Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Băsescu pune un alt jurnalist de casă pe listele PMP. Unul cu probleme mari cu justiția

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Băsescu pune un alt jurnalist de casă pe listele PMP. Unul cu probleme mari cu justiția

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Băsescu pune un alt jurnalist de casă pe listele PMP. Unul cu probleme mari cu justiția
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Oct 2016   •   18:09

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Jurnalistul Dan Andronic intră în politică. Trimis în judecată în dosarul retrocedăril Fermei Băneasa alături de omul de afaceri Remus Truică și de prințul Paul Lambrino, patronul Evenimentului Zilei și-a anunțat pe Facebook candidatura din partea PMP la alegerile parlamentare, urmând să ocupe locul 1 pe lista formațiunii în Giurgiu, la Camera Deputaților.

”Marți am primit oferta de la Traian Băsescu. Am avut la dispoziție o oră ca să mă decid dacă accept oferta pentru locul 1 la Camera Deputaților, pe listele de la Giurgiu. Mi-a spus că nu e un fotoliu sigur, ci că e un loc cu bătaie. I-am zis că, de când ne știm ne tot batem, așa că ne mai batem o dată. Nu am de gând să renunț la pasiunea mea - gazetăria și îmi voi scrie editorialele direct din Parlament. Primul proiect la nivel național va viza revigorarea presei și a culturii, în special a vânzărilor de carte. Iar pentru Giurgiu, sunt atât de multe de făcut...", a declarat Andronic.

Cine este Dan Andronic

Dan Andronic este cel de-al doilea ziarist de casă al lui Traian Băsescu care intră în PMP, după Robert Turcescu, fost candidat la Primăria Capitalei și consilier general la București.

În vârstă de 46 de ani, Andronic și-a început cariera în presă chiar la Bulina Roșie, după cum este supranumit Evz, fiind apoi realizator și director la Tele7 ABC. De aici a ajuns la Prima TV, după care a urmat ziarul Curentul și apoi scaunul de director general la Realitatea TV.

Din presă, Andronic a migrat în consultanță politică. Împreună cu Bogdan Teodorescu a făcut consiliere politică pentru Adrian Năstase, la alegerile pierdute din 2004, pentru ca mai apoi să fie consultant politic al lui Călin Popescu Tăriceanu pe vremea când acesta era premier. De altfel, Tăriceanu a fost invitat de onoare la nunta lui Andronic de la Monaco.

De la Tăriceanu, Andronic a trecut la PDL și Traian Băsescu. A rămas un apropiat al fostului președinte, mai ales potrivit dezvăluirilor apărute în presă, care susțineau că Evz era controlat de Elena Udrea.

Trimis în judecată

În luna mai a acestui an, Andronic a fost trimis în judecată alături de Remus Truică, Prințul Paul și alte persoane în dosarul retrocedării Fermei Băneasa.

Procurorii DNA Brașov i-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Remus Truică, pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, și pe prințul Paul, pentru cumpărare de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată, și complicitate la abuz în serviciu.

Andronic este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, în forma aderării, și complicitate la trafic de influență, în formă continuată.

Pe lista din acest dosar apare și fostul partener de consultanță al lui Andronic, Tal Silberstein, dar și oamenii de afaceri israelieni Benyamin Steinmetz și Moshe Agavi.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close