de milioane de euro, prin care Oradea va extinde o linie de tramvai, între două cartiere şi va achiziţiona o flotă nouă de autobuze, pentru a mări aria de acoperire în oraş. Terminalul intermodal este un alt proiect, alte pasaje supraterane şi diverse proiecte transfrontaliere.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  În ce priveşte operarea Aeroportului, Primăria Oradea va acorda subvenţii şi îşi exprimă interesul să intre în acţionariatul aeroportului şi să susţină conectarea aeriană a oraşului cu cel puţin câteva aeroporturi din Europa.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Pentru atragerea firmelor, se vor acorda, în continuare, facilităţi fiscale acordate companiilor ce vor să se stabilească în parcurile industriale orădene. Pentru diversificarea ofertei, primăria va construi, din acest an, hale industriale pentru firmele mici din Oradea sau companii mari care aleg să stea în chirie.

Nu în cele din urmă, programul PNL al viitoarei conduceri va continua să pună în valoare patrimoniul construit din oraş, prin politica de investiţii în reabilitarea clădirilor din centrul istoric, extinderea spaţiului pietonal din centrul municipiului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA . Planurile pentru CJ Bihor

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Preşedintele PMP Bihor, Daniel Meze, a declarat luni că prima măsură pe care o va lua ca şef al CJ Bihor ar fi să scrie pe steagul judeţului deviza "Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi", la fel cum ar trebui să apară şi pe paginile albe ale cărţii din emblema Oradiei.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Având studii juridice şi politice, Daniel Meze a mărturisit că nu se înţelege ce scrie pe steagul judeţului, a cărui emblemă conţine un papirus cu un text neclar.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  "Pe steagul judeţului nostru scrie ceva ce eu nu ştiu ce scrie, ori în chirilică, ori în greacă, ori în slavonă şi consider că nu ne reprezintă. (...) Noi vrem să propunem ca prin act al consilierilor judeţeni sau al preşedintelui CJ să schimbăm acest text cu unul care să ne reprezinte. Totodată am observat că pe steagul Oradiei nu este scris nimic, avem o carte deschisă, goală, albă. Ce am putea scrie pe aceste două steaguri? Noi suntem un partid al mişcării populare. Din familia popular-europeană, care are două curente mari: creştin-democraţie şi conservatorism. Noi suntem creştin democraţi. Şi dacă tot avem morala creştină în doctrina noastră, atunci ce putem scrie mai bine decât 'Iubeşte-şi aproapele ca pe tine însuţi?' " a declarat, în conferinţă de presă, Daniel Meze.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Liderul PMP Bihor a motivat că americanii scriu "In God we trust" pe dolar, Casa Regală spune "Nihil sine Deo", aceasta din urmă fiind o sintagmă mai complicată a lui Dumnezeu, care a dat naştere, de-a lungul timpului, la interpretări diverse, ba chiar la războaie de credinţă.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  "Dar asta cu iubirea aproapelui şi cu legea iubirii care ar trebui să fie între noi este general valabilă. Şi-atunci m-am gândit să scriem 'Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi', pentru că eu am intrat în politică cu gândul de a face ceva pentru oameni şi pentru aproapele meu. Altfel, dacă nu facem asta, ori suntem incompetenţi, ori suntem hoţi. Deci Iubeşte-ţi aproapele, ca să ne aducă aminte ce trebuie să facem noi, ca oameni politici, dar şi ca oameni, în general", a precizat Meze.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Preşedintele PMP Bihor, candidat pentru şefia Consiliului Judeţean, a anunţat, în premieră pe plan politic local, şi care vor fi cele două principii ce vor sta la baza negocierii viitoarelor majorităţi din cadrul consiliilor locale judeţene. El a precizat că PMP doreşte majorităţi cu PNL, nicidecum cu PSD-ul "care a ţinut în loc dezvoltarea societăţii româneşti", dar care să accepte angajamentele PMP. În al doilea rând, PMP va respecta votul oamenilor, ei urmând să negocieze majoritate cu partidul care a dat primarul localităţii respective.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  Totodată, Daniel Meze şi-a manifestat convingerea că vor avea un cuvânt de spus în Consiliul Judeţean Bihor, în Consiliul Local Oradea şi în alte 28 de unităţi administrativ teritoriale în care au candidaţi.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA ORADEA  "După duminică, noi, ca şi orice partid, vom intra într-o serie de negocieri la nivelul celor 28 de localităţi unde avem candidaţi, în CL Oradea şi CJ. Vrem să facem publice două principii prin care noi vom negocia majorităţi, inclusiv postul de viceprimar din comune. Considerăm că este fair-play să anunţăm public cum vom negocia aceste majorităţi", a conchis Meze.

sursa: agerpres.ro

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close