Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Lider PSD: "Liviu Dragnea este cel mai bun candidat pentru funcția de premier. Iohannis trebuie să respecte voința poporului, altfel putem să luăm în calcul suspendarea"

Lider PSD: "Liviu Dragnea este cel mai bun candidat pentru funcția de premier. Iohannis trebuie să respecte voința poporului, altfel putem să luăm în calcul suspendarea"

Lider PSD: "Liviu Dragnea este cel mai bun candidat pentru funcția de premier. Iohannis trebuie să respecte voința poporului, altfel putem să luăm în calcul suspendarea"
12 Dec 2016   •   20:11

Liderul organizaţiei Alba a Partidului Social Democrat, Ioan Dîrzu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că cel mai bun candidat pentru funcţia de premier este liderul partidului Liviu Dragnea şi că şeful statului trebuie să respecte voinţa poporului, în caz contrar nefiind exclusă o suspendare a preşedintelui.

'Din punctul meu de vedere, şi am discutat şi cu colegii mei, cel mai bun candidat (pentru funcţia de prim ministru - n.r.) este Liviu Dragnea. Şi credem că poate, aşa cum a condus partidul în ultima perioadă, să conducă şi ţara foarte bine. Este hotărât, are expertiză în spate, şi la Ministerul Dezvoltării, şi ştie care sunt problemele reale ale României. Ce poate face în plus: poate să conducă România începând de astăzi', a afirmat deputatul Ioan Dîrzu.

Social-democratul nu crede că problemele cu justiţia ale lui Dragnea ar putea constitui un impediment. 'Nu cred, ştim cu toţii pentru ce a primit acea condamnare pentru care nici la data aceasta nu are motivarea. Credem că a fost un dosar de altă natură', a opinat Dîrzu.

Liderul PSD Alba a susţinut că preşedintele României trebuie să nominalizeze un premier social-democrat, pe Liviu Dragnea. 'Din punctul nostru de vedere, electoratul şi-a spus dorinţa. Preşedintele trebuie să respecte voinţa poporului. Şi la procentele pe care le avem şi la redistribuirea de care vom beneficia, credem că suntem îndreptăţiţi să solicităm foarte clar: premierul la PSD', a spus Dîrzu.

Întrebat dacă PSD ar susţine suspendarea lui Klaus Iohannis în cazul unui refuz, Dîrzu a spus că nu s-a discutat încă acest aspect, dar că ar fi posibil acest lucru.

'Nu s-a discutat încă, ar fi posibilă o chestiune de genul respectiv pentru că, încă odată, consider că voinţa cetăţeanului sau a votantului este supremă', a declarat liderul PSD Alba.

În ceea ce priveşte constituirea unei alianţe cu ALDE, Ioan Dîrzu a spus că s-a discutat despre acest lucru încă înainte de începerea campaniei electorale.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close