Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Va guverna PSD cu PNL din nou? Răspunsul lui Liviu Dragnea

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Va guverna PSD cu PNL din nou? Răspunsul lui Liviu Dragnea

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Va guverna PSD cu PNL din nou? Răspunsul lui Liviu Dragnea
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Noi 2016   •   22:41

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că premierul Dacian Cioloş i-a produs multă dezamăgire, întrucât ar fi minţit că nu se va implica în lupta politică şi pentru că nu doreşte să îşi asume apartenenţa la vreun partid politic.

Întrebat dacă PSD va guverna alături de PNL în cazul unui scor sub 40% în alegeri, liderul social-democrat a spus că nu, la fel şi nici cu UDMR, după ultimele declaraţii ale liderului Uniunii referitoare la Unirea din 1918, arătând că formaţiunea sa doreşte să obţină o majoritate parlamentară alături de ALDE.

'Asta este dorinţa noastră legitimă, ca, la aceste alegeri, noi, împreună cu ALDE, să putem avea o majoritate în parlament şi să facem majoritatea guvernamentală, respectiv guvernul cu colegii de la ALDE (...) UDMR? După astfel de declaraţii, categoric nu, şi nu numai. Nu putem guverna cu PNL, şi aici nu e vorba nici de aroganţă, nu e vorba nici de răutate, nici de duşmănie. Este vorba despre pragmatism. România, în următorii ani, are nevoie de un guvern stabil, un guvern coerent şi un program de guvernare sănătos, care să producă creştere economică şi să aibă continuitate în actul guvernare. Guvernul potenţial sau ipotetic PSD - PNL din 2017 ar fi în oglindă guvernul PSD-PDL din 2009, care, în câteva luni de zile, se rupe. Asta înseamnă că ne batem joc de oameni, toate speranţele tuturor celor care votăm în decembrie o să fie aruncate la coş, pentru că o să ne certăm după câteva luni de zile de ce nu există compatibilitate absolut deloc între actuala structură de conducere a celor de la PNL şi cei din PSD', a afirmat Dragnea.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close