x close

Alegeri parlamentare 2016. Secţii de votare au fost deschise la Kabul, Kandahar, Priştina şi Saraevo pentru militarii români aflaţi în misiune

11 Dec 2016   •   09:33
Alegeri parlamentare 2016. Secţii de votare au fost deschise la Kabul, Kandahar, Priştina şi Saraevo pentru militarii români aflaţi în misiune Foto: Agerpres

Alegeri parlamentare 2016. Militarii români aflaţi în misiune votează la secţiile deschise la Kabul, Kandahar, Priştina şi Saraevo, iar misiunile au fost planificate astfel încât militarii să îşi poată exercita dreptul la vot.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că ”Rechinii Albi” din Batalionul 341 Infanterie au început, de câteva ore, să-şi exercite dreptul la vot în teatrul de operaţii din Afganistan.

Pentru cei 631 de militari aflaţi în misiune în Afganistan au fost organizate două secţii de votare în bazele militare din Kabul şi Kandahar. De asemenea, militarii aflaţi în misiune în Kabul pot vota şi la secţia organizată în incinta

Ambasadei României. Buletinele de vot, ştampilele şi celelalte materiale necesare procesului de vot au fost transportate în teatru cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.

În Balcanii de Vest, angajaţii MApN pot vota în secţia organizată la Priştina, în teatrul de operaţii din Kosovo (56 de militari), şi în cea din Saraevo, în cadrul ambasadei ţării noastre în Bosnia şi Herţegovina (38 de militari).

Misiunile au fost planificate astfel încât militarii să îşi poată exercita dreptul la vot ţinând cont şi de evoluţia situaţiei de securitate din zonele de operaţii, precizează Ministerul Apărării Naţionale.

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati