Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Dacian Cioloș, la mitingul PNL: "Schimbarea începe cu noi înșine! România nu se mai poate construi cu lideri mesianici"

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Dacian Cioloș, la mitingul PNL: "Schimbarea începe cu noi înșine! România nu se mai poate construi cu lideri mesianici"

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Dacian Cioloș, la mitingul PNL: "Schimbarea începe cu noi înșine! România nu se mai poate construi cu lideri mesianici"
06 Noi 2016   •   18:21

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Partidul Naţional Liberal și-a lansat duminică, într-un miting electoral care din Piaţa Revoluţiei, candidaţii la alegerile parlamentare şi programul de guvernare. La miting a participat şi premierul Dacian Cioloş.

Traficul este în continuare deviat în centrul Capitalei, din cauza acestui miting. Restricţiile au început de la ora 15:00 şi sunt în vigoare până la ora 20:00.

Peste 20.000 de oameni au participat la miting.

Iată discursul integral al premierului Dacian Cioloș, candidat din partea PNL pentru funcția de premier, după alegerile parlamentare.

"Sunt aici pentru că ați decis să susțineți platforma România 100. Și îmi doresc ca aceasta să nu fie doar o înșiruire de enunțuri, să nu fie doar iluzii, cum spunea un politician. Aceste principii, pe care le-am pus acolo și am încercat să le experiemntăm în acest an, trebuie să ne modeleze fiecare acțiune în anii care vin. Onestitatea, bunul simț, munca cinstită, nu sunt iluzii. Trebuie să ne construim acțiunea în jurul lor. Și simt că acest lucru este posibil. Este posibil să coborăm ideile în fapte. Mai ales când avem de întâmpinat dificultăți.

În al doilea rând, pentru a face aceste lucruri, avem nevoie de schimbare în politică. Avem nevoie de schimbare în politică și în partidele politice. Sunt multe lucruri pe care partidele le-au învățat în acești 25 de ani, dar sunt multe lucruri pe care trebuie să le uităm. Trebuie să respirăm onestitate, adevăr și să avem curajul să recunoaștem când greșim și să avem forța ca atunci când ne implicăm în ceva, să nu o facem din interes propriu, ci pentru că am venit în politică să dăruim. Eu, cu astfel de partide politice mi-aș dori să lucrez. Astfel de atitudini ar duce la recâștigarea încrederii în clasa politică.

Dincolo de asta, mai cred un lucru și vă rog să îl acceptați cu toată sinceritate. Am văzut în diferite pancarte și în filmul prezentat, s-a vorbit despre lideri. Cred că România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici, cred că România are nevoie să accepte această schimbare. Am cerut în acești ani schimbare, am cerut unor lideri să își asume și să facă această schimbare. Eu v-aș ruga, poate aici este greu, dar v-aș ruga să vă gândiți în ce fel, noi, fiecare dintre noi, putem să ne schimbăm pe noi înșine, pentru a cere și conducerii să se schimbe.

Schimbarea începe cu noi înșine! Fiecare în parte. Și apoi, cu această schimbare asumată, în bine, în a face lucrurile altfel, nu avem de ce să ne temem, această schimbare de atitudine se va transforma într-o schimbare în societate. Eu mi-am ghidat mereu acțiunea după propria conștiință. Singura care poate să îmi dicteze lucruri este conștiința, care izvorăște din inimă. Nimeni nu poate să îmi ceară și să vă ceară să mințim, nu poate să ne ceară să facem altceva decât ceea ce noi simțim. Pentru că fiecare dintre noi are felul lui de a fi și de a acționa. Doar așa noi putem evolua, ca societate, să facem lucrurile mai bine. România guvernată de bun-simț înseamnă România care își asumă propria conștiință. Avem nevoie mai mult ca oricând de această implicare. Lipsa implicării naște monștri. Și este mai greu să ne batem cu aceștia decât să o facem la timp și să ne asumăm implicarea. Mai întâi prin vot și apoi cu toate elementele.

Aș încheia spunând că unii oameni spuneau că vor România înapoi. Eu cred că, mai mult ca oricând, având România noastră, asumându-ne, e bine să vedem o Românie înainte. Vă mulțumesc și sper să vă văd la fel de entuziaști în fiecare clipă a vieții dumneavoastră", a spus Dacian Cioloș, în fața publicului adunat la miting.

Dacian Cioloș este propunerea PNL pentru funcția depremier.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close