Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 100 de minute: Sondajul care aruncă în aer toate calculele politice, înainte de alegerile parlamentare

100 de minute: Sondajul care aruncă în aer toate calculele politice, înainte de alegerile parlamentare

100 de minute: Sondajul care aruncă în aer toate calculele politice, înainte de alegerile parlamentare
Sursa foto: Foto: Nicusor Dan/Facebook
23 Noi 2016   •   17:31

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Alessandra Stoicescu a prezentat, la 100 de minute, de la Antena 3, rezultatele unui sondaj Kantar-TNS care arată o situaţie de-a dreptul şocantă faţă de ce se ştia până acum din sondajele altor formaţiuni politice.

Potrivit sondajului, USR ar fi ajuns la 19%, faţă de 18% cât ar avea PNL. PSD ar avea 40% în sondajul USR, iar ALDE şi PMP câte 7%. Un alt şoc ar fi faptul că UDMR are doar 3%, deci sub pragul electoral de 5%. Tot 3% ar avea şi PRU, iar Alianţa Noastră România este la 2%.

Trebuie precizat că sondajul Kantar-TNS a fost realizat la comanda USR și a luat în considerare doar opţiunile celor care au afirmat că vor vota.

Sondajul a fost desfăşurat în perioada 11-21 noiembrie 2016, prin telefon, pe un eșantion de 1003 respondenţi.

Potrivit lui Nicușor Dan, studiul este reprezentativ pentru populaţia României cu drept de vot, stratificat pe cote de gen, vârstă, educaţie, regiune şi mărimea localităţii conform datelor din anexă.

Datele au fost ponderate cu o eficienţă de ponderare de 98% iar marja de eroare a studiului este de +/- 3.1% la un nivel de incredere de 95%.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan sondaj alegeri parlamentare
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close