Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Incertitudine în USR, după rezultatul alegerilor. Mihai Goțiu: ”Sunt sau nu sunt senator?”

Incertitudine în USR, după rezultatul alegerilor. Mihai Goțiu: ”Sunt sau nu sunt senator?”

Incertitudine în USR, după rezultatul alegerilor. Mihai Goțiu: ”Sunt sau nu sunt senator?”
Sursa foto: Foto: Mihai Goțiu
12 Dec 2016   •   10:53

Jurnalistul Mihai Goțiu, care a candidat pe listele USR Cluj la Senat, a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care își calculează șansele de a ajunge în Parlament, având în vedere că a ocupat poziția trei pe listele partidului.

”Sunt sau nu sunt senator? E întrebarea pe care o primesc deja de aproape 10 ore și la care nu am (încă) un răspuns. N-am apucat să documentez toate scenariile că la ora 06:00 (șase) AM am ieșit din Secția de vot nr. 34, unde am securizat ultimele sute de voturi pe care le-ați acordat USR.

Situația la ora actuală stă așa: Clujul va trimite în Parlament 4 senatori; scorurile (numărătoarea oficială cu peste 95% secții adunate) zice că, în jud. Cluj, PNL are 27,98%, PSD - 26,14%, USR - 15,2% și UDMR - 14,55%. Practic sunt pe poziția 3 din cele 4 locuri eligibile - indiferent cât se redistribuie după ce de la PNL și PSD se scad 25% (”porția” unui senator complet), restul care rămâne n-are cum să treacă peste mine.

Dincolo însă de orice calcule și redistribuiri, vreau să vă mulțumesc tuturor celor care v-ați implicat și celor care m-ați votat, rezultatul de la Cluj e absolut incredibil - în vară USR Cluj încă nu exista, iar acum a devenit una dintre forțele politice ale orașului și județului, cu un scor aproape dublu față de al partidului la nivel național.

O să mai analizăm ce s-a întâmplat, dar cei 20.0000 de cetățeni care au ieșit în plus la vot, în Cluj-Napoca, în plus față de alegerile din vară, faptul că în zeci de secții am fost și peste PNL, și peste PSD, și peste UDMR reprezintă un vot de încredere uriaș și o responsabilizare pe măsură. Avem cu cine merge mai departe! Vă mulțumesc!”, a scris acesta pe Facebook.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close