Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 REZUTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI

REZUTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI

REZUTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI
05 Iun 2016   •   11:47

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI. Candidaţii la primăria Municipiului Vaslui au răspuns întrebărilor AGERPRES privind problemele oraşului şi soluţiile ce pot fi identificate pentru rezolvarea acestora: 1. Care sunt principalele investiţii în infrastructură pe care le aveţi în vedere? 2. Investiţiile în educaţie îşi găsesc loc în programul dumneavoastră electoral? 3. Vasluiul este un un oraş cu o problematică socială complexă. Care ar fi planurile dumneavoastră pentru creşterea calităţii vieţii în oraş? REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Marius Acasandrei - PMP

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Problema şoselei de centură va fi o prioritate, fiindcă devierea traficului greu din municipiu este nu doar o necesitate strategică, ci şi o problemă de civilizaţie şi chiar de de sănătate publică. Totodată, am în vedere introducerea apei curente în suburbii şi reabilitarea străzilor din cartierele periferice.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Investiţiile în educaţie sunt esenţiale, pentru că şcoala este baza dezvoltării societăţii. Vom susţine unităţile şcolare şi vom asigura elevilor din Vaslui un învăţământ de calitate.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Am gândit un plan de motivare financiară a cetăţenilor care îşi izolează termic faţadele locuinţelor, iar pe termen mediu doresc să demarez construirea unui aşezământ pentru persoanele vârstnice, simultan cu programul destinat tinerilor, care vizează construirea de locuinţe şi identificarea de noi terenuri pentru construirea de case. Pe termen lung, alături de echipa de consilieri locali ai PMP, vreau să facem demersurile necesare pentru înfiinţarea unui parc industrial în municipiul Vaslui.
Vreau să uşurez contactul cetăţenilor cu Primăria şi Consiliul Local, prin înfiinţarea unor sedii administrative în toate suburbiile, deoarece oamenii trebuie să aibă în imediata lor vecinătate un birou al Primăriei, cu un funcţionar căruia să i se adreseze.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Marius Arcăleanu - PNL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Asfalt neted pe toate drumurile oraşului, inclusiv pe străduţele din cartiere sau pe cele din noile zone rezidenţiale, nu trebuie să reprezinte un lux. Este expresia unui minimum de civilizaţie. La fel, un trafic rutier fluid şi construcţia de locuri de parcare sunt simple semne ale normalităţii. Vom aplica metode moderne de refacere a trotuarelor, prin pavelare, dar şi cu amenajarea de rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Vom realiza cel puţin 1.500 de locuri de parcare în cartiere şi alte 500 în centru.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI În calitate de primar îmi voi asuma ca prioritate finanţarea sistemului educaţional din Vaslui. Vom construi atâtea săli de clasă cât este nevoie pentru ca elevii vasluieni să înveţe numai dimineaţa. Eu şi echipa PNL vom atrage finanţare europeană pentru construirea unui campus modern pentru elevii din învăţământul profesional şi tehnic. Ca primar, voi institui un premiu de 500 de lei pentru fiecare elev care va obţine media 10 la examenul de capacitate şi la bacalaureat.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Vom acorda gratuitate la transportul public în comun pentru toţi pensionarii de peste 65 de ani, indiferent de nivelul veniturilor. În primii doi ani de mandat voi amenaja şi moderniza 12 parcuri de joacă pentru copii în toate cartierele Vasluiului. Prima măsură pe care o voi lua ca primar va fi scăderea preţului la apa furnizată vasluienilor de către Aquavas. Voi stopa risipa şi incompetenţa din cauza cărora ne sunt umflate facturile la apă şi canalizare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Ovidiu Băetu - UNPR

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Acum, Vasluiul este un oraş blocat tinerilor. Este blocat tinerilor pentru că dezvoltarea unei infrastructuri urbane prietenoase cu locuitorii acestui oraş nu a fost prioritară pentru Primărie. Tinerii au nevoie de o reţea de piste pentru biciclete, au nevoie de spaţii de recreere. Tot din cauza infrastructurii deficitare, Vasluiul este blocat pentru orice investitor.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Educaţia reprezintă o bază solidă pentru dezvoltare şi, de aceea, ca primar, voi acorda o mare importanţă investiţiilor în educaţie.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Faptul că Vasluiul este un oraş blocat investitorilor se reflectă în nivelul de trai al oamenilor de aici. În Vaslui nu există o infrastructură favorabilă marilor companii, iar administraţia are în acelaşi timp o poziţie ostilă faţă de antreprenori. De aceea, Vasluiul ocupă, din păcate, un dezonorant loc 2 la nivel naţional după numărul de şomeri. Suntem, potrivit cifrelor, un judeţ sărac, dar totuşi foarte scump. Cu un salariu mediu care depăşeşte cu puţin 1.400 de lei, un vasluian plăteşte pentru traiul de zi cu zi aceleaşi costuri ca un locuitor din marile oraşe. Prin dezvoltarea unei infrastructuri rutiere care să faciliteze schimbul de mărfuri şi prin reducerea impozitelor şi taxelor locale, deblocăm Vasluiul pentru investitori. Mai mult decât atât, prin crearea unor programe de formare profesională adaptate cerinţelor de pe piaţa muncii putem creşte calitatea forţei de muncă, sporind astfel interesul investitorilor pentru Vaslui.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Christian Pavelescu - ALDE

