Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Conflict deschis în PNL. Bodea: "PNL stă în genunchi în fața președintelui Iohannis!" Reacția PNL

Conflict deschis în PNL. Bodea: "PNL stă în genunchi în fața președintelui Iohannis!" Reacția PNL

Conflict deschis în PNL. Bodea: "PNL stă în genunchi în fața președintelui Iohannis!" Reacția PNL
Sursa foto: Foto: Facebook / Ionut Stroe
07 Iun 2016   •   14:29

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL, a răspuns mesajului dur lansat de liberalul Bodea, care susține că PNL stă în genunchi în fața președintelui Iohannis și că liberalii trebuie să aplaude, indiferent ce spune președintele.

“Cred că declarațiile domnului senator sfidează logica și trădează anumite slăbiciuni în ceea ce privește necunoașterea unor aspecte constituționale. Nu există, în acest moment, niciun fel de relație instituțională între președintele țării și vreun partid politic. Da, PNL este cel care a susținut candidatura președintelui, dar de aici până la a crea o presupusă relație de subordonare între cele două entități, este cale lungă. Cred că domnul senator ar fi trebuit să își construiască argumentația pe alte chestiuni.”

Când vine vorba despre rezultatul alegerilor, Stroe a subliniat, ca și ceilalți lideri liberali, că în Capitală au existat probleme, dar, în restul țării, rezultatele au fost bune.

“Eu prefer să purtăm această dezbatere în interiorul PNL. Și e vorba despre București. Analiza se face în interiorul partidului și sigur că vor exista și măsuri și propuneri și schimbări, dacă se impune, unde se impune. Să știți că liderii adevărați, în asemenea perioade dificile se pot evidenția. La noi în partid, libera exprimare a fost mereu permisă.”

“Raționamentul nu stă în picioare, există prevederi constituționale care reglementează relația dintre președinte și partide politice.”

Întrebat dacă partidul are în vedere măsuri la organizația de București, în urma rezultatelor slabe de la alegeri, Stroe a explicat că nu are de unde să știe.

“Eu nu am spus că mă situez într-o anumită echipă, nu pot anticipa măsurile care vor fi luate mâine. Nu pot estima și nici nu îmi permit să fac asemenea estimări, cu atât mai mult cu cât sunt purtător de cuvânt al partidului. Există retrageri, cum este cea a domnului Predoiu, probabil că mâine va exista o analiză profundă pe toată organizația de București și vom vedea ce urmează.”

×
Subiecte în articol: purtator de cuvant PNL liberali presedinte
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close