Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 REZULTATE ALEGERI PITEȘTI. Primarul independent Pendiuc a pierdut la limită

REZULTATE ALEGERI PITEȘTI. Primarul independent Pendiuc a pierdut la limită

REZULTATE ALEGERI PITEȘTI. Primarul independent Pendiuc a pierdut la limită
de S.T.    |    06 Iun 2016   •   09:44

ALEGERI LOCALE 2016. Independentul Tudor Pendiuc, primar al municipiului Piteşti din anul 1992, a pierdut la limită alegerile de duminică în faţa principalului să contracandidat, viceprimarul Cornel Constantin Ionică (PSD), conform rezultatelor provizorii publicate de Biroul Electoral Central (BEC).

După centralizarea rezultatelor de la toate cele 89 de secţii de votare din Piteşti a rezultat o diferenţă de sub 400 de voturi între cei doi candidaţi. Astfel, Cornel Constantin Ionică a obţinut 11.968 de voturi, iar Tudor Pendiuc 11.600 de voturi.

Fostul social-democrat Tudor Pendiuc, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, a candidat ca independent pentru al şaptelea mandat de primar al municipiului Piteşti.

Pendiuc a decis să intre în cursa electorală ca independent după ce PSD Piteşti l-a desemnat pe viceprimarul Cornel Constantin Ionică drept candidat pentru funcţia de primar al municipiului Piteşti.

Tudor Pendiuc a condus administraţia locală a municipiului Piteşti din anul 1992, fiind cel mai vechi primar de municipiu din ţară. La alegerile anterioare, cele din 2012, Pendiuc a candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) şi a obţinut aproape 48.000 de voturi, reprezentând 69,25% din total.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI Deputatul Andrei Gerea, candidatul ALDE la funcţia de primar al municipiului Piteşti, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru ca oraşul să-şi recapete strălucirea pe care a avut-o.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI "Este un moment important pentru Piteşti şi sper ca, începând de astăzi, oraşul să-şi recapete strălucirea de altădată, să-şi recapete forţa sa tradiţională. (...) Pentru asta am votat, ca oraşul să-şi recapete strălucirea. Îmi doresc să devină cu adevărat parte dintr-un circuit economic solid, să devină un oraş care să poată să ofere perspective locuitorilor săi, tinerilor în special, pentru că avem o tradiţie frumoasă şi trebuie să ne afirmăm ca atare", a spus Gerea.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI El s-a arătat optimist în ceea ce priveşte desfăşurarea scrutinului fără incidente.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI  "Sper să avem o zi liniştită din acest punct de vedere, până la urmă cred că este o chestie de civilizaţie", a mai spus candidatul ALDE.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PITEȘTI. Ce a votat candidatul PSD

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Piteşti, viceprimarul Cornel Constantin Ionică, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru un oraş cu care cetăţenii să se mândrească.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI "Am votat cu speranţă de bine pentru piteşteni, cu gânduri bune, să fim aproape de oameni şi să ducem lucrurile bune până la capăt. Lucrurile începute şi altele care vor începe să fie în folosul oamenilor (...). Am votat pentru un oraş frumos, un oraş în plină dezvoltare, un oraş cu care să ne mândrim", a spus Ionică.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI El a adăugat că şi-ar dori ca cetăţenii să meargă în număr cât mai mare la urne şi să voteze în cunoştinţă de cauză.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI "Aş vrea ca piteştenii să vină la vot într-un număr cât mai mare, pentru că de votul lor depinde viitorul oraşului. Este foarte bine dacă vor veni şi mai ales dacă vor vota cu cine doresc ei, dar în cunoştinţă de cauză, pentru că oraşul are nevoie de viziune, de dezvoltare, de viitor", a mai spus candidatul PSD.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PITEȘTI. Ce a ales candidatul PNL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI Narcis Sofianu, candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Piteşti, şi-a exprimat duminică speranţa că viitoarea administraţie locală va da dovadă de mai multă responsabilitate.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI "Sper să avem după acest vot o administraţie mai responsabilă şi mai decentă. Există viaţă şi după alegeri şi sper ca majoritatea celor care vor vota să fie cât mai puţin dezamăgiţi de cei pe care i-au ales", a declarat Sofianu la ieşirea din secţia de votare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI El a adăugat că şi-ar dori ca numărul celor care merg la vot să fie cât mai mare, pentru ca aleşii locali să aibă o cât mai largă reprezentativitate.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PITEȘTI. Câți argeșeni votează

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI Aproape 540.000 de alegători sunt aşteptaţi în cele 520 de secţii de votare care vor fi deschise în judeţul Argeş pentru alegerile locale din 5 iunie.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI Potrivit datelor comunicate de Instituţia Prefectului Argeş, în listele electorale permanente sunt înscrişi 538.433 de alegători, dintre care 148.693 în municipiul Piteşti.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI Au fost tipărite 1.780.500 de buletine de vot, câte 593.500 pentru alegerea primarilor, consilierilor locali şi respectiv consilierilor judeţeni, numărul fiind cu 10% mai mare decât cel al alegătorilor din listele electorale permanente.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI  Pentru Consiliul Judeţean Argeş au fost înregistrate 10 candidaturi independente sau liste de candidaturi. La consiliile locale, cele mai multe candidaturi sunt la Curtea de Argeş (14), Rucăr (13), Piteşti (11), Câmpulung Muscel, Albeştii de Muscel, Buzoeşti şi Uda (câte 10), iar cele mai puţine la Hârtieşti, Râca, Ungheni şi Poienarii de Argeş (câte două).

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI În opt localităţi rurale din Argeş au fost înregistrate doar câte două candidaturi pentru funcţia de primar, iar 23 dintre cei 102 edili aleşi în judeţ la alegerile din anul 2012 nu mai candidează pentru un nou mandat.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI Comunele în care s-au înregistrat doar două candidaturi sunt Cicăneşti, Ciomăgeşti, Hârtieşti, Izvoru, Poienarii de Argeş, Râca, Rociu şi Ungheni. La polul opus se află municipiile Piteşti şi Câmpulung Muscel, unde s-au înscris în cursa electorală câte 10 candidaţi la funcţia de primar.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI În cazul celor 23 de primari aleşi în 2012 care nu mai candidează pentru un nou mandat, şapte nu mai au dreptul de a fi aleşi în funcţii publice ca urmare a unor condamnări penale sau pe motive de incompatibilitate. În această situaţie se află edilii din comunele Albeştii de Muscel, Vultureşti, Budeasa, Stâlpeni, Uda şi Căteasca, precum şi de cel din municipiul Câmpulung Muscel.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI Protecţia celor 103 birouri electorale de circumscripţie pentru zilele de 3 şi 4 iunie este asigurată de 210 poliţişti şi jandarmi, iar protecţia celor 520 de secţii de votare pentru zilele de 4 şi 5 iunie va fi asigurata de 1.040 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (poliţişti, jandarmi, pompieri şi angajaţi de la serviciile de permise, paşapoarte sau imigrări).

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA PITEȘTI La nivelul judeţului Argeş au fost constituite şi 119 echipe operative formate din poliţişti, care au acţionat în timpul campaniei electorale şi vor fi active inclusiv în ziua alegerilor, pentru verificarea tuturor sesizărilor şi pentru soluţionarea oricăror situaţii neprevăzute.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close