Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Presa internaţională, despre alegerile din România

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Presa internaţională, despre alegerile din România

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Presa internaţională, despre alegerile din România
de S.T.    |    11 Dec 2016   •   16:28

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Alegerile din România se află duminică în centrul atenţiei presei internaţionale, care notează că PSD este favorit la scrutin, în special pentru că rata de participare se anunţă mică. 

„Românii votează duminică în alegeri parlamentare în urma cărora puterea va fi încredinţată, probabil, din nou social-democraţilor (PSD), care pledează pentru o politică fiscală relaxată, dar care sunt percepuţi ca permisivi în privinţa corupţiei endemice”, scrie Reuters, potrivit news.ro.

Agenţia aminteşte că PSD şi-a concentrat campania pe promisiunea de a suplimenta cheltuielile în domeniul social, pentru a creşte standardele de viaţă în ţara ce “rămâne una dintre cele mai sărace şi mai puţin modernizate” din UE, la 10 ani de la aderare.

Jurnaliştii străini apreciază că, spre deosebire de majoritatea europenilor, românii nu au fost foarte nemulţumiţi de măsurile de austeritate şi sunt în continuare eurofili.

ASSOCIATED PRESS afirmă că alegerile din România, unul dintre cele mai sărace state din UE şi percepută drept unul dintre cele mai corupte, sunt umbrite tocmai de acest flagel. Cel mai mare partid din ţară, PSD, va câştiga, potrivit sondajelor, şi probabil că va fi nevoit să formeze o majoritate cu formaţiunile mai mici, relatează AP.

Şi agenţia franceză AFP scrie că PSD, susţinut de o bază electorală solidă în rândul populaţiei în vârstă şi din zonele rurale, este favorit, la finalul unei campanii marcate de promisiuni de creşteri de salarii şi de pensii.

France-Presse estimează că rata de participare va fi de circa 40%, la fel ca la scrutinele precedente, din cauza dezinteresului alegătorilor şi a lipsei de încredere în clasa politică.

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close