Antena 3 Alegeri Parlamentare 2016 Alegeri parlamentare 2016. Dragoș Pâslaru s-a decis în legătură cu o viitoare candidatură

Alegeri parlamentare 2016. Dragoș Pâslaru s-a decis în legătură cu o viitoare candidatură

20 Oct 2016   •   10:57
Alegeri parlamentare 2016. Dragoș Pâslaru s-a decis în legătură cu o viitoare candidatură
Sursa foto: Foto: gov.ro

Alegeri parlamentare 2016. Dragoș Pâslaru, ministrul Muncii a pus punct speculațiilor și a recunoscut ce va face la aceste alegeri parlamentare. ”Speculații au fost destule. Intrăm într-o perioadă sensibilă în care orice afirmație sau decizie este folosită electoral. Cred că trebuie să elimin acest spațiu de manevră speculativă în dezbaterea publică.

Nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. În destule rânduri am fost afiliat politic - de către alții - pe unde s-a putut.

Au fost ziariști care m-au întrebat totuși și pe mine despre aceste zvonuri. Ei și-au făcut datoria în mod onest și le mulțumesc public pentru felul în care au ales să își facă meseria.

Am primit oferte onorante de la partide serioase si orientate către viitor si cred ca implicarea politica este importanta pentru consolidarea democrației si dezvoltarea țării. Si atunci ramane întrebarea de ce am luat decizia de a nu ma implica acum.

Celor care iși pun aceasta întrebare, si evident, opiniei publice le răspund că datoria mea este de a duce la bun sfârșit proiectele pe care le-am început la Ministerul Muncii. Mi-am asumat alături de premierul Cioloș și alături de colegii din Guvern misiunea de a reforma si a construi masuri si principii oneste, sustenabile și predictibile în politica de ocupare, salarială și în domeniul asistenței sociale. Avem nevoie de locuri de munca, de salarii decente, de servicii sociale. Nu de pomeni electorale.

E nevoie de o reformă fundamentală în aceste domenii ale Ministerului Muncii. Lucrăm intens la ea intr-o echipa formidabila și o vom livra.

Chiar dacă utilizarea excesivă a cuvântului „reformă” a dus la deprecierea semnificației acestuia, eu cred că a elabora - într-un timp totuși scurt - un set de masuri, instrumente si principii care să servească dezvoltării României pe termen mediu și lung înseamnă reformă în adevăratul sens al cuvântului.

Asta este misiunea mea. Asta este misiunea Guvernului. Asta îmi doresc să fie misiunea viitorului Parlament al României.

Repet, nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. Cu siguranță m-aș bucura însă să văd proiectele de la Ministerul Muncii continuate și puse în aplicare în interesul românilor”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close