Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Kelemen Hunor: Rezultatul UDMR este bun. Vrem un nou pact social între majoritate şi minoritate

Kelemen Hunor: Rezultatul UDMR este bun. Vrem un nou pact social între majoritate şi minoritate

Kelemen Hunor: Rezultatul UDMR este bun. Vrem un nou pact social între majoritate şi minoritate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    11 Dec 2016   •   22:28

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, după prezentarea exit-poll-urilor, că este mulţumit de rezultatele obţinute de formaţiunea sa, care va avea o reprezentare mai mare în parlament decât până acum. 

"Trebuie să aşteptăm rezultatele finale, dar, aşa cum arată în acest moment informaţiile din interiorul organizaţiilor noastre, dar şi exit poll-urile, noi avem astăzi un rezultat bun, peste 6%. Vom avea o reprezentare puternică, o reprezentare proporţională şi trebuie să le mulţumim alegătorilor noştri. (...) Eu sunt convins că această prezenţă la vot ne dă nu numai o legitimitate mare, dar şi o putere de muncă şi putere de convingere în fiecare moment când vom merge în Parlament şi vom lupta pentru o Românie mai bună, pentru o Transilvanie mai puternică, pentru drepturi şi pentru minoritatea maghiară, dar şi când vorbim despre locuri de muncă, despre economie, despre problemele sociale şi problemele oamenilor, care de foarte multe ori, fără să dorească, au ajuns la periferia societăţii", a spus Kelemen Hunor. 

"Din punctul nostru de vedere este important să existe un nou început între majoritatea românească şi minoritatea maghiară, un nou pact social între majoritate şi minoritate, în aşa fel încât nici un maghiar să nu se simtă în pericol, când e vorba de identitate, de limbă, de cultură, toate elementele identităţii naţionale, identităţii etnice să fie în siguranţă", a MAI spus Kelemen.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close