Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA SUCEAVA

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA SUCEAVA

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA SUCEAVA
06 Iun 2016   •   16:36

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a obţinut cel de-al patrulea mandat de edil şef al oraşului. Acesta a obţinut 42% din voturile electoratului, în timp ce principalul său candidat, Tiberius Brădăţan (PSD), a reuşit să convingă doar 32,87% dintre suceveni să-l voteze.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA Din numărătoarea paralelă a voturilor, realizată la sediul Partidului Naţional Liberal, a rezultat că primarul în funcţie, Ion Lungu, a obţinut 42% din voturile cetăţenilor din oraşul Suceava, fiind preferat de aceştia pentru încă un mandat de patru ani în fruntea municipiului reşedinţă de judeţ,

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. Candidaţii PMP şi PNL la fotoliul de primar al municipiului Suceava în alegerile locale din 5 iunie au răspuns la întrebările privind pentru rezolvarea problemelor de infrastructură stradală, termoficare şi infrastructură sportivă: 1.Cum vă propuneţi să aduceţi infrastructura stradală la standarde civilizate şi ce măsuri veţi lua pentru fluidizarea traficului? 2.Termoficarea reprezintă încă o problemă în municipiu, atât iarna, cât şi vara. Ce soluţii aveţi pentru a o rezolva? 3. Este oportună construcţia unei săli polivalente? Ce vă propuneţi să faceţi pentru infrastructura sportivă din oraş? ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. Marian Andronache PMP

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA.  Municipiul Suceava stă destul de rău în ceea ce priveşte infrastructura stradală. Dacă la nivel de bulevarde, artere principale, putem spune că s-au făcut investiţii, străzile din cartiere lasă foarte mult de dorit. La fel şi trotuarele, în unele locuri nu s-a intervenit de 30-35 de ani. Nu mai vorbim că într-un municipiu reşedinţă de judeţ, cu pretenţii de capitală culturală, sunt 40 de străzi din balast sau pământ şi foarte multe parcări de acelaşi gen. Trebuie intervenit asupra lor să fie cu prioritate asfaltate, astfel încât să eliminăm noroiul şi praful din municipiu. Traficul reprezintă o mare problemă a Sucevei. Aici, voi interveni profesionist prin comandarea unui studiu de fezabilitate care va da soluţii. Probabil sensuri unice, reabilitare pasaj subteran în zona industrială, crearea de pasaje supraterane pentru eliminarea trecerilor de pietoni în aceeaşi zonă, montarea de semafoare inteligente la trecerile de pietoni din zonele aglomerate. Tot pentru fluidizarea traficului voi construi o nouă piaţă en-gros şi o parcare pentru tiruri la intrarea dinspre Fălticeni. Vreau să modernizez transportul public local şi voi suplimenta parcul auto al societăţii de transport local, în aşa fel încât tot mai mulţi cetăţeni să folosească acest mod de deplasare.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. Termoficarea este cea mai mare problemă a Sucevei, de ani de zile. Să nu mai fie datorii până în iarnă e foarte greu de crezut, dar trebuie găsite rezolvări. Dintre cele 18.000 de locuinţe racordate în continuare la sistemul centralizat, 50% sunt persoane cu venituri reduse care nu şi-au permis montarea unei centrale. Eu susţin menţinerea sistemului centralizat pentru a exista şi alternativă. În condiţiile în care preţul gazelor s-a liberalizat, s-ar putea să avem surpriza, pe care au avut-o şi alte ţări din UE, ca preţul să crească foarte mult, moment în care mulţi cetăţeni vor renunţa la centrale şi se vor reîntoarce în sistemul centralizat. Cu cât mai mulţi se vor reîntoarce în acest sistem, el va deveni şi mai eficient. (...) Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru a se şterge penalităţile populaţiei înregistrate la furnizorii de utilităţi. Este nevoie de a contracta şi factura individual energia termică.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. O sală polivalentă ar greva foarte mult bugetul primăriei. Această investiţie ar ajunge la 25-30 milioane euro. Chiar dacă reuşim, această sală trebuie să se autofinanţeze şi pentru asta ar trebui să fie plină cel puţin patru zile pe săptămână. Altfel, se va îndrepta spre faliment. (...) Este foarte mult de făcut la obiectivele sportive existente care se transformă în prezent în ruine. (...) După preluarea mandatului de primar voi începe cu modernizarea patinoarului artificial şi acoperirea acestuia, modernizarea ştrandului din zona Iţcani şi transformarea lui într-o bază ultramodernă. La fel modernizarea stadionului Iţcani pentru a fi folosit ca teren de joc pentru juniori, dar şi modernizarea stadionului Areni pentru a obţine licenţă de Liga I.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA.  Ion Lungu PNL

