Liviu Dragnea: Există suspiciuni privind corectitudinea alegerilor

16 Noi 2016   •   19:26
Liviu Dragnea: Există suspiciuni privind corectitudinea alegerilor

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că situația de la Autoritatea Electorală Permanentă, ca urmare a anchetei DNA împotriva Anei Maria Pătru, creează suspiciuni asupra corectitudinii alegerilor parlamentare din 11 decembrie, potrivit stiripesurse.ro.

Liviu Dragnea susține că în absența șefului instituției este nevoie de cineva care să țină lucrurile în mână, dar în acest moment nu vede niciun demers în acest sens.

Liderul PSD a explicat că în Parlament se analizează posibilitatea de a face o ședință de urgență în care să numească un nou șef la AEP, însă există șanse destul de mici ca acest lucru să se întâmple.

Dragnea susține că încep să vină întrebări ciudate dinspre AEP către Biroul Electoral Central, care ar putea schimba cursul acestor alegeri. Una dintre întrebări se referea la pragul altenativ, cel conform căruia un partid trebuie să obțină 20% în 4 județe. AEP a întrebat la BEC dacă nu cumva această prevedere legală poate fi interpretată în sensul că un partid obține cumulat 20% în cele patru județe și nu 20% în fiecare dintre acestea.

Liviu Dragnea consideră că aceste întrebări sunt ciudate și ar putea avea un impact major asupra alegerilor parlamentare, dacă BEC va da o interpretare care schimbă în vreun fel jocul din acest moment.

Totodată, Dragnea a atras atenția că ar putea fi o problemă și cu softul care distribuie mandatele în Parlament, din moment ce pe aceste softuri investighează procurorii DNA.

x close