Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 De ce riscă Victor Ponta să nu poată candida la Parlamentare

De ce riscă Victor Ponta să nu poată candida la Parlamentare

De ce riscă Victor Ponta să nu poată candida la Parlamentare
06 Sep 2016   •   16:10

Decizia procurorilor de a-l pune sub control judiciar pe Victor Ponta ar putea avea efecte dezastruase pentru fostul premier.

Potrivit statutlui PSD, membrii partidului care se află în arest preventiv, arest la domiciliu sau control judiciar nu vor avea susţinerea pentru ocuperea de funcţii politice sau administrative.

Cu alte cuvinte, Ponta nu va putea fi inclus pe liste la alegerile din acest an.

Mai mult, controlul judiciar îi îngreunează lui Victor Ponta eventuala trecere la PRU pentru că procurorii i-au interzis să comunice cu Sebastian Ghiţă, şi el suspect în dosar, şi care este deja membru în noul partid.

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, de către procurorii DNA Ploieşti, în dosarul în care a fost audiat marţi.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Victor Ponta este urmărit penal într-un nou dosar, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

La ieşirea de la DNA, Victor Ponta a spus că nu poate să facă declaraţii în acest dosar, procurorul comunicându-i o decizie în acest sens.

Citește și Care sunt acuzațiile oficiale ale DNA la adresa lui Victor Ponta

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close