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. Axele principale s-au făcut, de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani, pe fonduri europene. S-a făcut bulevardul George Enescu, strada Unversităţii, strada Traian Vuia. Un lucru foarte important, s-au reparat capital cele două pasaje de la Iţcani la care nu se mai intervenise de 42 de ani, de când au fost date în folosinţă, pasajul de peste calea ferată de la Burdujeni, podul peste apa Sucevei de la Burdujeni. Pe linie de infrastructură am cheltuit în această perioadă 10 milioane de euro. (...) Încă este mult de lucrat în zonele secundare, dar arterele principale, majoritatea străzilor au fost reparate capital. Zona centrală chiar este în ordine, dar sigur că mai sunt unele străduţe secundare rămase. (...) Toată zona centrală a fost reabilitată, dar mai avem o problemă de calitate a materialului cu care se asfaltează şi asta nu depinde primărie. Părerea mea e că trebuie intervenit în acest STAS care prevede asfaltarea în România, pentru că, vă spun, trebuie să se lucreze la o nouă formulă de asfalt, mai elastic, care să se comporte corespunzător cu aceste fluctuaţii de temperatură. (...) Sperăm ca în 5 ani de zile să putem asfalta toate străzile din municipiul Suceava, pe fonduri europene în mod special.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. Îmi doresc să fie rezolvată problema, dar nu depinde numai de mine. (...) Azi sunt toate condiţiile în municipiul Suceava să rezolvăm definitiv această problemă a termoficării. Totuşi, suntem singurul oraş din ţară care a făcut o centrală nouă, după 1989. Este o centrală pe energie, pe biomasă, modernă, ca în Vest, de ultimă generaţie, patent austriac, care a costat 80 de milioane de euro şi au făcut-o nişte firme austriece în colaborare cu firme româneşti. (...) Avem o problemă mare pe care trebuie să o rezolvăm. Am investit pe transport-distribuţie 25 milioane de euro, am reabilitat 35% din punctele termice, din magistralele principale, din magistralele secundare. Avem depus un proiect pe POIM la Ministerul Fondurilor Europene să atragem aproximativ 50 de milioane de euro pentru reabilitarea totală a reţelelor de transport-distribuţie ca să nu mai fie pierderi pe reţea. Suntem pe drumul cel bun. Soluţia este sistemul centralizat. Aşa am văzut în toată lumea civilizată. Să nu uităm că sucevenii sunt dintre cei care plătesc cel mai puţin la încălzire din ţară.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. Avem un teren la intrarea în municipiul Suceava. Avem aprobată documentaţie de PUZ acolo pentru un complex sportiv care cuprinde trei obiective: sala polivalentă de 5.000 de locuri, un stadion nou de 15.000 de locuri şi două bazine de nivel internaţional. Am pornit un proiect pentru sala polivalentă, să angajăm un credit în valoare de 25 milioane lei şi să trecem la organizarea licitaţiei efective de realizare a acestei săli polivalente. (...) Avem varianta, dacă rămâne echipa de fotbal în liga a doua, să punem nocturnă şi nocturna poate fi mutată pe stadionul nou apoi. Visul meu este de a face un stadion nou şi-l vom face într-o zi. Astăzi dacă vrem să-l facem avem sursă de finanţare pe un credit furnizor, dar care nu este foarte avantajos pentru municipalitate.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. Ce propune PSD

