Antena 3 Alegeri Locale 2016 Un lider PNL face acuzații grave. „Sunt cele mai prost organizate alegeri din 1990 încoace”

Un lider PNL face acuzații grave. „Sunt cele mai prost organizate alegeri din 1990 încoace”

de S.T.    |    05 Iun 2016   •   14:26
Un lider PNL face acuzații grave. „Sunt cele mai prost organizate alegeri din 1990 încoace”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, liderul PNL Mureş, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că în secţiile de votare din judeţ s-au întâmplat lucruri „inimaginabile”, din cauza distribuirii unui număr insuficient de buletine de vot, că nimeni nu a avut sub control începerea procesului electoral şi că acestea ar fi cele mai prost organizate alegeri de după 1990.

Sunt cele mai prost organizate alegeri din judeţul Mureş din 1990 încoace. Este inacceptabil ca în miez de noapte autoturisme să se plimbe prin judeţul Mureş cu buletine de vot. Procesul electoral a început ieri (sâmbătă, n.r.), la ora 16.00, iar ieri la ora 24.00 şi astăzi, la ora 1.00, preşedinţii de secţii de votare nu ştiau ce să facă, nu ştiau cum să încheie procesul verbal de recepţionare a buletinelor de vot. S-au întâmplat lucruri cu totul şi cu totul inimaginabile, nimeni nu a avut sub control începerea procesului electoral în judeţul Mureş la alegerile locale din 2016. Astăzi, am avut teleconferinţă la nivel naţional şi nicăieri în ţară nu s-a întâmplat o asemenea catastrofă din punct de vedere organizatoric. Dacă ar fi să vorbim din punct de vedere juridic, procesul electoral nici măcar nu putea începe”, a declarat Ciprian Dobre, potrivit Agerpres.

Senatorul PNL Marius Paşcan a arătat, la rândul său, că este inadmisibilă situaţia creată în judeţul Mureş, că în niciun judeţ din ţară nu s-a întâmplat acest lucru, care „este un atribut exclusiv al prefectului de a respecta legea şi a respecta elementar numărul de voturi la toate circumscripţiile în judeţ”.

ALEGERI LOCALE 2016. România votează! Cetățenii care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor, pot să-și exercite dreptul de vot, pe baza actului de identitate.

Alegătorii se pot prezenta la urne începând cu ora 7.00 și pot să voteze până la ora 21.00.

ALEGERI LOCALE 2016. Ce nu ai voie să faci de alegeri

ALEGERI LOCALE 2016. Oamenii sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege primarii şi consilierii locali care îi vor conduce în următorii patru ani.

În toată ţara sunt înregistraţi 18.274.891 de cetăţeni cu drept de vot care îşi vor putea exprima opţiunea electorală în peste 18.600 de secţii de votare.

Alegerile locale sunt însă marcate de câteva noutăţi. Primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin, iar preşedinţii consiliilor judeţene nu mai sunt aleşi direct de cetăţeni, ci vor fi desemnaţi de consilierii judeţeni.

Așa cum e firesc, alegerile vin cu reguli foarte stricte. Veți putea vota doar în orașul în care aveți domiciliul fără să mai existe secții speciale.

ALEGERI LOCALE 2016. Ce trebuie să faceţi când ajungeţi în secţia de votare. Iată procedura de vot

 

Și mare atenție să aveți actul de identitate valid. În cazul în care aveti buletinul expirat, doar astăzi, 5 iunie, îl puteti schimba în mai puțin de două ore.

Autoritățile avertizează: orice tentativă de fraudă poate aduce dosar penal și chiar pedeapsa cu închisoarea.

ALEGERI LOCALE 2016. Veţi primi trei buletine de vot sau patru dacă locuiţi în Bucureşti. Unul pe care sunt candidaţii la primărie, altul cu lista de consilieri locali şi unul cu lista de consilieri judeţeni. Pentru Capitală, vorbim de buletinul candidaţilor la primăria Generală, cel al candidaţilor pentru sectoare, unul cu lista consilierilor locali şi un altul cu lista consilierilor generali.

Mare atenţie, ştampila trebuie pusă doar în interiorul patrulaterului unde este scris numele candidatului dorit.

ALEGERI LOCALE 2016. Puteţi vota o singură dată, altfel aţi putea ajunge după gratii.

Antena 3 a pregătit un maraton de ediţii speciale, iar câştigătorii alegerilor vor fi anunţaţi diseară la ora 21:00 la Sinteza Zilei. Reporterii Antena 3  vă vor aduce pe parcursul întregii zile cele mai noi informaţii despre alegeri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close