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Reprezintă o prioritate reabilitarea şi asfaltarea tuturor drumurilor şi străzilor, dar şi extinderea reţelei de iluminat public, fluidizarea circulaţiei şi o politică tarifară pentru parcări. De asemenea, vom amenaja o parcare sub şi supraterană în centrul oraşului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Avem în vedere înfiinţarea unor studiouri de repetiţii şi dezvoltarea unor spaţii de creaţie şi expoziţie. Totodată, vom construi o bază sportive şi un bazin olimpic, prin finanţare europeană, guvernamentală sau parteneriat public-privat.
Instituirea de burse municipale pentru redescoperirea şi susţinerea meseriilor tradiţionale şi valorizarea meseriilor manuale este una dintre priorităţile mele. Totodată, am în vedere oferirea de spaţii gratuite timp de doi ani tinerilor care înfiinţează afaceri şi implementarea unor programe bazate pe demnitate şi respect destinate persoanelor cu dizabilităţi, cu scopul de a le implica activ în viaţa socială a oraşului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Vasile Pavăl - PSD

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Am spus încă de la începutul campaniei electorale că nu eu nu vin cu promisiuni nerealiste şi cu programe care nu pot fi realizate. Eu vorbesc pe lucruri concrete şi îmi doresc să pot continua ceea ce am început acum opt ani, astfel încât în anul 2020 Vasluiul să arate aşa cum ne dorim cu toţii. Priorităţile acestui mandat sunt legate de construcţia variantelor de ocolire a municipiului Vaslui şi investiţiile în suburbii. De asemenea, am în vedere continuarea fluidizării traficului, motiv pentru care vom finanţa construirea unui pasaj subteran în zona Gării. Vom reabilita, extinde şi moderniza reţeaua de apă şi canalizare şi vom extinde iluminatul public. Totodată, vom creşte suprafeţele împădurite şi vom diversifica oportunităţile de agrement în Vaslui. Vom înfiinţa un parc tehnologic, şi vom construi un baza nou şi un târg auto.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Vom continua modernizarea la standard europene a unităţilor de învăţământ, vom prelua şi moderniza Palatul Copiilor şi vom finanţa pregătirea profesională a cadrelor didactice, a parteneriatelor şcolare şi a burselor, măsuri care duc la reducerea abandonului şi absenteismului şcolar.
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Vom continua construcţia de locuinţe ANL şi locuinţe sociale, vom înfiinţa un centru rezidenţial pentru vârstnici, vom construi un centru social pentru persoane fără adăpost. De asemenea, vom amenaja un nou cimitir.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Alecsandru Volocaru - PND

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Vom amenaja o pistă de elicopter, este o investiţie minoră, dar care salvează vieţi. Vom pietrui toate drumurile din suburbiile Vasluiului şi vom demara proiecte de reabilitare durabilă a acestor zone. Vom redeschide ştrandul municipal la un nivel ridicat de siguranţă publică. Trebuie să spun că vinderea terenurilor sau a bunurilor imobile din proprietatea privată a statului nu va mai fi acceptată în mandatul meu de primar. Este inadmisibil ca în urma unor lucrări ample de reconstrucţie problema parcărilor să nu fie rezolvată. De aceea, vom amenaja prima parcare supraterană din Vaslui.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Educaţia este singura formă de emancipare a unui popor. Municipiul Vaslui a demonstrat în fiecare an că există atât copii foarte inteligenţi cât şi profesori foarte buni în meseria lor. Municipiul Vaslui ar putea deveni un centru educaţional recunoscut. Am în vedere rezolvarea cât mai rapidă a tuturor deficienţelor ce ţin de siguranţa copiilor în şcoli. Vom construi sub umbrela Palatului Copiilor un laborator dotat pentru ştiinţe, disponibil tuturor instituţiilor şcolare din oraş.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 VASLUI Recredibilizarea instituţiilor statului şi a funcţionarilor publici sau rezolvarea cu celeritate a tuturor problemelor legate de primărie, a tuturor celor care realizează un proiect de investiţii în Vaslui, sunt măsuri care ar duce la creşterea calităţii vieţii. Trebuie să scăpăm în primul rând de metehnele comunistoide. În orice ţară civilizată parcurile şi spaţiile verzi aparţin cetăţenilor, interzicerea accesului pe iarbă, interzicerea plimbatului animalelor de companie, interzicerea rolelor şi bicicletelor nu sunt altceva decât nişte sechele comuniste ce trebuie înlăturate imediat şi eu voi face acest lucru.

sursa: agerpres

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close