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. Viziunea PSD pentru Suceava este una de dezvoltare, realizabilă şi care are în centrul acesteia respectul pentru cetăţean, a declarat presei, luni, candidatul partidului pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, Tiberius Brădăţan.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. ''Strategia a fost construită stând de vorbă cu cetăţenii, mergând în cartiere şi cu echipa de consilieri care trebuie să dovedească că se poate face schimbarea. Viziunea aceasta nu este o utopie, este realizabilă (...) Avem în centrul strategiei respectul. Dacă nu ne vom respecta oamenii care trăiesc aici, nu vom avea oraşul pe care ni-l dorim. Trebuie să ne daţi ocazia să arătăm că ştim, vrem şi putem face lucurile altfel'', a spus Brădăţan.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. În opinia candidatului PSD, reabilitarea termică în municipiul Suceava reprezintă o problemă reală, pe care va reuşi să o rezolve cu finanţare europeană.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. ''Reabilitarea termică a fost şi va fi o problemă majoră a Sucevei. Pe axa 2014-2020 e posibilă accesarea de fonduri europene. Şi nu vorbim de simpla anvelopare, e vorba de izolarea planşeurilor, a subsolurilor şi reabilitarea casei scărilor. Presupune inclusiv reabilitarea reţelei termice din acele clădiri, pentru a evita pierderile. Un calcul simplu arată că factura la încălzire s-ar putea reduce cu până la 40%'', a arătat Brădăţan.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. El a spus că, printr-un astfel de proiect, contribuţia asociaţiilor de proprietari la această reabilitare termică ar fi "mult" redusă.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. ''Ar trebui să o facem urgent pentru ca, ulterior, să finanţăm alte proiecte şi nu să finanţăm găurile negre din termia suceveană'', a spus Brădăţan.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. Scandal cu buletinele de vot

 ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA Prefectura Suceava ar putea acţiona în instanţă firma din judeţul Gorj care nu a reuşit să onoreze contractul privind tipărirea buletinelor de vot, a declarat presei, luni, prefectul Constantin Harasim, scrie agerpres.ro

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA El a spus că analizează posibilitatea acţionării în judecată a firmei din Săvineşti, judeţul Neamţ, pentru a cere daune morale din cauză că nu a putut finaliza până pe 26 mai, cum era stipulat în contract, tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale din data de 5 iunie.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA Harasim a arătat că, din cauza ritmului scăzut de tipărire a buletinelor de vot, a fost nevoit să rezilieze contractul cu firma nemţeană pe 24 mai şi să finalizeze tipărirea documentelor cu firma suceveană.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA Totodată, prefectul a spus că a primit de la reprezentanţii firmei din Neamţ o adresă semnată de directorul de marketing prin care anunţă că societatea nu poate onora la termen contractul cu Prefectura Suceava.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA ''A fost o păcăleală. Ei au câştigat licitaţia oferind un preţ foarte mic de 0,98 de lei pe suta de pagini A4 tipărite, au câştigat cu acelaşi preţ şi la Braşov şi nu au putut face faţă comenzilor. Săptămâna trecută am fost nevoiţi să trimitem la Săvineşti 12 oameni de la noi de la Prefectură pentru a-i ajuta la tăiat, capsat, finisat şi ambalat buletinele de vot. Am reuşit să finalizăm operaţiunea de tipărire a buletinelor de vot'', a spus Harasim.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA. Apel pentru Brâncuși

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA Candidatul PMP la Primăria Suceava, Marian Andronache, a făcut apel, vineri, într-o conferinţă de presă, la candidaţii la funcţia de primar să doneze bani pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi ''Cuminţenia Pământului'', afirmând că a donat 100 de euro.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA ''Începând cu 19 mai s-a demarat campania pentru a cumpăra opera ''Cuminţenia Pământului'' a lui Brâncuşi. Am donat suma de 100 de euro şi fac un apel la toţi candidaţii de primar să aloce 100 de euro către cumpărarea acestei sculpturi'', a spus Andronache.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA Andronache a arătat că a semnat un angajament cu Consiliul Elevilor, pentru a sprijini rezolvarea problemelor semnalate de aceştia.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA ''Am semnat un angajament cu Consiliul elevilor prin care dorim ca împreună să putem rezolva problemele semnalate de elevii din oraş. Printre puncte am regăsit şi elemente din programul meu de modernizare şi dotare a şcolilor şi liceelor, astfel încât condiţiile să fie foarte bune. Dascălii să îşi vadă de educaţie, iar problema confortului în şcoli să aparţină primăriei'', a spus Andronache.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA Guvernul şi Ministerul Culturii au lansat joi oficial campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi - "Cuminţenia Pământului".

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA SUCEAVA Potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES, campania se va derula până pe 30 septembrie şi are nevoie de un sprijin cât mai larg, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Ateneului Român.

sursa: agerpres

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close