Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Băsescu exclude alianțele cu PSD și PNL după alegeri

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Băsescu exclude alianțele cu PSD și PNL după alegeri

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Băsescu exclude alianțele cu PSD și PNL după alegeri
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    11 Noi 2016   •   20:14

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri, la Timişoara, că după alegerile din luna decembrie exclude orice alianţă cu PSD, afirmând că ”nici PNL nu reprezintă o soluţie mai bună”. 

”Practic, noi nu avem soluţii convenabile, dar exclud orice alianţă cu PSD. Nici PNL nu reprezintă o soluţie mai bună, dar cel puţin nu miroase aşa de urât”, a spus Traian Băsescu. 

De asemenea, Băsescu a afirmat că, dacă partidul pe care îl conduce va intra la guvernare, una dintre condiţiile de pe masa discuţiilor va fi ”ca PMP să dea prim-ministrul Guvernului. De asemenea, structura Guvernului va trebui să aibă în mod obligatoriu Ministerul Reunificării”. 

Traian Băsescu a punctat în discursul său câteva dintre priorităţile Programului de guvernare al PMP, remarcând că după accederea în NATO şi integrarea în UE a României, următorul obiectiv de ţară este unirea cu Republica Moldova, ca proiect politic pe care ”merită să ţi-l asumi ca ţară responsabilă pentru viitorul ei”. 

Băsescu a vorbit şi despre problema demografică cu care se confruntă România, afirmând că în orizontul anului 2050 s-ar putea ajunge ca populaţia să scadă la 16,5 milioane de locuitori, dacă nu se iau măsuri de sporire a natalităţii. 

Băsescu a afirmat că este nevoie de ”modernizarea completă a sistemului de sănătate, de punerea lui pe baze de funcţionare concurenţiale şi mai ales de scoaterea medicilor din categoria bugetarilor”, pentru a fi mai bine retribuiţi. 

Preşedintele PMP a declarat că doreşte ca Legea Educaţiei să fie reintrodusă în sistem şi lăsată să funcţioneze neîntrerupt cinci ani, pentru ''a restabili demnitatea sistemului de educaţie''. 

Traian Băsescu a spus că investiţiile în infrastructură nu sunt la nivelul dorit, afirmând că deşi ''România are alocate de la UE 43 de miliarde de euro, din care 9,5 miliarde de euro numai pentru infrastructură, nu s-a licitat nici măcar un tronson de autostradă'' de către actualul executiv. Băsescu a propus reîmpădurirea României în zonele defrişate, iar pentru agricultură sunt esenţiale, în opinia sa, relansarea marilor investiţii, între care canalul Siret-Bărăgan şi Canalul Dunăre - Bucureşti. 

În ce priveşte justiţia, el a cerut ''respectarea cu sfinţenie a ceea ce scrie în Constituţia României, drepturile fundamentale ale omului şi dreptul la un proces corect''. 

Traian Băsescu a fost prezent vineri la Timişoara la lansarea candidaţilor PMP Timiş în campania pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, listele fiind deschise la Senat de profesorul universitar Radu-Liviu Şumălan de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, iar la Camera Deputaţilor de Cornel - Mircea Sămărtinean. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare 2016 aliante
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close